Inlägg från: Anonym (trulle) |Visa alla inlägg
  • Anonym (trulle)

    Kan jag neka pappan ultraljud

    Anonym (Jag) skrev 2015-05-23 17:08:46 följande:

    Jag är gravid i v 19 och ska på ul på måndag! Jag vill inte att barnets pappa ska vara med på ul dö vi inte är tillsammans och han bryr sig inte alls om oss. Har jag rätt att neka honom?


    Ja det har du. Du bestämmer själv över vem som ska få vara med i vården.
    Detta är inte konstigare än om du ska ta en spruta eller prata med en läkare.

    Samma gäller vid förlossning. 

    Sen spelar det ingen roll om ni är ett par eller inte.

    Bara för att du är gravid så försvinner inte dina rättigheter.

    Helt annan femma när barnet är fött. Då kan det vara så att barnets rätt, står över dina. Men det får du ta då. Ett problem i taget
  • Anonym (trulle)

    TS
    Moral och vett o etikett är en sak. Samt konsekvenser är upp till dig att ta. Det är nåt du måste besluta om.

    Men fortfarande och rent fyrkantigt. Det är DU som beslutar om vem som får finnas med vid UL och förlossning. Det är du som beslutar vem som INTE får vara med. Känner du såhär så, är det så.

    Givetvis kan man predika både det ena och det andra. Men fråga är om inte den predikan är något du redan känner till?

    Lätt för oss andra att predika att du ska gå emot dina känslor. Lätt att vara klok när man inte är känslomässigt i din situation.

    Du ville veta din rätt. Det andra är moral och predikan.

  • Anonym (trulle)
    Anonym (Jag) skrev 2015-05-24 15:40:27 följande:

    Tro mig jag gör inte detta för att hämnas jag har provat att kunna samarbeta och lösa alla problem men då pappan inte alls vill så anser jag det lönlöst! Vem har sagt att jag inte tänker låta barnet träffa sin pappa. För det första är det inte pappan och mamman som har rätt till barnet utan barnet som har rätt till föräldrarna! Jag skulle aldrig neka pappan umgänget. Hur mkt jag avskyr människan så ska självklart pappan få träffa barnen även i min närvaro om det behövs! Det är ultraljudet och förlossningen detta handlar om. Varför ska han få vara med på det när han inte bryr sig! En graviditet är mer än en förlossning. Jag hade blödningar och fick söka akut flera ggr då dög det inte att vara med. Relationen till mina andra barns pappa är bra vi har en bra kontakt men han bor 50 mil bort därav kunde inte ta barnen då jag var sjuk.


    Nu är jag kille/man/pappa. Så fullt ut kan jag kanske inte helt relatera..

    Men om man inte tål en person. Kan vara vuxenkänslor. 
    Så skulle inte jag vilja ha en person på UL och definitivt inte på en förlossning. 

    Fan vända upp magen i det blå och kanske rent av tycka att det är intimt och med någon man inte ens gillar, har ej förtroende för osv osv.. Tack men nej tack..

    Du TS. Det är din kropp. Du bestämmer fan över den och vem du vill visa upp den för eller inte. Den bestämmanderätten försvinner inte för att du är gravid.

    Om du vill bjuda in någon till att beskåda din kropp så är det du som ska bjuda in och inte någon som ska ta för sig över din kropp eller annat för att du blir gravid.

    Det finns inget i hela denna världen som säger att om du haft sex med någon. så har du helt plötsligt gett avkall på din personliga integritet..

    Allt annat hör hemma i nåt gongo bongo land i långbortistan där män äger kvinnors kroppar.
    Sist jag kollade så säger Sverige att kvinnan äger sin egna kropp i detta landet. Inte någon jävla pappa eller för den delen en före detta älskare eller älskare. 

    Är det sen så att han dyker upp på sjukhuset mot din vilja. Så säger du till personalen och han får tuktas med en vakt och landar på röva utanför ingången.

    Sen är det precis som du skriver. När barnet är fött så är det barnets rätt eller barnets bästa som står över allt annat. Den tiden då och det problemet senare..

    Så tycker jag...Jag kan förstå dig lite. Med tanke på att jag är kille/man och pappa.
    För att helt kunna relatera så måste jag nog vara kvinna.. Så därför skriver jag som jag gör..

    Stå på dig och sälj aldrig bort din makt och rättighet över din kropp till någon annan..
Svar på tråden Kan jag neka pappan ultraljud