Inlägg från: Anonym (Tror) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Tror)

    Söker föräldrar till sängvätare i skolåldern för tips

    Anonym (*) skrev 2015-05-06 11:55:43 följande:

    Jag har en 7-åring här hemma som inte är natt-torr. Fast här var vården (utreddes förra året) helt ok med att han hade blöja på natten så länge han inte själv tycker det är något problem. Varför är sjukhuset emot? Vad blir bättre av att de kissar i sängen varje natt och måste upp och byta sängkläder? 


    Vi har problem med toalettbestyren, både dag och natt, med vår 5,5-åring. som jag fattat det är det bättre att vara utan blöja för att med blöja så får ju nattkissandet ingen som helst konsekvens, och barnet lär sig ingenting av det utan kan sova vidare hur djupt som helst. Om barnet har sjukvården här kallar för en omogen blåsa så behöver de ju lära sig att vakna när blåsan börjar bli full och gå på toaletten. Med blöja på lär de sig ingenting. Och ju äldre barnet blir, desto svårare är det att rubba vanorna.

    Min son kissar i sängen, men vanligen högst en gång per natt. tar vi upp och nattkissar klarar han sig oftast. Vi har en färdigbäddad extramadrass stående på högkant, som vi drar fram och lägger på golvet. Pojken får nya pyjamasbyxor. Även extra kudde och täcke finns färdigbäddad. På morgonen tas allt blött bort och läggs i tvättmaskinen, efter jobbet lägger vi lakanen i torktumlaren och bäddar upp sängen igen.

    Inga gosedjur i sängen, och Kiss på väggar ha vi aldrig fått. Jag bäddar med flera lager, för att undvika att tvätta madrassen. Både lättvadderade bäddskydd, vätskestoppande som är som ett dra på lakan, ytterligare ett vätskestoppande lakan med resår i hörnen över det, sedan engångsbäddskydd och vanligt lakan. 50 % av gångerna räcker det med att ta bort engångsskyddet och lakanet. 45 %av gångerna får jag ta bort översta skyddet också. 5 % av gångerna Får jag tvätta mer...

    Har för övrigt en mental lista med allt annat som hade kunnat strula med mitt barn. Fyller på den allt eftersom jag hör vad andra berättar om... Mitt barn behöver inga andra mediciner, är inte sjuk så ofta, äter bra, sover (uppenbarligen) nästan för bra, gillar att vara ute och röra på sig, inga tendenser till övervikt, bra å bokstäver och siffror och verkar inte få svårt för sig i skolan, inga extrema ilskeutbrott, trivs bra på förskolan, är inte åksjuk o.s.v. Sådant som jag sett att andra föräldrar kämpar med i större eller mindre utsträckning. Vi har fått den här svårigheten. Inte rolig, men det kunde varit värre...
Svar på tråden Söker föräldrar till sängvätare i skolåldern för tips