Inlägg från: Linda1976 |Visa alla inlägg
  • Linda1976

    Lämplig månadspeng för 14 åring?

    Beror ju på vad det ska räcka till....  Jag minns att jag hade 500:-, det skulle räcka till nöjen, tidningar, bio osv. Kläder betalde jag inte själv. Detta är iofs 15 år sen.

    100 ??? Det räcker till ETT biobesök och ett tuggummi typ. Fy vad snålt! Oavsett vad det ska räcka till, så är ju 100:- ingenting idag.


    Trender är till för amatörer, vi andra går på instinkt.
  • Linda1976

    anne h: Det beror ju på vad det ska räcka till.... Men 100:- idag är verkligen inte mycket pengar. Ett biobesök och ett tuggummi sen är den månadspengen slut. Och ja, personligen så tycker jag 200:- är snålt om det inte är så att det ska räcka till tidningar/godis och onödig shopping.


    // Linda - faktafanatiker och språkpolis.
  • Linda1976

    anne h: Ja, det kan hända. Men faktum kvarstår, med dagens penningvärde är inte 100:- så mycket, oavsett vad man har för inkomst. En rik person får inte mer för 100:- än vad en låginkomsttagare får, eller tvärtom.

    Helt OT, så kan jag tycka att det är sorligt att det finns 14åringar som har 100:- i månadspeng.


    // Linda - faktafanatiker och språkpolis.
  • Linda1976
    Ja, jag tycker det är sorligt. Det står jag för... Just därför skaffar jag bara ett barn, eftersom jag vill kunna ge henne det bästa av det bästa. Det är ingen kritik mot någon annan, bara för att klargöra! Detta är som jag känner det.Att bli missförstådd är annars det vanliga här på FL.

    Alla vill väl sina barn det bästa, och jag säger inte att du personligen är snål. Men har man ekonomisk möjlighet att ge sina barn mer än 100:- så ska man det tycker jag. Dock så finns det många som är snåla mot sina egna barn, och det kan jag inte förstå. Man kan lära sig pengars värde ändå, även om man är sk "bortskämd". Eller nej, bortskämd för mig är att inte vara tacksam över det man har.

    Jag menar lära sig pengars värde, även om man får mycket saker, hög månadspeng osv.
    // Linda - faktafanatiker och språkpolis.
Svar på tråden Lämplig månadspeng för 14 åring?