• Anonym (-)

    Köpt iPad. Till bonusbarn eller mitt egna barn?

    Anonym (fundersam) skrev 2015-05-06 11:50:52 följande:
    3 år o egen Ipad????
    Kanske är gammalmodig med va fan snart har alla barn glömt hur de är att vara ute o leka med varandra!
    Man sitter ju inte med ipaden istället för att vara ute och leka. Säger du samma sak om böcker?
    Griseknoen35 skrev 2015-05-06 11:48:18 följande:
    Antingen får de dela på den eller så får bonusen som är 7 år den. En treåring behöver den inte och kommer inte reflektera så mycket över ojämnheten i presenterna.
    Det är mycket man inte behöver. Man behöver tex inte papper och kritor heller, men likväl ger de en hel del när man väl har dem.
    Min 3-åring har haft ipad sedan hon var ca 1,5 år och har haft mycket glädje av den. Hon spelar tillsammans med oss vuxna (så det är ingen "barnvakt") och spelar såväl lekspel som pedagogiska spel. Hon har lärt sig massor om färger, former, matematik, bokstäver mm. Många förskolor har idag också ipad i undervisningen. Används den med förnuft i hemmet är det en utmärkt "leksak".

    Jag funderar över om 7-åringen bor hos er mest eller hos sin andra förälder mest. Tillgång till ipad där? Möjlighet att bonusens föräldrar lägger ihop till en? Annars säger jag som många andra... låt det bli en gemensam present.

  • Anonym (-)
    Anonym (fundersam) skrev 2015-05-06 20:56:09 följande:
    Jag tror inte att en 3åring kan läs.
    Fick mitt barn (5 år) om vi ska gå ut o leka eller sitta med ipaden så hade hon nog alltid välja ipaden. (hon får de ungefär 1 gg i veckan) Barnet kommer hinna sitta med datan o ipaden när det är dags o tro mig man missar ingenting om man inte har ipad tvärtom!
    Min 3-åring har fri tillgång till ipad, men väljer alla gånger att gå ut och leka istället. Vem har sagt att 3-åringar kan läsa? Titta i böcker kan man göra ändå. Jag läser för mitt barn, på samma vis som jag sitter tillsammans med henne när hon pysslar med ipaden. Hon kan för övrigt läsa rätt många ord och kan hela alfabetet. Mycket tack vare ipaden.
    Återigen... nej, man missar inget man behöver för sin överlevnad om man inte har en ipad, men man missar inte heller något man måste ha ifall man inte har tillgång till papper och kritor, eller någon som läser böcker, eller bollar att leka med osv. Ipaden är ett komplement till allt annat, som ger mer än man kanske först tror.
  • Anonym (-)
    Anonym (fundersam) skrev 2015-05-06 21:29:34 följande:
    Men herregud undrar hur barn lärde sig läsa, skriva innan ipaden kom? Ipad är ingenting ett barn ska ha! Vist Fins de fördelar med den också men ett barn ska inte ha en Ipad o sluta säga att den hjälper barnet att lära sig! Själv kunde jag läsa när jag var 5 o då hade jag inte någon Ipad!
    Nej, jag tänker inte sluta säga att ipaden hjälper barnet att lära sig, för det gör den. Man kan lära sig saker på många sätt, och självklart kan man lära sig även utan en ipad. Jag kunde själv läsa när jag var 5 utan ipad, men det hör inte hit. Det jag säger är att det finns fördelar med en ipad, och det betyder inte att man måste ha en. Jag har aldrig sagt att det är något som ett barn skall ha, men jag tycker inte heller att man behöver vara onödigt negativ.
  • Anonym (-)
    Anonym (snål?) skrev 2015-05-07 11:33:06 följande:
    Skulle aldrig ge så dyra presenter till så små barn, tänk då vad de förväntar sig när de blir tonåringar. Äcklas överhuvudtaget av konsumtionssamhället som vi skapar, tänk om alla kunde bli lika glada över en fin gest i present som en dyr pryl. Föredrar mycket tanke framför mycket pengar bakom en present alla gånger!
    Det låter vackert men en 3-åring har inte lärt sig uppskatta "fina gester" istället för födelsedagspresenter. Däremot blir de oftast lika glada för en bunt klistermärken som för en ipad. Jag som förälder vill dock att mitt barn skall ha möjligheten att få använda en ipad med allt som den ger, och därför får barnet en sådan dyr present. En 3-åring vet dock inte att ipaden är dyrare än 25-bitarspusslet, och har inte heller förväntat sig en ipad, så uppfostran i övrigt spelar nog större roll för hur barnet i framtiden gläds över presenter.
Svar på tråden Köpt iPad. Till bonusbarn eller mitt egna barn?