• Anonym (man)

    Hur kan man inte vara feminist?

    Du är nog förvirrad för att du blandar ihop feminism med humanism och jämlikhet. Feminism har inget med jämlikhet att göra, själva namnet antyder att det är en ensidig kamp med endast kvinnors intressen i fokus och det är något jag inte stödjer.

    Feminismen i dess ursprungliga utformning är något jag kan relatera till. Dagens avart som mer handlar om att ersätta gubbvälde med kärringvälde är vara tragiskt.

  • Anonym (man)
    Anonym (Maleur) skrev 2015-05-26 08:18:53 följande:
    Feminism är för lika rättigheter oavsett kön.

    Att det numera är så att domstolar automatiskt dömer delad vårdnad vid skilsmässa har vi feminismen att tacka för, men du kanske tycker att det var bättre när vårdnaden gick automatiskt till modern?

    Pojkar klarar sig sämre i skolan eftersom det anses feminint att plugga. Män har fortfarande svårare än kvinnor att få enskild vårdnad i de enstaka fall sådan döms. Mer jämställdhet och feminism behövs alltså.
    Mer jämlikhet behövs punkt slut
  • Anonym (man)
    Anonym (Maleur) skrev 2015-05-26 08:20:44 följande:
    Problemet är ju att mannen ofta kommer högre upp trots SÄMRE kompetens!
    Visst är det så och det behövs fortsatt jobb för att uppnå jämlikhet.
    Problemet är att dagens feminister blandar ihop dessa reella och viktiga frågor med idotfrågor som gratis tamponger för kvinnor, skriker diskrimineeeeeeriiiinnnnggg så fort en kvinna inte får som hon vill, vill kvotera in kvinnor i poster oavsett om hon är lämpligt för det eller ej, lägger skulden på allt skit i världen på männen, förminskar eller ser mellan fingrarna för skit som kvinnor gör, osv.... vilket gör det väldigt svårt att ta dem på allvar och inte se dem som ett gäng idioter alt bitterfittor som vill ta ut sina aggressioner på männen.

    Om feminismen vill bli tagen på allvar så får man först rensa upp i sina egna led och ta upp kampen mot idiotfeministerna. Så länge man fortsätter se åt andra hållet för vad idiotfeministerna pysslar med av någon slags lojalitet mot medsystrar så får leva med att ingen kommer ta dem på allvar.
  • Anonym (man)
    Anonym (Maleur) skrev 2015-05-26 11:55:11 följande:
    Nu blandar du ihop feminism med FI och Gudrun Schyman igen. Det finns många feminister även på högerkanten ska du veta.

    Jag röstar inte på FI och har aldrig röstat på Vänsterpartiet heller. Varför ska jag rensa upp deras skit?
    Vänsterpartiet har inget med rabiatfeministerna att göra , att många såna håller till där beror på att vänstern är det enda part i Sverige som har jämlikhet och sociala rättvisor som hjärtefrågor vilket de borgerliga inte har och historiskt sett aldrig haft, så blanda inte ihop dem med FI. Idiotfeminister finns i alla partier.

    Nej du ska inte rensa upp andra partiers skit, du och övriga feminister borde däremot aktivt och högljutt ta avstånd från idiotfeminismen om du vill att feminismen som helhet inte ska dras ner i skiten av idioterna. Så länge man har idioter som bär feminismens fana så blir det också dem man kommer förknippa med dagens feminism.

    Jag har hittills inte sett en enda feminist som inte ta avstånd från rabiatfeminismen offentlig, varken i tidningar, radio eller teve. De enda som hörs och syns offentligt är just FI. Är det så konstigt då att feminismen förknippas just med FI?
  • Anonym (man)
    mr me skrev 2015-05-26 12:57:04 följande:
    Men vad blir klar om man tar avstånd ifrån "idiotfeminismen"?

    Det finns ingen feminism definierad utanför denna "idiotfeminism". Feminism, tillämpad i praktiken, handlar just om att skuldbelägga och rikta hat mot män och om att kräva politiska interventioner för att få igenom sina jämställdhetssträvanden när det visar sig att både kvinnor och män inte vill leva i den feministiska "utopi" som man vill skapa.
    Det är kanske det som är problemet, det finns inte längre en tydligt definierad feminism, dagens sk feminism består av vad den enskilda kvinna anser vara feminism, alla säger sig kämpa för rättvisa oavsett hur korkat det än är. Många verkar inte ens ha en klar bild över vad rättvisa är men anser sig ändå vara feminister.

    Feminismen i dess ursprungliga bemärkelse hade en tydlig form och agenda, därför fick de gehör och lyckades också få igenom viktiga reformer. Tyvärr ruttnade rörelsen inifrån och blev den avart det är idag med FI som fanbärare.
  • Anonym (man)
    Anonym (Feminist) skrev 2015-05-26 14:21:48 följande:
    Jag skiter i vad jag förknippas med, kallar mig feminist trots att jag slåss mera för mäns rätt än kvinnors (läs: mäns rätt att vara kvinnliga, inte patriarkala).
    Du kanske borde fundera mer på vad det du kämpar på kallas, namnet säger en hel del,,, om jag kallar mig nazist men kämpar för socialism så kommer jag förmodligen förknippas med nazister och inte socialister
  • Anonym (man)
    Anonym (Maleur) skrev 2015-05-26 13:53:51 följande:
    ...sen finns ju de som kan tänka själva och fattar att det inte bara är de som gapar och skriker högst som finns.
    Och vilken av alla miljoner versioner av feminism tycker du man ska framhäva som den verkliga feminismen? Som jag tidigare nämnt så är begreppet feminism idag så luddig och urvattnat att det i stort sett innebär vad varje enskild kvinna i Sverige anser vara feminism. 

    Galenpannan som argumenterar för gratis tamponger för kvinnor anser ju självklart att just hennes version av feminism är den rätta.
  • Anonym (man)
    Anonym (Feminist) skrev 2015-05-26 15:42:04 följande:
    Är du för eller emot kvinnlig rösträtt?
    Måste man vara feminist för att tycka att kvinnor ska ha rätt att rösta, räcker det inte med att man tycker alla människor oavsett kön eller ursprung ska ha samma värde och rättigheter?
  • Anonym (man)
    Anonym (Feminist) skrev 2015-05-26 14:25:27 följande:
    Då hade jämställdhetsrörelsen feminism fått runt 70 % av alla röster.
    Nej, jämställdhetsrörelsen skulle inte kunna få 70% av rösterna, det finns klart mer akuta problem i samhället än just jämnställdhet, tex måste folk kunna få jobb, barn måste kunna gå i skolan, sjuka måste få vård, landet måste kunna gå runt ekonomiskt, osv. Däremot skulle en sk jämställdhetsrörelse antagligen få klart fler röster om de slutar förknippa sig feminister, jämställdhet är ett konkret begrepp med en konkret agenda, feminism är ett luddigt flumbegrepp som inte säger någonting konkret och som dessutom missbrukas av idioter som tex FI, få vill rösta på flum utan konsistens, ännu färre vill rösta på manshatare, därav resultatet.
  • Anonym (man)
    Anonym (Feminist) skrev 2015-05-26 16:14:33 följande:
    Du delar visst upp världen i svart och vitt.

    Men jag vill inkvoterade kvinnor i bolagsstyrelser, ingen mansskatt, i princip inga fängelsestraff, inget militärt försvar samt att ansvar för barn inte kan undandras ifrån män.
    Du delar upp världen i olika nyanser av rosa.

    Inget fängelsestraff, har du tänkt att prata pedofiler, våldtäktsmän, mördare,  till rätta?

    Kvotera in kvinnor i bolagsstyrelser, även om de saknar nödvändig kompetens?

    Ansvar ska inte kunna undandras från män, även om mannen är psykisk instabil, knarkare, alkoholist och innebär en fara för barnet?
  • Anonym (man)
    Anonym (Feminist) skrev 2015-05-26 16:21:57 följande:
    Konservatism handlar om att tro på givna traditioner, däribland könsroller. Eller biologiska skillnader mellan könen, om du så vill. Bemöter du ej detta så tolkar jag det som att det är en korrekt beskrivning av den ideologin som du ju bekänner dig till.
    Så du menar att biologiska skillnader mellan män och kvinnor är påhitt?
    En pojke föds inte alls med snopp det är bara påhitt, en tjej föds inte alls med snippa det är bara påhitt?

    Jag tror snarare att du inte förstår skillnaden mellan vad man föds till rent biologiskt och vad man anser sig vara rent känslomässigt. Biologi beskriver naturen som den är oavsett vad respektive djur, planta eller mikroorganism anser om sig själv. Föds man med svans, päls och skäller så är man en hund oavsett om hunden själv anser sig vara en fågel.

    Om du anser att genusforskning är riktig forskning så tror du fel, genusforskning är pseudovetenskap som härstammar från feminismen och därmed lika diffus och intetsägande som feminismen.
  • Anonym (man)
    Anonym (Feminist) skrev 2015-05-26 16:53:37 följande:
    Hur kan du tro att brottslighet är något medfött?

    Hur kan du tro att kvinnor saknar nödvändig kompetens?

    Självfallet skall inte sådana ha med barn att göra. Du är lite larvig nu.
    Vem har sagt att brottslighet är medfött? Medfött eller inte så begås det trotts allt brott dagligen, du verkar vilja avskaffa fängelsestraff, hur har du tänkt hantera brottsligheten?

    Hur kan du tro att alla kvinnor som kvoteras in har rätt kompetens?

    Larvig eller inte, du skrev trotts allt att män inte ska kunna fråntas vårdnaden om barn så frågan är relevant. 
  • Anonym (man)
    Aniiee skrev 2015-05-26 16:57:12 följande:
    Nja, man kan vara en räv också. Eller en varg eller en dingo eller en grävling.... Men det är klart, en fågel är man inte....

    Sen kan ju naturen ställa till det också. Jag är född med snippa, men jag har en manlig hjärna, som ger vissa manliga hormonpåslag (dock inte helt manliga hormonpåslag, de är övervägande kvinnliga med väldigt låg ratio, typ 1:1,2), och som är kopplad som ett mellanting mellan manlig och kvinnlig hjärna med övervägning mot hur mäns hjärnor i allmänhet är kopplade.

    Jag är även så pass androgyn, både till utseende och till sätt, att folk ofta tar mer än ett par dagar på sig att ens våga gissa mitt kön, om jag är på det humöret. 

    Så, ja, visst, jag är kvinna. Mellan benen. Om folk vågar fråga.

    Men jag vet att det inte är vanligt.

    Sen har vi ju de som föds, oftast med snippa, men har XY-kromosomer. Och de som föds med XXY.
    Ja det finns undantag i naturen, det är därför biologin kom fram till begreppet androgyn. Biologin tar alltså endast hänsyn till hur man föds ur ett biologisk perspektiv, rent fysiskt inte vad man känner för att vara just idag.
  • Anonym (man)
    Aniiee skrev 2015-05-26 17:19:51 följande:
    Men naturen/biologin dikterar ju även undantagen. Alla är inte man eller kvinna. Och även känslor är biologiskt betingade. 

    Och, jo, jag "väljer kön" för dagen beroende på vad jag känner/hur jag mår. Oftast blir det "könlös" eller "bådadera" eller "skit samma, vem bryr sig".

    Men det är egentligen OT för tråden....
    Känslor är biologisk betingade men de definierar inte vad för slags varelse du är, om du föds med en en hjärna som får dig att känna dig som och  tro att du är en fiskmås så är det såklart biologiskt betingat, men det betyder inte att du är en fiskmås för det.

    Du kan välja kön för dagen, med det gäller bara dig och hur du uppfattar dig själv, det gäller inte andra som ser på dig och gör sig en egen uppfattning om vad de ser.
Svar på tråden Hur kan man inte vara feminist?