• sextiotalist

    Min barns fröken klagar på hål i kläderna!

    Ta ett samtal med läraren, säg som det är, att ni har inte ekonomi att ersätta kläder som går sönder på en vecka.
    Men för att minska kostnaderna så skulle jag köpa begagnat

  • sextiotalist
    grind skrev 2015-05-21 14:00:23 följande:

    Bra lärare. Mindre bra förälder.

    Självklart ska inte barnet gå med trasiga kläder. Då brister man i sitt föräldrar ansvar.


    Jag är glad att du inte är min förälder
  • sextiotalist
    Anonym (maktlös) skrev 2015-05-21 14:24:45 följande:
    när min sambo var liten och gick på dagis tillsammans med sitt syskon så anmälde personalen hans mamma till soc. för att han hade trasiga kläder.
    hon fråntogs vårdnaden och barnen placerades hos en fosterfamilj.
    Mina barn är mitt allt och det är bara han som sliter så på sina kläder inte mina andra två barn.
    Mina andra två barn är långt ifrån klättriga och därför slits heller inte kläderna i samma utsträckning.
    Min son slitage är över det normala imed att han är så överaktiv och klättrig.
    Det var med all säkerhet andra faktorer än trasiga kläder, eller att soc gick över sina befogenheter.
    Tala om vilken unge som inte har något hål i sina kläder.
  • sextiotalist
    grind skrev 2015-05-21 14:35:58 följande:
    Ja, för det är ju så bra för barn att gå i trasiga kläder.
    Alltså, hål på knäna etc betyder att barnet har roligt och det är inte dåligt föräldraskap.

  • sextiotalist
    grind skrev 2015-05-21 15:22:49 följande:
    Det beror ju på om det är på väg till eller hem från skolan.
    Så det viktigaste uppgiften för en förälder är att lappa dagens kläder varje kväll. Vet du hur lång tid det tar att lappa kläder?
  • sextiotalist
    Dr Mupp skrev 2015-05-21 15:42:46 följande:
    Nej, det viktiga är att barnet har hela och rena kläder till skolan. Om man väljer att laga eller köpa nytt är upp till föräldrarna. 
    Nej, jag tycker inte det viktigaste är att kläderna är superrena och att det inte finns några skavanker är högst upp på listan för bra föräldraskap.

    Tom min mamma, som är noga med att det ska se bra ut, blundade för att våra kläder inte var i tipptopp när vi skulle till skolan, utan kläder fick väl ha någon fläck och det var inte katastrof om det var hål.
    Jodå, jag har sett foton, härliga foton på klassen med oss ungar med gräsfläckar på byxorna, lite hål och annat som tydde på att vi hade haft det roligt.

    För mig är det skillnad på smuts och smuts, trasiga kläder och trasiga kläder.

    Men jag har ju en ganska avslappnad syn på detta.  
  • sextiotalist
    Anonym (sara) skrev 2015-05-22 10:28:21 följande:
    Alla är inte pyssliga bullmammor. 
    Min son har ofta olika strumpor, ingen har någonsin brytt sig. Varken kompisar eller lärare. 

    Hål har han inte haft på något, men han är den prydliga, lugna typen.

    Min äldre son däremot var som TS son tills han var 14. Han kunde helt enkelt inte hålla saker hela och rena. Alls. Än idag har han dålig koll på vad som passar ihop och bryr sig inte så mycket om ingen påpekar. 

    Jag hade turen att ärva mycket, köpa nytt eller laga hela tiden hade blivit för dyrt och tidskrävande. Tycker second hand är bra alternativ. Försök köpa jeans med tjockare jeanstyg, allt går sönder så lätt nuförtiden då det görs i rätt dålig kvalité.
    Jag håller med, parar ihop strumpor gör jag, men det beror på att jag tycker det är en avkopplande sysselsättning framför dumburken ;)
    Men högen med kläder som ska lagas, växer och plockas ur (då jag tycker det är urtrist).
    När jag var arbetslös så kunde jag ta mig tid till sådant, men nu är det väldigt lågprioriterat, jag har två par byxor med hål i, som jag faktiskt använder i arbetet (inga större hål och inte när jag är hos kund)
    Omaka strumpor har jag inte sett problemet med
  • sextiotalist
    Anonym (xtraalltförallaalltid) skrev 2015-05-22 10:56:49 följande:
    Det är inte "pysslig bullmamma" att para ihop barnens sockor. Det är däremot ren lathet att inte göra det. Och kanske lite mer pyssel och lite mindre egoism hade varit bra. Om man inte ens ids para ihop barnen sockor är man lat. Om man nu inte själv går med udda sockor varje dag förstås men jag vågar påstå att jag bara sett det en eller ett par gånger under hela mitt vuxna liv.

    Hål ska man också laga. Annars är man lat där också. Faktiskt. Eller köpa nytt och bättre kvalite helt enkelt istället för billigast och sämst möjligt. Second hand var ett bra tips dock.

    Barn är tidskrävande. Det är bara att acceptera. Annars kan man låta bli att skaffa några. Det är så tröttsamt med det här jäkla gnället som bl.a. du drar till med att "det är för dyrt och tidskrävande". Även en hund kan vara dyr så hur skulle ett barn vara billigt? Fast det är klart om man trodde att samhället betalade allt och inte bara så enormt mycket som vi redan gör då blir även 500 kronor extra "dyrt". Och om nu inte samhället fixar allt kring barnet och själv kan leva som förr med massor med egentid och tid för att förverkliga sig själv, blir även 2 timmar extra per dag "tidskrävande".

    Och vara lat är det värsta som man kan vara som förälder. Nu råkar jag para ihop strumpor, men jag vet massor av mina vänner som lagt ned den verksamheten för länge sedan, speciellt om antalet barn överstiger två. Strumporna ligger osorterade i en hög i tvättstugan, sedan får barnen hämta sina strumpor själva och para ihop dom (om de vill) t.ex.
    Om de är lata är en annan femma, men anser att det är lågprioriterat i deras liv.
    Jag tror det har lite med ens bakgrund att göra. Är man van vid att ett hem ska vara perfekt, barnen ska se perfekta ut, då ser man det som lathet om man inte uppfyller de kriterierna.
    Att dessa familjer fyller upp dagarna med annat eller helt andra prioriteringar
    För övrigt så tycker jag att man får vara lat och bekväm, så länge det fungerar. Man får prioritera precis som det passar en.


  • sextiotalist

    Det är inget som jag hade styrt över. Min grabb valde kläder redan som tre-fyråirng och det kunde bli väldigt lustiga kombinationer ibland och även en smutsig tröja och udda strumpor (även om mor parat ihop dom innan) och nej, jag beordrade inte ombyte om det inte var korrekt. Visst, såg tröjan för bedrövlig ut, så kunde jag ta ett snack, men inte annars. Ingen på dagis eller skola har kommenterat detta.
    Mina syskonbarns klädsel var om något ännu värre, men inte heller där några klagomål.
    Numera är alla väl fungerande ungdomar, med vänner, intressen och OK klädstil.


    Anonym (xtraalltförallaalltid) skrev 2015-05-22 11:39:48 följande:
    Det är ljusårs avstånd mellan perfekt och grundläggande underhåll. En 8-åring är långtifrån självgående. Ja, man kan kanske förvänta sig att en 12-åring parar sina strumpor men inte en 8-åring. När det kommer till hål i kläderna är det överhuvudtaget inte acceptabelt att ungarna går hemifrån med hål i kläderna. Överlag verkar inte TS se till att barnen är hela och rena. Så ja, det är inte så konstigt om fröken reagerar på det.
    Och jag kan avslöja en sak, det är hål i mina strumpor idag (men de är gömda i skorna)

Svar på tråden Min barns fröken klagar på hål i kläderna!