• Anonym (ts)

    Hur hanterar ni en tiggare som sitter dag ut och dag in utanför samma matbutik och hälsar på precis alla som passerar?

    Jag brukar nästan dagligen handla i en och samma matbutik då jag tycker att det finns ett stort utbud av varor i den matbutiken.

    Varje gång jag handlar i den matbutiken sitter alltid en och samma tiggare precis vid ingången och hälsar på precis alla som passerar.

    Hur hanterar jag detta då jag inte kommer att ge några pengar till denna tiggare hur många gånger än denna tiggare hejar på mig?

  • Svar på tråden Hur hanterar ni en tiggare som sitter dag ut och dag in utanför samma matbutik och hälsar på precis alla som passerar?
  • Anonym (ts)
    En blå giraff skrev 2015-05-01 15:58:55 följande:

    Man kan väl bara heja - det betyder inte att man måste ge pengar. Att heja tillbaka på människor tillhör vanligt folkvett tycker jag. Förut brukade jag ge en slant till tiggare men har nu istället skaffat ett fadderbarn i Rumänien som jag stöttar.


    Fast tillhör det verkligen till vanligt folkvett att heja på vilt främmande personer som man upplever som lite obehagliga?


  • Anonym (ts)
    2barnsmamma8704 skrev 2015-05-01 16:01:26 följande:

    Antingen säger du hej och ger inga pengar, eller så säger du inte hej och ger inga pengar.


    Jag gör alltid så att jag varken säger hej eller ger några pengar.

    Trots det så fortsätter denna person att heja på mig som inget har hänt.


  • Anonym (ts)
    Santin skrev 2015-05-01 16:00:47 följande:

    Jag säger hej och ler trevligt.

    Ger inte pengar men behandlar dessa människor som människor.

    Vad är ditt problem egentligen?


    Att jag känner inte att jag har någon anledning att ha någon kontakt på det sättet med personer jag inte alls känner.
  • Anonym (ts)
    hejnina skrev 2015-05-01 16:04:20 följande:
    Men vad är det som är obehagligt? Att hen hälsar på dig..? Hälsa inte tillbaks då. Det är inget måste men det klart att det är trevligare än att bara gå förbi. Och folkvettet ligger nog i att man behandlar människor som människor. Men ingen tvingar dig om du upplever det som obehagligt att vara trevlig såklart.
    Det som känns obehagligt är att personen fråga inte verkar bry sig om att jag försöker markera för denne på ett schysst sätt att jag varken vill heja på denne eller ge denne några pengar.


  • Anonym (ts)
    Vanillaextract skrev 2015-05-01 16:14:04 följande:

    Jag ignorerar dom bara. Du behöver inte hantera det annorlunda.


    Det är ju precis det jag försöker att göra utan att för den delen ha för avsikt att uppfattas som otrevlig.
  • Anonym (ts)
    seriösanvändare skrev 2015-05-01 16:18:49 följande:
    Fast nu handlar det ju inte om "artighet", utan om att dessa personer hälsar för att de vill ha pengar av en. Tror du annars att de skulle sitta där och hälsa på alla?

    Utanför min närmaste butik säger de bara hej (eller inget alls) så där är det aldrig några problem och jag hälsar alltid tillbaka. Men på en del andra ställen har jag märkt att de börjar skramla med muggen eller be om pengar om man ens tittar på dem. Då är det lättare att förstå varför omgivningen bara ignorerar dem, även om det kan tyckas otrevligt.

    Detta handlar ju inte om vanlig trevlighet, utan påtvingad kontakt så fort du går och handlar, av någon som vill ha något av dig. Viss skillnad.
  • Anonym (ts)
    Vanillaextract skrev 2015-05-01 16:19:07 följande:
    Men dåså, vad är problemet? Får du dåligt samvete eller vad?
    Nej,jag får inte alls dåligt samvete.

    Jag vill bara kunna gå och handla i lugn och ro utan att behöva hälsa på vilt främmande personer som bara hälsar för att jag sen ska ge dom pengar.
  • Anonym (ts)
    Anonym (truten på er) skrev 2015-05-01 16:32:17 följande:

    Jag brukar säga håll käft eller bara ignorera om jag har musik i öronen.

    Som tur är börjar politiker vakna till liv lite och vill också bli av med dom.

    Jävla hyckleri egentligen, det moderater kom upp med nu var det sd har sagt i flera år, fast från sd var det "rasism" från moderater är det helt okey.


    Jag håller med dig!

    Jag blir stressad när dom sitter precis vid ingången till mataffären och inte kan/vill läsa av att man inte vill hälsa eller ge några pengar.
  • Anonym (ts)
    asta66 skrev 2015-05-01 17:00:29 följande:

    Jag hälsar inte på alla människor jag möter när jag är på stan. Bara de jag känner. Så jag gör ingen skillnad på tiggare.


    Precis är det för mig med!

    Vore så skönt att bara få handla utan att behöva lägga energi på att ignorera personer som hejar med anledning att dom vill ha pengar.
Svar på tråden Hur hanterar ni en tiggare som sitter dag ut och dag in utanför samma matbutik och hälsar på precis alla som passerar?