Inlägg från: Blomster84 |Visa alla inlägg
  • Blomster84

    Kan jag neka pappan ultraljud

    Jag kan tycka att han har lika mycket rätt som du att se ditt ofödda barn. Bryr han sig inte om er så lär han ändå inte dyka upp. Dyker han upp så bryr han sig tydligen. Om inte annat så kanske ultraljudet kan göra graviditeten mer verklig gör honom och göra det lättare för honom att knyta an till barnet. Ni är båda barnets föräldrar vara sig du tycker om honom eller inte. Sätt barnets behov först, inte dina egna. Han är trots att barnets pappa. Ledsen men så är det att vara förälder.

  • Blomster84
    sextiotalist skrev 2015-05-23 17:53:38 följande:

    Fostret har noll behov att den blivande pappan ser det på ultraljudet


    Så sant så. Men jag tänker långsiktigt. Kan vara en fördel för barnet att pappan kanske kan knyta an till det redan när det ligger i magen. Kan gynna deras förhållande i framtiden.
  • Blomster84
    Anonym (....) skrev 2015-05-23 18:00:12 följande:

    Eller att han "bryr sig", vilket var Ts argument för att han inte skulle få komma, alltså att han inte bryr sig om dem...


    Om han inte bryr sig lär han ju inte dyka upp ändå. Vad är poängen då med att neka honom?
  • Blomster84
    Anonym (Jag) skrev 2015-05-23 18:27:05 följande:

    Det dög inte att hjälpa mig då jag behövde bli inlagd med dropp pga kräkningar. Han väljer att jobba massvis har ett fast jobb 100% men jobbar ändå extra varje helg med ett annat jobb. Han lovade att börja pendla så vi kunde bo tillsammans men när det började dra ihop sig så var det slöseri med pengar. Han ska bygga ut sitt hus innan nyår för då tjänar han 20 000 kr på rot avdraget! Vi har varit på familjerådgivningen å där säger han att han ska tänka om men direkt vi går därifrån så skiter han i allt! Att han vill följa på ul är inte för att han bryr sig utan för att visa omvärlden att han är engagerad. Förlossning vill han vara med på oxå men inte umgås fram tills den.


    Det är mycket möjligt att ni är ovänner och att du är besviken på hans beslut. Dock undrar jag om han verkligen bara vill vara med på ul och förlossningen bara för att ställa sig själv i bra dager hos andra. Han kanske verkligen vill vara med och vara delaktig. Jag säger inte att han har rätt till det enligt lag och han må vara en skitstövel men jag vet att jag aldrig hade nekat mitt barns far att uppleva de ögonblicken. Dom är fantastisks och man upplever aldrig nåt större. Kanske dags att lägga era känslor åt sidan och fokusera på att ni ska få ett barn tillsammans. Tycker det är bra att ni går på rådgivning. Att ni båda går dit visar ju att ni båda vill få det att fungera. Han var kanske inte din drömkille trots allt och du må vara arg och besviken men han verkar inte som en kille som "inte bryr sig"
Svar på tråden Kan jag neka pappan ultraljud