• Fronten

    BIM juni 2015

    Jag hoppar gärna med här. Äl runt 27/5 Bim 10/6.

    Tredje barnet, försök 2

  • Fronten

    Skulle någon kunna sammanfatta tempningsmetoden för mig. Ser fragment av det i inläggen men förstår inte riktigt helheten. Hur avgör man när äl är på g, är och sedan pm man ev är gravid? ????

  • Fronten
    Nirvie skrev 2015-05-20 13:02:21 följande:

    Som en kort sammanfattning och rejäl förenkling kan man säga att bastempen är något lägre vid mens fram till ägglossning och sedan något högre efter ägglossning fram till mens.

    Överkursen: Progesteronet som utsöndras efter ägglossningen ger en liten temphöjning på ca 0.2-0.5 grader. Om du blir gravid fortsätter progesteron att utsöndras och temphöjningen kvarstår, om inte sjunker progesteronhalten igen innan/vid mens och tempen med den.

    Med tempmetoden kan du således få koll på din cykel och avgöra ungefär vart du har ägglossning. Till skillnad från ett ägglossningstest så ger dock tempmetoden besked först i efterhand, men efter ett par månader kommer du börja se ett mönster och kan då tack vare det förutse vad som sker.


    Tack för enkel och bra förklaring ????
  • Fronten
    lindakarlsson4380 skrev 2015-05-20 13:28:27 följande:

    Jag är gärna med här, ÄL runt den 27/5 och BIM runt den 10/6, första försöket. 


    Exakt som mig då ????
  • Fronten

    Jag undrar om jag hade någon ägglossning denna månad. Den var beräknad i går el i dag. Vanligen brukar jag ha en tydlig, jätteseg slutflytning vid ägglossningen och sedan inga flytningar till bim.nu har jag haft vattniga, genomskinliga i 4 dagar som i dag har upphört men fick inte den jättesega i slutet. Kan ev ha missat den då vi myst på rätt friskt och kanske inte kunnat skilja ut det ???? nästa månad går det nog bli äl-test. Hur är det för er andra, märker ni alltid ägglossningsflytningen?

    (Ursäkta min ingående beskrivning????)

  • Fronten
    Nirvie skrev 2015-05-28 06:42:49 följande:

    Själv har jag inte någonseg slutflytning utan det börjar med lite tjockare trådig äggviteliknande flytning några dagar innan äl och sedan vattniga ett par dagar innan och slutligen allt torrare. Det är den vattniga som skall vara den mest fertila som jag förstår det medans den trådiga är den som är lättast att identifiera som äl-flytning. Tycker ändå som att det låter som att du kan ha haft äl efterom du i alla fall observerat den vattniga


    Tack för hoppingivande svar ? Då var det nog ägglossning och då prickade vi tidsmässigt i allafall ????
  • Fronten

    Jag är på!på mellan Bim -9 och 7 i morgon (strax ; )

    För mig är det en konstig känsla och annorlunda än pms denna månad. Mycket mindre onda men ändå ömma och stora bröstet, en himla molande mensvärk redan nu, men helt annat, mer stabilt humör . Förra månaden var hemsk på den fronten.ja, jag har bestämt mig för attbinte analysera den här gången då det verkar vara så otroligt olika vilka symptom som dyker upp innan BIM. stort grattis till plussen Caylyn, Desideri och Aniroma

  • Fronten
    mankanjualltidhoppas skrev 2015-06-02 16:13:35 följande:

    Måste bara få dela med mig. Nu i maj plussade jag. Fick sen bruna flytningar, åkte till akuten och de såg inget förutom hinnsäck och jag skulle va i 6+0. Ett hcg på 13600 men det sa inget utan att då kontrollvärde, så vi åkte hem, tog bort appar och gick med i junitråden.

    Nu en vecka senare fick jag göra ny undersökning. Hade massa frågor om skrapning och hur lång tid efter det vi kunde förvänta oss utredning (tredje missfallet i 10 månader). Läkaren tittade på skärmen, vände den mot mig och sa "normal graviditet". Det var ett litet tjoff där inne med hjärtat som slog som bara den.

    Jag hade fel på en vecka och är bara i 5+6 idag. Allt såg fint ut och hon körde ut oss och sa vi ses på förlossningen. Kan inte fatta att det är sant! Tänk om det äntligen ska få bli en bebis!? :)


    Men vilken fantastisk vändning Solig Håller alla tummar och tår!
  • Fronten
    carolinewendel skrev 2015-06-02 15:34:15 följande:

    Hej på er!

    Ville bara säga; ge inte upp hoppet!

    Jag hade BIM 1/5, fick negativa graviditetstest men ingen mens, tog mitt senaste negativa test den 8/5.

    Fick sen för mig att testa den 20/5 för att mensen fortfarande inte kommit och fick då starkt plus!

    Tog idag ett CB digital och fick "Gravid 3+", så jag har ju minst i v.5! Ska på inskrivning hos BM nu på fredag 5/6 :)

    Kram på er alla!


    Stort grattis!!
  • Fronten

    Jag blir tokig. Tog ett cb testa tidigt i går på morgonån. Anade ett svagt streck som någon min efter torktid ser blått ut. Tog ett nytt nu på dagen som är negativt. Antagligen var strecket i går spök. Men blir de blåa överhuvudtaget? Är antagligen på bim -4i dag...

  • Fronten
    skepparbarn skrev 2015-06-07 12:34:48 följande:

    Så tidigt är det viktigt att ta morgonurin (förstod inte om du gjorde det idag?) annars kan det vara missvisande. Jag fick väldigt svagt plus på bim-3 nör jag var gravid, och det med morgonurin.


    Tack för svar. Jag tog inte på morgonurin i dag då de var negativa men i går däremot och då fick något som liknar positivt men någon minut efter tiden. Jag vet inte vad jag ska tro. Antagligen kommer det inte visa positivt i morgon bitti då jag prövar med morgonurin Clear blues testa tidigt..
  • Fronten

    Jag verkar vara på g med mensen tyvärr. Tre dagar tidigt isåfall... : (

  • Fronten

    Jag undrar när ni som brukar ha spottingsinnan mens brukar börja räkna er cykel? Från första spottingsdagen el nr det börjar blöda mer? Funderar på hur det gör skillnad på när Äl ser ut att ska inträffa i appar?

  • Fronten
    lillskrutten skrev 2015-06-08 22:30:56 följande:

    Jaha då verkar mensen smyga sig på sakta men säkert. Ledsen, besviken, rädd, arg... Ja alla känslor jag kommer på dyker upp just nu.


    Känner igen mig. Hoppas på nästa månad.
  • Fronten
    Det vackraste skrev 2015-06-09 07:51:29 följande:

    Man ska räkna från första riktiga blödningsdagen.


    Tack ???? Mens här i dag tyvärr så jag hoppar till julitråden .
  • Fronten
    EliWe skrev 2015-06-09 09:17:50 följande:

    Så, jag tog ett test imorse på BIM. Hade bara RFSU-test hemma (förutom cb.digital) och efter 5 min syntes en svaag svag skugga. men ändå tillräckligt för att jag ville offra ett cb-digital. Står framför testet och kollar på det, medan timglaset blinkade. sen dyker det upp "gravid 1-2"!!! jag kan inte riktigt fatta det, började gråta av glädje :)

    Idag ska jag ner på stad för att köpa babysockor och ge till min man när han kommer från jobbet, blir en överraskning :)

    På bilden så är rfsu-testet ca 30 min gammalt, och då syns strecket starkare


    Stort grattis.underbart
  • Fronten

    [quote=75416484][quote-nick]NellieMeja skrev 2015-06-13 09:41:44 följande:[/quote-nick][/quote]

    Grattis Grattis.

  • Fronten
    natlin skrev 2015-06-23 21:24:30 följande:

    Tyvärr kom min mens den 18:e beräknad BIM var 18/6. Hoppar över till Julitråden för 4:e försöket. Någon mer än jag som är runt 35 som försöker med syskon?


    Jag är 35 och inne på tredje försöket med tredje barnet. Äl nu i dagarna och BIM runt 9/6.blivit gravid innan första mens vid pillerslut och på tredje försöket förut men då med annan partner och yngre. Hoppas vi plussar snabbt ????
Svar på tråden BIM juni 2015