Inlägg från: Anonym (Särbo) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Särbo)

    Varför måste jag vara "bonusmamma"?

    Fortsätt som särbo. Han och barnet ska kunna träffas hemma såklart!

    Eller håll dig till barnfria män eftersom du vet din inställning.

  • Anonym (Särbo)
    Anonym (???) skrev 2015-05-25 12:17:58 följande:

    Han vill absolut att vi ska flytta ihop. Därför undrar jag om det funkat för andra. Lite orolig att det ska ändras när man väl flyttat ihop..


    Nej det kommer INTE fungera för någon av er.

    2 alternativ:

    1 - fortsätt som särbos

    2 - gör slut om han vägrar särbo förhållande
  • Anonym (Särbo)
    Anonym (???) skrev 2015-05-25 12:24:37 följande:

    Han vill leva med mig helt enkelt.


    Alla väljer fel partner ibland. Bara leta vidare.
  • Anonym (Särbo)
    Anonym (???) skrev 2015-05-25 12:36:05 följande:

    Kan du ge lite mer konkreta förklaringar till varför det inte kan funka? Varför skulle jag göra slut menar du?


    Menar du på allvar att du inte kan lista ut det själv?

    Bara det faktum att barnet skuffas undan till förmån för Dig borde väl räcka som skäl?!
  • Anonym (Särbo)

    Ts vad är det för oerhört hemskt du varit med om tidigare som fått dig till denna ståndpunkt gällande barn?

    I övrigt hoppas jag att Du har vett att säga nej till samboskap även när mannen du hittat är en idiot?!

  • Anonym (Särbo)
    Kereza skrev 2015-05-26 15:21:47 följande:

    I vårt fall nej - men i just vårt fall beror det mycket på att han inte har delad vårdnad.

    I nuläget går 40% av hans inkomst innan skatt oavkortat till barnen - det blir drygt 700 euro kvar efter det (och efter skatten)

    De 700 euro ska räcka till hyra, mat, el, internet, sophämtning, vatten-skatt (Irland...) och allt annat (kläder, hygien, tandläkare, jamen du vet...allt det där man liksom Måste köpa) så det betyder att antingen får vi finna oss i att bo i undermåliga (och ofta mögliga) hus eller så får jag betala tre fjärdedelar av hyran, för han har inte råd. Och det har istället inte jag råd med.

    Den semester vi skulle kunna ta tillsammans måste vikas till barnen - naturligtvis; träffar man sin avkomma såpass sällan så blir det ingen semester någon annanstans, utan de lediga dagar som finns, går till barnen. Det begriper jag med - men det betyder inte att jag Gillar det.

    Vi kan inte "byta land" (vilket jag vill) och han kan inte byta jobb (vilket han vill) eftersom inkomsten Måste finnas - så, totalt sett så sitter vi där vi sitter tills de är 24 år gamla (om de får för sig att studera - vilket jag hoppas för deras skull, men måste erkänna att jag egoistiskt nog hoppas att de låter bli med)

    Äldsta sonen har börjat prata om att flytta hit. Gör han det så kommer det här troligen gå åt helvete, eftersom det då inte finns något Alls som är "bara mitt" eller där jag har ett val (utöver valet att göra slut - vilket jag inte vill)

    Föräldrar HAR en tendens att sätta barnen först - samhället säger att det är så det SKA vara, och troligen säger de så av en orsak. Det finns liksom ingen väg förbi det - till slut så kommer det gå ut över dig. Tror jag, alltså. Och gör det det Inte så kommer det bli gaffel och gnäll från ungar och föräldrar om att din partner är ett svin istället, och så hamnar du i kläm där - i min mening så finns det liksom ingen chans att komma undan; har de barn så kommer man - oavsett vad som lovas - alltid att påverkas av barnen.

    Ni kan såklart vara ett undantag - ni kan ju prova tillfälligt, men gör dig inte av med ditt eget boende permanent skulle jag isf rekommendera :/

    Lycka till, dock - någon ska det ju gå bra för också :)


    Du borde helt klart separera. NU IDAG!
  • Anonym (Särbo)
    Anonym (J) skrev 2015-05-27 09:30:55 följande:

    Kommer aldrig att fungera under dem förutsättningarna. Flytta inte ihop om du inte vill vara delaktig, tror i och för sig att ert förhållande inte kommer att hålla oavsett om ni flyttar ihop eller inte. Hans barn är en del av honom, man kan inte välja vilken del man vill ta del av!


    Ts förhållande kommer garanterat ta slut. Snarast får man hoppas. Sen kan ts träffa en ny man som inte har små barn. Jag får intrycket att ts är en vettig tjej som vet vad hon vill = bra!
Svar på tråden Varför måste jag vara "bonusmamma"?