Inlägg från: Anonym (fundersam) |Visa alla inlägg
  • Anonym (fundersam)

    Köpt iPad. Till bonusbarn eller mitt egna barn?

    3 år o egen Ipad????

    Kanske är gammalmodig med va fan snart har alla barn glömt hur de är att vara ute o leka med varandra!

  • Anonym (fundersam)
    Anonym (-) skrev 2015-05-06 13:03:26 följande:

    Man sitter ju inte med ipaden istället för att vara ute och leka. Säger du samma sak om böcker?Det är mycket man inte behöver. Man behöver tex inte papper och kritor heller, men likväl ger de en hel del när man väl har dem.

    Min 3-åring har haft ipad sedan hon var ca 1,5 år och har haft mycket glädje av den. Hon spelar tillsammans med oss vuxna (så det är ingen "barnvakt") och spelar såväl lekspel som pedagogiska spel. Hon har lärt sig massor om färger, former, matematik, bokstäver mm. Många förskolor har idag också ipad i undervisningen. Används den med förnuft i hemmet är det en utmärkt "leksak".

    Jag funderar över om 7-åringen bor hos er mest eller hos sin andra förälder mest. Tillgång till ipad där? Möjlighet att bonusens föräldrar lägger ihop till en? Annars säger jag som många andra... låt det bli en gemensam present.


    Jag tror inte att en 3åring kan läs.

    Fick mitt barn (5 år) om vi ska gå ut o leka eller sitta med ipaden så hade hon nog alltid välja ipaden. (hon får de ungefär 1 gg i veckan) Barnet kommer hinna sitta med datan o ipaden när det är dags o tro mig man missar ingenting om man inte har ipad tvärtom!
  • Anonym (fundersam)
    Anonym (UT med ipad) skrev 2015-05-06 13:52:57 följande:

    INGA barn bör ha ipad! Barn kan lära sig att leka med leksaker, rita, pyssla m.m.

    Dessa ipad ,mobiler och allt möjligt skit barnen får!

    Bara för att många( absolut ej alla,men tro många köper ipad som kan vara barnvakten) inte orkar leka med sin barn.

    Umgås med era barn istället för låta dom förstöra nacken och ögon. Nacken tar sjukt mycket skada då de sitter med huvud ner hela tiden.


    Håller med dig, jätte bra skrivet!
  • Anonym (fundersam)
    Anonym (-) skrev 2015-05-06 21:19:07 följande:

    Min 3-åring har fri tillgång till ipad, men väljer alla gånger att gå ut och leka istället. Vem har sagt att 3-åringar kan läsa? Titta i böcker kan man göra ändå. Jag läser för mitt barn, på samma vis som jag sitter tillsammans med henne när hon pysslar med ipaden. Hon kan för övrigt läsa rätt många ord och kan hela alfabetet. Mycket tack vare ipaden.

    Återigen... nej, man missar inget man behöver för sin överlevnad om man inte har en ipad, men man missar inte heller något man måste ha ifall man inte har tillgång till papper och kritor, eller någon som läser böcker, eller bollar att leka med osv. Ipaden är ett komplement till allt annat, som ger mer än man kanske först tror.


    Men herregud undrar hur barn lärde sig läsa, skriva innan ipaden kom? Ipad är ingenting ett barn ska ha! Vist Fins de fördelar med den också men ett barn ska inte ha en Ipad o sluta säga att den hjälper barnet att lära sig! Själv kunde jag läsa när jag var 5 o då hade jag inte någon Ipad!
  • Anonym (fundersam)
    Påven Johanna skrev 2015-05-07 18:58:37 följande:

    Men med skrivandet verkar det ha gått lite sämre. 


    Har bott i Sverige lite mer än 3 år o jag tycker att jag har lärt mig både skriva o läsa ganska bra! Vad var det du inte riktigt förstod? Ber så hemskt mycket om ursäkt för sämsta skrivandet!
Svar på tråden Köpt iPad. Till bonusbarn eller mitt egna barn?