• BioBonus

    Varför måste jag vara "bonusmamma"?

    Anonym (???) skrev 2015-05-25 12:36:05 följande:
    Kan du ge lite mer konkreta förklaringar till varför det inte kan funka? Varför skulle jag göra slut menar du?

    Jag är mer nyfiken på varför du funderar på att bli sambo med en man med barn sen tidigare trots att du vis av tidigare erfarenheter har sagt att du aldrig ska göra om det?


    Vad skulle bli annorlunda den här gången? 

  • BioBonus
    Anonym (???) skrev 2015-05-25 13:50:26 följande:
    Som jag skrev så tänker jag aldrig mer engagera mig i andras barn.
    Vad lägger du i begreppet "engagera" dig i det här fallet? Menar du enbart känslomässigt eller menar du även praktiskt i vardagen?
  • BioBonus
    Anonym (???) skrev 2015-05-25 14:07:51 följande:
    Varken eller menar jag.
    Då tycker jag inte ett samboskap er emellan är ett alternativ överhuvudtaget. Det är ingen bra lösning att hans barn enbart ska få träffa honom borta, för att han ska tillgodose ditt behov av ett barnfritt liv. Det är inte sjysst mot barnet.
  • BioBonus
    Anonym (???) skrev 2015-05-25 14:17:57 följande:
    På vilket sätt skulle barnet bli lidande? Barnet träffar ju sin pappa.
    Hur har han tänkt att umgänget med hans barn ska se ut? 
  • BioBonus
    Fia 28 skrev 2015-05-25 14:19:52 följande:
    Nej alla är nog hemma, men han sköter allt med barnet själv (blöjbyten, nattning, underhållning etc). 
    Äter ni måltider tillsammans? Gör nig något tillsammans allihop nånsin? Tvättar du bara dina egna kläder? Hur fungerar det rent praktiskt i vardagen att leva helt uppdelat?
  • BioBonus
    Anonym (???) skrev 2015-05-25 14:21:07 följande:
    Som jag skrev i ts. Han träffar sitt barn själv.
    OK, så han har inget umgänge i hemmet? Barnet sover aldrig över utan allt umgänge sker utanför hemmet, och tanken är att det ska fortsätta så även i framtiden? 
  • BioBonus
    Fia 28 skrev 2015-05-25 14:41:48 följande:
    Självklart äter vi måltider tillsammans och allas smutskläder åker i samma tvättkorg. Vi åker och hälsar på släkt och vänner tillsammans, åker och handlar etc, men ansvaret att hålla koll på barnet är helt och hållet sambons.
    OK, så ni lever som en familj, men huvudansvaret ligger på din sambo. Låter som upplägget i många (de flesta?) nyfamiljer. Jag har heller inte något föräldraansvar för min mans barn, men vi lever tillsammans som en familj.
    Det känns dock inte som det upplägg TS vill ha där barnet inte ens får vara hemma hos sin pappa om hon är där.
  • BioBonus
    Anonym (isa) skrev 2015-05-25 14:50:52 följande:
    Samma här. Hans barn är hans ansvar. Visst slänger jag med barnets kläder i tvätten när jag tvättar och lagar mat åt alla när jag ändå håller på.

    Läxor, skolpapper, kompisar avslutningar osv är inte min grej att fixa.
    Om barnet frågar om du vill följa med på avslutning, uppvisning etc - vad gör du då?
  • BioBonus
    Fia 28 skrev 2015-05-25 15:00:24 följande:
    Inte behöver man ju fly landet för att det är pappans vecka. Det måste ju finnas något hört i lägenheten/huset där TS kan gömma sej om det skulle behövas.
    Fast det verkar inte vara TS som ska anpassa sig alls, utan pappan får träffa barnet själv utanför lägenheten/huset.
  • BioBonus
    Anonym (:)) skrev 2015-05-26 08:37:27 följande:
    Hahaha, vad har detta med min pappa att gör??? Jag citerade ett blogg inlägg jag tyckte var bra :) Ja vet att TS ha varit ärlig osv, det har jag skrivit i tidigare inlägg!!! Men att ens ställa frågan om det skulle funka att bli sambo är ju bara sjuk... Det är ju som att be honom välja mellan henne och barnet, för hon vill inte ha något med barnet att göra... Det är en sak att hon inte tar något ansvar osv men att barnet inte ska få komma hem till pappa? Hallååå??? Normalt??? Nej!!! Alltså dum fråga och dumt att ens tänka tanken att flytta i hop!!! Han är ett paket och hon måste acceptera hela paketet, men det betyder inte att hon måste ta ansvar, men visa respekt!!! Som sakt TS ska hålla sig som särbo :)
    Fast nu är det ju pappan som vill flytta ihop, det är pappan som väljer bort sitt barn till förmån för TS. Så det är ju inte TS som tänker fel, utan pappan - så varför lägger du ansvaret på henne? TS undrar om det öht skulle fungera att leva på det sättet som pappan föreslår att de ska göra.
  • BioBonus
    Nomanisanisland skrev 2015-05-26 09:02:05 följande:
    Båda tänker fel och är komplett oansvariga. De är båda tillräckligt gamla att kunna se hur detta påverkar barnet och relationen mellan pappa och barn negativt.
    Fast det är bara pappan som har ansvaret för den relationen.
    TS har varken sagt bu eller bä om hans förslag. Hon har bara frågat huruvida den lösning som pappan har föreslagit kan fungera. Hon tar fullt ansvar för hur hon känner då hon är nöjd som särbo.
  • BioBonus
    Nomanisanisland skrev 2015-05-26 09:54:45 följande:
    Sorry men i att måna om någon ingår att måna om dennes relationer till andra betydelsefulla andra. Jag skulle aldrig råda eller uppmuntra en partner eller nära vän till något som med all rimlighet kommer dito störa partnerns eller vännens relation till en betydelsefull annan, till exempel dennes barn.
    Och jag kan ingenstans utläsa att TS uppmuntrar eller stödjer pappans lösning, utan hon efterfrågar enbart erfarenheter från andra som varit i samma situation.
  • BioBonus
    Morran01 skrev 2015-05-26 14:17:09 följande:
    Fast nu var det ju inte ts förslag att han kunde träffa barnet någon annanstans än i hemmet, det var pappan själv som sa det.
    Inte bara kunde som jag förstod det, utan det är det upplägg/umgänge han har med barnet redan i dagsläget. Så egentligen innebär det alltså ingen som helst förändring för barnet som det ser ut nu.
  • BioBonus
    The past is now skrev 2015-05-27 11:18:59 följande:

    Nä TS. Ert förhållande kommer inte att fungera. Han är dåligt pappamaterial och du är en dålig "bonusmamma" (som du inte vill vara). Skaffa dig en karln utan barn ts.


    Hur kan ni döma ut pappan som "dåligt pappamaterial" när vi inte vet varför han inte träffar sitt barn mer än sporadiskt och på annan ort? Flyttade mamman långt när barnet var litet och på så sätt omöjliggjorde tätare umgänge? Mår barnet inte bra av att flyttas mellan två hem och han därför har umgänge på barnets villkor? Eller är det på mammans villkor - är hon en av dess föräldrar som sätter käppar i hjulet? Om det har framkommit i tråden att pappan skiter i sitt barn så har jag missat det....


    Hur kan TS vara en bonusmamma till ett barn hon aldrig har träffat? Hur kan hon avkrävas att vara det till ett barn som inte bor tillsammans med sin pappa? Av vilket skäl det vara månde.
    Vad är det som TS tillför för negativt till familjen? 

    Ni är bra snabba att döma ut folk utan att veta vad som ligger bakom umgänget måste jag säga.

  • BioBonus
    Gung Ho skrev 2015-05-28 03:30:10 följande:
    Det står att pappan KAN åka iväg och träffa barnet själv, inte att det är påtvingat av omständigheter. Att erbjuda det för att göra sin 'nya kvinna' till lags luktar fel prioriteringar.
    Som du ser så är det så umgänget ser ut redan idag. Pappan åker iväg till barnets hemstad och har umgänge där. Så det ändras inte pga TS. Han kan åka iväg och träffa barnet själv eftersom det är så han gör redan i dagsläget.
  • BioBonus

    Undrar hur tongångarna hade låtit om TS velat bli sambo med pappan, men då velat att umgänget ändrades så att det blev oftare, att barnet bodde hos dem vv och att hon kunde gå in och hjälpa till som bonusmamma...
    Undrar om det umgänge pappan har med barnet i dag på annan ort försvarats med att det antagligen är för barnets bästa etc etc, och vem är TS att komma och försöka förändra ett umgänge som alla inblandade (då hade förstås även mammans röst gjorts hörd) är nöjda med bara för att hon vill vara bonusmamma :)

Svar på tråden Varför måste jag vara "bonusmamma"?