• sextiotalist

    Varför måste jag vara "bonusmamma"?

    Anonym (lunge) skrev 2015-05-25 11:59:05 följande:

    Men är det inte lite som att..
    Om du tar paketet frivilligt så får du också ta paketets innehåll.

    Eller så ser du till att skaffa dig en partner utan barn...


    Mannen vet förutsättningarna, han får själv välja om han vill ha ts eller inte.

    Man behöver inte för övrigt ta paketets innehåll, men acceptera att det finns.
    Själv har jag aldrig varit bonusmamma, mer en bonusvuxen i såfall.
  • sextiotalist

    Och så ska jag tillägga.
    En sak var jag säker på efter ett par år med sambon, om jag skulle bli singel igen, så skulle jag aldrig flytta ihop med en man med mindreåriga barn igen. Då är ändå sambons barn trevliga och helt OK.
    Skulle jag bli singel idag, så står beslutet fast, jag kommer aldrig flytta ihop med en man med mindreåriga barn.
    Så jag förstår vad ts menar. Men jag tror att utifrån det lilla hon skriver, så är det bäst att förbli särbo.

  • sextiotalist
    Anonym (???) skrev 2015-05-25 12:17:58 följande:
    Han vill absolut att vi ska flytta ihop. Därför undrar jag om det funkat för andra. Lite orolig att det ska ändras när man väl flyttat ihop..
    Fråga honom varför han måste flytta ihop.
  • sextiotalist
    Anonym (???) skrev 2015-05-25 13:22:52 följande:
    Så han kommer att ignorera våran överenskommelse?
    Risken är väldigt stor. Jag har fått en bild (både från verkligheten och även från det man läser här) att det inte alls är ovanligt att männen innan samboskapet bedyrar och lovar att barnen är deras ansvar och sakta men säkert så flyttas ansvaret över till den nya kvinnan.

    Det bästa svaret är väl att träffa honom med barnet och se hur han agerar som pappa och självklart så måste barnet få vara hos sin pappa.
    Det du gör är att du ställer orimliga krav, dvs att pappan inte får ha barnet i sitt eget hem.

    Ni kan leva som sambos när han inte har sitt barn och särbos när han har sitt barn. I varje fall så länge så att du vekligen ser att han lever upp till vad han säger
  • sextiotalist
    Anonym (???) skrev 2015-05-25 13:35:54 följande:
    Ställer jag orimliga krav så varför propsar då han bo att vi ska bo ihop..?
    För att han troligen är en romantisk herre som är säker på att du kommer ändra dig (precis som många kvinnor tror)
    Ja, det är ett orimligt krav att han inte få ha sitt barn i sitt hem. Jag är inte en bonusmamma, så långt bort man kan vara, men nog sjutton anser jag att barnen har rätt till sin pappa och att ingen ska förneka dom den rätten.

    Att du inte vill hoppa in och vara reservförälder är helt OK och inget orimligt krav
  • sextiotalist
    Anonym (:)) skrev 2015-05-26 07:18:55 följande:

    "Ryggradslösa pappor och deras nya kvinnor som blir svartsjuka på barn från tidigare äktenskap.

    elaineeksvard 24 MAJ, 2015 17:45

    FAMILJERELATIONER, KVINNOR SOM ÄR SVARTSJUK PÅ MANNENS BARN, RYGGRADSLÖSA PAPPOR, SVARTSJUKA, SVARTSJUKA KVINNOR

    Man hinner tänka mycket när man ligger med förvärkar. Jag tänker på häxor som sätter klorna i ryggradslösa män. Jag ska berätta en sak av många som min pappa har gjort mot mig. Varför jag tar upp det är för att jag har hört så många idag vuxna som varit med om liknande situationer med sina pappor. Men också bekanta, oftast kvinnor, som inte är helt schyssta mot barnen till sitt respektive.

    Fenomenet: Pappan blir tillsammans med en ny kvinna som är svartsjuk på dig och dina syskon ? barnen från den tidigare relationen. Den nya kvinnan är en riktigt häxa. Hon gör allt i sin makt för att frysa ut dig, tvingar din pappa att välja mellan sina barn och henne. När och om hon får nya barn med pappan gör hon en ny inre cirkel i familjen där ?de gamla? barnen från det tidigare äktenskapet inte får vara med. På olika sätt exkluderar hon hans tidigare barn. Och pappan, den ryggradslöse idioten gör som häxan vill. Sviker sina barn gång på gång. Kommer med bortförklaringar som ?Ja men min nya fru är ju lite speciell?. Han tillåter häxan vara ?speciell? och sätter sin relation till barnen på spel. Och syskonen ? halvsyskonen ? hamnar i ett ofrivilligt rivalskap trots att de har blodsband. Allt på grund av en ryggradslös pappa som inte står upp för sina barn och en häxa som har mage att vara svartsjuk på dessa barn ? unga som vuxna.

    Jag var sexton år när jag fick bo tillfälligt hos min pappa och hans nya fru för att mamma och jag bråkade för mycket. Jag märkte att hans fru inte tyckte om min närvaro, kände mig som en främling i mitt eget hem. Pappa och hon hade varit tillsammans i två år. Jag hade haft det där rummet i tio år. Jag höll ytterst låg profil och stannade inne på mitt rum så fort jag var hemma, men försökte hålla mig ute så länge jag kunde. Men så kom dagen då jag skulle öppna mitt rum och dörren var låst. Häxan höll i nyckeln och min pappa satt med krökt rygg och förklarade att jag inte var välkommen till dom längre för att min närvaro gjorde häxan ?stressad? och hon fick migränattacker.

    Min mamma hade aldrig valt en man framför sina barn. Och den man hon sen träffade som redan hade två barn ? dom behandlade hon som sina egna. Det finns med andra ord bra bonusmammor och bonuspappor.

    Häxor: Hur kan ni vara så svartsjuka att ni aktivt får er respektive att förskjuta sina egna barn? Sök hjälp för din svartsjuka. Se inte barnens exit som en lösning på din migrän. Ta en tablett istället.

    Ryggradslösa pappor(och mammor): Gör slut med häxan, det skulle du gjort så fort du såg tendenser till svartsjuka mot dina barn. Du satte barnen till denna värld, de ska komma först tills den dag du väljer att lämna världen. Att behöva berätta en sån sak känns märklig. Har du barn med häxan så säg att antingen söker hon hjälp för sin svartsjuka eller så är det slut. På så sätt kan du rädda relationen till dina barn och syskonen till varandra.

    Det märkliga är att folk trippar på tå kring dessa häxor. Man pratar inte om dem. Man stoppar heller inte pappan från att överge sina barn. Man lägger sig inte i. Men jag tycker fenomenet borde tas upp och pratas om mer. Min förhoppning är att ett gäng ryggradslösa föräldrar och deras sjukligt svartsjuka respektive ska läsa detta, känna igen sig, tänka om och göra något annat.

    Jag tror samtidigt att många har svårt att dela en sån här text för att undvika att väcka häxan som sover. Tyvärr. Dela texten, skicka den till din ryggradslöse förälder och häxan ? låt texten bränna dem och håll tummarna för att de vaknar. För min del är det för sent, jag har ingen kontakt med min pappa. För andra kanske relationen kan räddas bara problemet lyfts."


    Du blandar ihop äpplen och päron

    Ts är nog inte svartsjuk hon är totalt ointresserad av att leva med ett barn.

    Det är inte hon som propsar på att bo ihop. Ts är ärlig och säger som det är.

    Min sambo sedan 20 år tillbaka har två fantastiska barn sedan tidigare, trots detta så var jag tidigt säker på en sak, aldrig upprepa att flytta ihop med en man med minderåriga barn någon mer gång.

    Se det positiva med ts. Hon är ärlig med förutsättningarna om de skulle bli sambo och vi alla som svarat har varit eniga. Flytta inte ihop för det kommer aldrig fungera.

    Rikta ilskan åt rätt håll, din pappa
  • sextiotalist
    BioBonus skrev 2015-05-26 08:49:39 följande:
    Fast nu är det ju pappan som vill flytta ihop, det är pappan som väljer bort sitt barn till förmån för TS. Så det är ju inte TS som tänker fel, utan pappan - så varför lägger du ansvaret på henne? TS undrar om det öht skulle fungera att leva på det sättet som pappan föreslår att de ska göra.
    Exakt, ts kollade av med forumet, hon vet nog svaret innerst inne.
    Det är pappan som tänker fel, och det går att ha en särborelation.
    Mitt svar till ts var att jag är säker på att han tror att ts kommer ändra inställning och utgår från detta.
  • sextiotalist
    Anonym (:)) skrev 2015-05-26 10:59:44 följande:
    Svaret är ju självklart NEJ!!! Det kommer inte funka!!! Och jag lägger inte skulden på TS :) det är inte mitt liv ;) Men varför ens bli tillsammans med någon med barn om man har den inställningen?!
    Det kan man, men då är det bäst att man väljer att vara särbos och föräldern separerar sitt kärleksliv från familjelivet med barnet.
    Personligen så är jag rätt säker på att många styvfamiljsproblem hade undvikits om man valde att vara särbo.
    Alla har inte sådan tur som jag har, träffa en man som tog sitt fulla föräldraansvar och dessutom har trevliga barn
Svar på tråden Varför måste jag vara "bonusmamma"?