Inlägg från: MrFahrenheit |Visa alla inlägg
  • MrFahrenheit

    Kriget närmar sig

    lebowski skrev 2015-05-22 17:11:20 följande:

    Det land som reagerar mest på de ryska provokationerna är Sverige. Hårdast drivs den aggressiva svenska linjen av svenska militärer, den kanske mest mobbade statsmannaförvaltningen i det här landet. Svenska försvaret påminner om gärningsmännen bakom skolmassakrerna i USA - tillgänglighet till vapen, del av subkultur och utsatta för mobbning. De har varit kuvade i årtionden och utsatta för hårda kostnadsnedskärningar. Nu vädrar de morgonluft och tillsammans med rabiata borgerliga politiker som Jan Björklund och Allan Widman. Tillsammans med Sverigedemokraterna vill Fp överge alliansfriheten och placera Amerikansk militärbaser i landet och låta B52:or landa ovetande om de bär kärnvapen eller ej. Med den linjen som Sverige håller och med det tunnelseende som försvarsmakten har så kommer det för eller senare en motsvarande skolskjutning att äga rum i luftrummet utanför Gotland.


    Jag kan inte riktigt hitta själva poängen i ditt inlägg. 

    Du jämför svenska militären med ett par vilsna grabbar som utför illdåd som vill hämnas världen!? Nog för att svenska militären har underfinansierats under alltför många år, men vi ska inte överdriva i onödan...

    Jag tror nog att nedrustningen hade fortsatt under en tid framöver om inte utvecklingen i vår närmaste omvärld hade utvecklats som den har gjort de närmaste åren. Med andra ord är det anmärkningsvärt att du ens anklagar ett land som bokstavligt talat är ett utav de fredligaste i världen, att vilja starta en "skolskjutning" utanför Gotland.
  • MrFahrenheit
    Gert skrev 2015-05-22 17:25:14 följande:

    Som vanligt har du fel angående Sverigedemokraterna. SD vill inte gå med i Nato.


    Jag tror att TS egentligen tänkte på helt andra saker än SD när inlägget skrevs...
  • MrFahrenheit
    lebowski skrev 2015-05-22 18:07:39 följande:
    Oskyldiga små gossar är det mest oberäkneliga.
    Du blandar enbart ihop begreppen:

    - "man ska akta sig för de som är tysta"
    med
    - "de som sysslar med steroider blir oberäkneliga"
  • MrFahrenheit
    lebowski skrev 2015-05-22 19:49:54 följande:
    Du snackar ...

    Svensk aggressivitet gentemot Ryssland är fullständigt obefogad och bygger på bristande kunskap om vad Putin ägnar sig åt. Men det som kanske skulle lära Allan Widman en läxa vore ifall deras buckaroos i luften pangar ned en Tu-22M följt av att Ryssarna vedergäller med att ödelägga Visby genom att fälla ett regna av FAB-250.
    Jag behöver inte ge mig in i denna diskussion närmare märker jag. Självklart finns det ett val mellan att visa respekt gentemot andra eller ej...
  • MrFahrenheit

    För övrigt så tror jag inte att det är rätt väg att gå att bomba Visby enbart för att imponera på Allan...

  • MrFahrenheit
    TillFlorida skrev 2015-05-22 19:53:59 följande:

    Ryssland satsar allt mer på sin militär. Det har invaderat och annekterat Krim och bedriver ett olagligt krig i östra Ukraina. Ryssland har ambitioner att återerövra gamla Sovjetiska stater såsom staterna i Baltikum genom hybridkrigföring. Som del av en sådan attack på Baltikum är det möjligt att de skulle kunna invadera Gotland då det är en strategiskt viktig plats för en sådan aktion.
    Sveriges militär samövar med andra fredliga demokratier för att markera att vi står enade inför Rysslands bisarra handlingar. Genom att visa på enighet och gemensam styrka minskar risken att vi i framtiden behöver ta till vapen för att försvara vårt territorium.
    Hur kan detta på något sätt vara dåligt?


    Enbart enighet kring det som betyder mest, oavsett nationalitet, är det som betyder mest i slutändan. Vill vi leva i krig? = Nej, vill vi leva med oprovocerat hot ifrån något annat land? = Nej, osv...
  • MrFahrenheit
    lebowski skrev 2015-05-22 19:59:15 följande:
    Ingen tvingar dig att ta en debatt som du inte kan behärska.
    Om du tar det till den nivån så bör du inte underskatta mig :)

  • MrFahrenheit
    lebowski skrev 2015-05-22 20:06:47 följande:
    Så vad är det bästa svaret på ryska provokationer? Skrammel med Gripen och grönklädda gubbar? 
    Ok ok, du diggar Put-it-in. Jag förespråkar gula människor som gör det mindre uppenbara uppenbart...


    "This is what I put-in in muscles to be the macho dude of the year... EVERY year!!!"
  • MrFahrenheit
    lebowski skrev 2015-05-22 20:07:21 följande:
    Jäsp. En tangentbordsriddare ... blir så trött!
    Jag tror t o m FL moderatorerna har tröttnat på leken "den som sa det han va det"
  • MrFahrenheit
    040kille skrev 2015-05-22 20:37:01 följande:
    Det finns en tankesmedja i St Petersburg som ägnar sig åt att på nätet förhärliga Putins göranden och låtanden samt i största allmänhet snacka skit om andras. I korthet få de som är anställda där, och de är välbetalda med ryska mått mätt, betalt för att förklara varför diverse saker från Kreml är bra och allt annat är dåligt på diverse bloggar och diskussionsforum. Bra merit där är att kunna utländska språk så man kan föra diskursen vidare till andra länder.

    Jag ger mig fan på att lebowskis IP-adress återfinns i St Petersburg. Detta är för genomskinligt för att inte vara propaganda.
    Det räckte med att läsa rubriken samt anklagelserna gentemot party-människorna i Visby för att att inse det.  

    Det finns 24h party ppl i Ryssland oxå...
Svar på tråden Kriget närmar sig