• Tvivelmatte

    Råd om ok att avliva katten!?

    Hej

    Har bokar tid för att avliva vår katthona! Usch det känns så hemskt, men vi flyttade för sex månader sedan och sedan vi kom hit har hon börjat kissa inne. Varit hos veterinären och behandlat henne för utinvägsinfektion och nu frisk. Hon har chiplucka och är lite rädd av sig.

    Har skuldkänslor, känns som att hon vet vad som väntar henne........ Finns det någon som kan ge mig lite infallsvinklar på detta beslutet?

    Kattis

  • Svar på tråden Råd om ok att avliva katten!?
  • LittleSunshine84

    Katter kissar inne för att protestera och då vill ni avliva henne?!

  • Birmafröken

    Har hon över huvud taget någon toalett inomhus? Använder hon den?

    Hur ser lådsituationen ut med antal lådor, placering av lådor, typ av lådor (stora eller små, med eller utan huv, med eller utan lucka), sandsort (märke och sort), och antal rensningar per dag.

  • Tonensu

    Känns lite väl drastiskt. Hjälp henne istället för att avliva. Hon protesterar som sagt mot att ni flyttat. Eller mot något annat. Få hjälp hos någon som kan om detta och avboka tiden.

  • Shiros

    Man avlivar för fan inte en katt för att den kissar inne. Skaffa inte djur om du inte värderar dem högre än så.

  • Tvivelmatte

    Jag har uppfattat att hon nog protesterar, mot många saker ex för fullt i kattlådan ( vilket hon upplever ofta, trots att vi gör rent på morgonen innan jobbet och flera ggr på kvällen). En annan protest är när vi inte sätter på duschen hela tiden när hon vill ( ofta ! ). Hon har chiplucka och kan gå ut och in när hon vill, men kissar i hörn, vid någon lust etc.. Älskar henne och har prövat det mesta.....

  • Fiiaaa

    Våran katt kissar också inne ibland i perioder, men jag skulle aldrig komma på tanken att avliva henne för det utan försöker lösa problemet istället. Det är ju nästan alltid något bakomliggande. Men mitt sätt att se på djur är att de är individer som man har fullt ansvar att hjälpa när man tagit hand om dem. Det är ju såklart skitjobbigt när de kissar inne, men det är sånt man får räkna med kan hända som kattägare.

    Din katt känner sig säkert fortfarande otrygg efter flytten. Har ni provat med feliway? Kanske ha katten i ett mindre utrymme så den får vänja sig lite i taget? Finns kattlådor och är de rätt placerade?

    Lycka till och tänk igenom det ordentligt och prova allt innan ni tar till drastiska åtgärder.

  • Birmafröken
    Tvivelmatte skrev 2015-05-04 20:04:55 följande:

    Och detta beslutet är inget snabbt beslut. Har provat allt i sex månaders tid.


    Vad exakt har du provat?
Svar på tråden Råd om ok att avliva katten!?