• Anonym (Arg)

    Jag skulle kunna slå min svärfar i ansiktet nu

    Är såååå arg!!! Vi skulle ha loppis för att få iväg mängder med barnkläder, leksaker, barnvagn mm. Min svärfar ställde då upp och skulle hjälpa oss och frakta dit alla saker för att jag jobbade. Hade gått igenom allt som skulle säljas och ungefärligt pris. Vi hade en barnvagn som jag skulle sälja och sa att 2000kr blir bra för den.

    Iallafall, när jag kommer hem så står fortfarande den där barnvagnen kvar MEN våran andra vagn (bugaboo Buffalo) är borta. Då har tydligen min svärfar tagit den vagnen istället och sålt den för 2000kr medan min sambo varit borta på andra ärenden.

    Jag bara kokar inuti då jag fick reda på det. Min sambo är också arg och ledsen men har inte vågat bli arg på hans pappa. JAG ÄR SÅ SUGEN ATT LYFTA TELEFONEN OCH RINGA OCH SKRIKA ÅT HONOM.

    hur fan hanterar man denna situation bäst????

  • Svar på tråden Jag skulle kunna slå min svärfar i ansiktet nu
  • Anonym (Arg)

    Jag hade visat honom vilken barnvagn det var och ställt ut den bland de andra sakerna ( den är helt olik min andra vagn). Men sedan tog jag in den på kvällen och ställde den i hallen för att de började regna. Men hade inte ens en tanke på att han kunde tagit fel, sambon skulle ju också hjälpa till men han hade tydligen farit tidigare.

    Den vagnen som han sålde hade jag kunnat sälja för 9000kr. ÅHHHH!!!

  • Anonym (Arg)
    Sexig skrev 2015-04-28 21:30:58 följande:
    Ditt misstag. Stå för det. Precis som nån annan sa här ovan: en vagn är en vagn. Herregud. Så länge ungen kan ligga hyfsat bekvämt så spelar det ingen roll. Men surt med pengarna. Du var faktiskt inte tillräckligt tydligt. Ditt fel faktiskt. Inte din svärfars. Han gjorde det han skulle med ert bästa för ögonen. Så det är bara att förlåta och gå vidare.
    Nä... Den där vagnen älskade jag och hade ångest över att sälja den i framtiden. Kostar en hel del att köpa en ny.

    Jag var tydligen, ställer han upp så tycker jag han har ett ansvar att ta emot informationen man får.
  • Anonym (Arg)

    Min sambo skulle vara med men dom ändrade plötsligt hans läkartid så han for dit men min svärfar sa att det var lugnt och att han skulle fixa dit grejerna. Sen sålde han vagnen innan sambon var där. Vagnarna är vääääldigt olika så ser man ingen skillnad är man intill blind. Självklart blir jag arg på honom, jag tycker inte jag gjort något fel då jag förklarade vilka saker vi skulle he bort.

  • Anonym (Arg)
    tankfull skrev 2015-04-29 10:01:48 följande:
    Om man skulle begära det av svärfar som tack för hjälpen med loppisen är man ju på riktigt dum i huvudet! TS flyttade på barnvagnen och svärfar såg inte skillnad på barnvagnarna - ska han straffas för det? Helt sjukt. Att TS är arg fattar jag, men hon borde vara arg på sig själv.
    Och att man lägger så mycket pengar på en barnvagn när det finns barn som svälter ihjäl tycker jag är helt fel prioriterat. Då hoppas jag att man åtminstone lägger samma summa till välgörenhet.
    ÅH, det där är det sämsta argumentet som finns. Då hoppas jag du äter från soptunnorna för att det gör barnen i Afrika. Eller hoppas att du aldrig skaffar barn, för tänk på dom som aldrig kan få barn.
  • Anonym (Arg)
    tankfull skrev 2015-04-29 10:37:28 följande:
    Nej, det handlar om att se på materiella ting och jämföra det med verkligt viktiga saker! Om du varit en månad i Afrika så hade du sett annorlunda på den här situationen, det är jag säker på. Jag köpte en begagnad vagn till min dotter och den fyllde sitt syfte alldeles utmärkt - jag hade inget behov av att visa upp en märkesvagn för andra. Mitt barn kunde sitta och ligga i vagnen och det fanns bra hjul, en lift och åkpåse. 

    Min syster och hennes man har massor med pengar men hon värmer rester till sina barn ibland och köper en del begagnat till dem eftersom hon inte vill att ungarna ska bli bratz!
    Om man har gott om pengar får man visst unna sig att leva gott - men jag tycker man ska rannsaka sig själv vad man lägger pengarna på. Är det viktigt att ha en skitdyr vagn och varför är det i så fall det? Bebisen märker ju ingen skillnad.
    Även om jag hade haft råd så skulle jag inte till exempel köpa tusen par skor - vem behöver det? I så fall gör de pengarna mer nytta där de behövs. Jag kan köpa 10 par skor och en billig men bra vagn och må finfint. Du verkar däremot må skit för att du förlorat en märkespryl!
    Din svärfar gjorde ju knappast det han gjorde av elakhet - så varför vill du slå honom i ansiktet? Det låter som att du borde växa upp.
    Det hade jag säkert, men det går inte och tänka så då skulle vi inte kunna köpa nånting längre.

    ...och vadå märkespryl? Så vitt jag vet är alla vagnar märkesvagnar. Jag köpte inte en vagnen för att den var dyr utan för att av alla vagnar vi testade tyckte jag den var överlägset bäst. Nä bebisen märker ingen skillnad, men jag gör och det är jag som ska gå och styra den dagligen.

    Ditt inlägg är så mycket svammel det bara kan bli.
  • Anonym (Arg)
    Anonym (Är folk helt pantade?) skrev 2015-04-29 10:27:02 följande:

    Det är väl självklart att TS ska vara förbannad över detta? Nu har det inte framgått hur stor skillnad det är på vagnarna och exakt hur tydlig TS har varit. Men säg att den ena vagnen är blå och den andra är röd, TS har specifikt sagt att den röda ska säljas, sedan tar svärfar den blå vagnen och säljer den istället dagen efter. Det är ju snudd på mental retardation och jag hade blivit rejält förbannad också. Och är man osäker på vilken vagn som är vilken så kan man väl slå ett snabbt samtal eller skicka ett SMS? Svärfar i detta fall verkar vara så idiotisk och ansvarslös att jag nästan tror att han måste gjort det med flit. Ett sådant här misstag ska inte en vuxen person göra, t om ett barn kan se skillnad på 1 och 2.

    Så stå på dig TS! Kräv att din man tar ett snack med sin far och reder ut detta. Ge svärfar de 2000kr vagnen sålde för och säg åt honom att köpa er en ny likadan. Jag är nybliven förälder och har tillsammans med min fru prövat på och läst om dussintals barnvagnar innan vi hittade rätt vagn för oss, så jag vet hur viktigt det är med en vagn som passar en själv. Beroende på vilken sits i livet han har kanske ni ska bjuda på förmildrande omständigheter dock, är han fattigpensionär kanske ni ska vara lite mjukare i er bestraffning, men är han arbetsför fortfarande ska ni ha tillbaka hela summan tycker jag! Din man är ju dessutom hans son så det bör ju ligga i hans intresse att ångra sig och återbetala, eller?

    Och till alla er idioter som säger att "det bara är pengar", ni bör bara hålla käften. Vi talar flera tusentals kronor här samt förlusten av något man tycke rom och använder, och ni säger åt TS att bara glömma bort det och inte bry sig? Ni samma människor som gnäller på att bensinpriserna går upp med 50öre? Gå och gräv ner er i era uppenbarligen bottenlösa fickor och försvinn.


    Amen!!
  • Anonym (Arg)

    Vi pratar om två helt olika vagnar en Buffalo och en crescent comfort. Googla så kommer ni se stor skillnad.

    Min sambo ville verkligen inte jag skulle ringa så han har pratat med han idag men han lät mer som vagn som vagn och trodde dom ändå hade samma värde. Alltså var han väldigt oförstående men han bad ändå om ursäkt...

  • Anonym (Arg)

    Blir arg på vissa som kommenterar här också. Jag skiter fullständigt i att ni tycker en bugaboo är dyr och en skitvagn. För mig var den bra, både för rygg och handleder. Klart som fan jag blir arg då den sålts och ja, jag var tydlig. Sedan kan jag besvara att nej, jag tänker inte slå han i ansiktet.

  • Anonym (Arg)
    tankfull skrev 2015-04-29 13:07:39 följande:
    Javisst, låt oss klumpa ihop alla i "de andra" och "de egna" och sen prata om att agera moget. "Konstant gå och tänka på barn i Afrika"? Missunna barnen god mat? Ärligt talat vet jag inte varför jag ens försöker svara på ditt inlägg, för det är så fruktansvärt löjligt och fullt av påhittade saker att man inte vet om man ska skratta eller gråta, men jag tar det en gång till, sen ger jag upp: det handlar om att se saker för vad de är!  Att förlora en dyr barnvagn är inte världens undergång! Det finns människor i världen som har det svårt på riktigt - och då menar jag inte att de lider av att inte kunna köpa en barnvagn för 11.000 kronor! Och jag behöver inte välja mellan att köpa en barnvagn för 11.000 eller att köpa god och näringsrik mat till mitt barn, det finns ett mellanting (vilket du verkar ha jättesvårt att greppa).

    Jag ser till att mitt barn får allt vad hon behöver och att köpa saker för funktionens skull är en sak medan att köpa ett visst märke för att man vill impa på andra är ett annat sätt att tänka. Om jag blivit rik och hade velat köpa en Maserati för att jag drömt om det hela mitt liv så hade jag gjort det - men jag behöver inte tio Maserati och om jag rik nog att köpa en lyxbil så är jag rik nog att skänka något till välgörenhet också! Jag tror inte att du förstår det jag skriver hur jag än försöker eftersom du hellre vill fabulera fritt än att ens försöka läsa innantill och hålla dig till det. Väx upp, värna om din familj och lär dina barn att det finns värre öden än att inte kunna lägga 11.000 kronor på en barnvagn!
    Men du är fortfarande helt ute och cyklar. Enligt dig har jag köpt en vagn som jag kan flascha runt med på Stureplan. För det första är det helt fel. Jag köpte vagnen för att jag gillade den. Den var skön att köra och skonsam mot min rygg och handleder. Med sedan att de råkade vara en bugaboo så köpte jag den ju naturligtvis pga priset!! NOT!

    Har du svårt att förstå att människor hellre köper en BMW istället för Kia pga bmw'n är bättre???
Svar på tråden Jag skulle kunna slå min svärfar i ansiktet nu