Inlägg från: Anonym (snicksnack) |Visa alla inlägg
  • Anonym (snicksnack)

    Jag skulle kunna slå min svärfar i ansiktet nu

    tankfull skrev 2015-04-29 10:37:28 följande:

    Nej, det handlar om att se på materiella ting och jämföra det med verkligt viktiga saker! Om du varit en månad i Afrika så hade du sett annorlunda på den här situationen, det är jag säker på. Jag köpte en begagnad vagn till min dotter och den fyllde sitt syfte alldeles utmärkt - jag hade inget behov av att visa upp en märkesvagn för andra. Mitt barn kunde sitta och ligga i vagnen och det fanns bra hjul, en lift och åkpåse. 

    Min syster och hennes man har massor med pengar men hon värmer rester till sina barn ibland och köper en del begagnat till dem eftersom hon inte vill att ungarna ska bli bratz!

    Om man har gott om pengar får man visst unna sig att leva gott - men jag tycker man ska rannsaka sig själv vad man lägger pengarna på. Är det viktigt att ha en skitdyr vagn och varför är det i så fall det? Bebisen märker ju ingen skillnad.

    Även om jag hade haft råd så skulle jag inte till exempel köpa tusen par skor - vem behöver det? I så fall gör de pengarna mer nytta där de behövs. Jag kan köpa 10 par skor och en billig men bra vagn och må finfint. Du verkar däremot må skit för att du förlorat en märkespryl!

    Din svärfar gjorde ju knappast det han gjorde av elakhet - så varför vill du slå honom i ansiktet? Det låter som att du borde växa upp.


    Du är väl medveten om att det blir omöjligt för dig att köpa begagnat om ingen köper nytt? Sjukt onödigt att du köpte en vagn överhuvudtaget till ditt barn. En vagn behöva ju inte det är bara en bekvämlighetspryl...

    Jag skulle då verkligen må dåligt om jag förlorat 7000:- oavsett om det var en märkespryl. Det är snarare de som säger att man inte ska bry sig som inte har någon koll på pengars värde och är ekonomiskt oansvarsfulla!
  • Anonym (snicksnack)
    Anonym (fy) skrev 2015-04-29 10:54:32 följande:

    Så det blev fel, han misstog sig/lyssnade inte. Och du är arg.

    Att göra fel, missförstå eller inte lyssna ordentligt är mänskligt. Som många andra skrivit, vill han vara riktigt säker på att inget blir fel får man göra det själv.

    Men att vilja "slå svärfar i ansiktet" är inte en normal reaktion. Att bemöta fel, missförstånd eller okunskap med våld är bara......överdrivet. Och sjukt.

    Ingen dog. Ingen blev skadad. Ni förlorade (kanske) några tusenlappar. Men du är villig att ta till våld!

    Stackars era barn när de blir stora nog att inte lyssna ordentligt, göra fel eller missförstå.


    Du tror alltså att TS tänker dra på sin svärfar en smäll? Du tror inte att det bara är ett uttryck som TS använde sig av i rubriken. I inlägget nämns inte våld överhuvudtaget.

    Att förlora 7000:- är något som skulle uppröra väldigt många småbarnsfamiljer!

    Ser överhuvudtaget inte varför det skulle vara synd om ts barn baserat på den här tråden.
  • Anonym (snicksnack)
    Anonym (...) skrev 2015-04-29 11:34:50 följande:

    Har man råd att köpa så dyr vagn från början kan man inte vara så fattig.


    Vi sparade hela graviditeten för att kunna köpa den vagnen som vi ville ha. Det var den enda jag inte får ont i lederna av att köra och vi har inte några höga löner, så det betyder knappast något att man köper en dyr vagn.
  • Anonym (snicksnack)
    smulpaj01 skrev 2015-04-30 06:40:49 följande:

    Herregud, det är bara pengar. Var tacksam att din svärfar ställde upp för er istället. Du borde be honom om ursäkt!


    Vad skulle hon be om ursäkt för?
  • Anonym (snicksnack)
    Anonym (Ful vagn) skrev 2015-04-30 07:04:32 följande:

    Svärfar är snäll och fraktar och står och säljer hennes skit. Klart han förtjänar en smäll i ansiktet! Varför inte BÅDE ge honom en smäll i ansiktet och kräva honom på tiotusen? Det borde lära honom att inte ställa upp. Det kommer säkert uppmuntra en god relation och mycket umgänge med barnbarnen också. Fast troligtvis så löser barnen också konflikter med våld och hot om våld så farfar bör känna sig ordentligt hemma med dom..


    Hon har ju inte ens pratat med svärfar om det här så det finns väl inget att be om ursäkt för...
  • Anonym (snicksnack)
    ica skrev 2015-04-30 07:09:20 följande:

    Och så länge man inte tydligt märkt upp så är det inte lätt att veta vilken vagn det var.


    Och en normal människa hade då hört av sig och frågat "vilken av vagnarna var det som skulle säljas?" Inte bara ta en av dem och hoppas på det bästa.
  • Anonym (snicksnack)
    ica skrev 2015-04-30 07:20:06 följande:

    Och en normal människa hade satt undan vagnen som skulle vara kvar. Och markerat den som skulle säljas. Har du inte barn själv ser nog alla vagnar likadana ut.


    Och just därför frågar man...
  • Anonym (snicksnack)
    BeanBag skrev 2015-05-01 20:54:35 följande:

    Om jag hjälper mina nära och kära med något så ser jag till så att jag gör rätt och skulle jag klanta mig så ställer jag säker till rätta. Råkade krascha en spegel för några år sedan när vi hjälpte vänner att flytta och självklart ersatte jag dem för spegeln (även om de så att det inte behövdes) så mycket tycker jag om och respekterar min familj och mina vänner att jag är glad över att få hjälpa dem och gör då självklar mitt bästa. Skulle aldrig anse att de får skylla sig själv som inte gör saken själv om jag skulle klanta mig!


    Vettigaste inlägget i tråden!
Svar på tråden Jag skulle kunna slå min svärfar i ansiktet nu