Inlägg från: Anonym (Fried rice) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Fried rice)

    Nekad mat på restaurang halvtimme innan stängning

    Madmoiselle skrev 2015-05-18 14:31:26 följande:

    De måste koka minst 10 potioner ris åt gången, riskokarna funkar inte med mindre ris. Det känns väldigt onödigt att slänga nio potioner. Dessutom hade du fått vänta en halvtimme på din mat. Med andra ord förstår jag dem. Kunde du onte ha beställt något med nudlar eller bara woken och gjort ris hemma själv?


    Jag förstår att dom inte ville göra ris så sent, men att skriva att dom måste slänga resten av riset är helt fel, ris blir inte dåligt av att stå en natt i riskokaren. Ska man laga fried rice så är det bättre om riset är kokt dagen före.
  • Anonym (Fried rice)
    Tocopherol skrev 2015-05-18 23:23:54 följande:
    Det är extremt stor risk för matförgiftning av ris, så jo dom måste faktist slänga det. Och speciellt om det får stå i riskokaren en hel natt utan kylskåp!!
    Det är normalt i varje fall i Thailand att man kokar riset dagen före om man ska ha det till fried rice. Jag har själv käkat dagsgammalt ris många hundra gånger utan att hittills blivit matförgiftad så att det skulle va stor risk har jag svårt att tro. Jag har inte heller hört att det skulle va farligt av varken min fru eller hennes familj, men vad vet dom, dom äter ju bara ris varje dag.
  • Anonym (Fried rice)
    Madmoiselle skrev 2015-05-19 00:40:12 följande:
    Så kan man göra hemma, men i ett restaurangkök gäller helt andra regler och lagar. Är maten över två timmar gammal så måste vi slänga den.
    Eller sätta den i kylen.
Svar på tråden Nekad mat på restaurang halvtimme innan stängning