Inlägg från: seriösanvändare |Visa alla inlägg
  • seriösanvändare

    Tiggare/EU Migrant bar runt på platt tv

    Nerfherder skrev 2015-05-25 20:56:42 följande:
    Åfan. Ännu en tiggartråd. Dessa människor ska enligt dig inte få ha någonting alls, eller? Nästa gång ta en bild så blir du mer trovärdig...
    Försörjer man sig genom att tigga bör man inte ha några större tillgångar nej. Dock vet ju TS inte om detta faktiskt var en tiggare. H*n kanske försörjer sig på andra sätt? Samt är förmodligen fattig om h*n bor i en husvagn, men inte nödvändigtvis utblottad. Och då kan man självklart äga en billig/begagnad platt-TV utan att det är konstigt.
    Om du alltid är seriös, lever du bara ditt liv till hälften.
  • seriösanvändare
    Anonym (sanningen) skrev 2015-05-25 21:18:55 följande:

    Du har missförstått TS.

    EU-tiggarna är fattiga, men de svälter inte nödvändigtvis. Om de svalt skulle de inte ens kunna ta sig hit.

    För dem är tiggeri ett "yrke", ett sätt att försörja sig. Så självklart kan de äga både platt-Tv och telefon och hyfsade bilar, kläder mm, och ändå sitta utanför ICA och be om pengar.

    Det är också pga detta som man INTE ska ge dem pengar, utan hellre skänka till organisationer som hjälper dem att bygga upp en fungerande tillvaro i deras hemländer. Man ska inte uppmuntra tiggeriet som försörjning, detta måste lösas på andra sätt.


    Precis, problemet är att många naiva svenskar verkar se på detta med "svenska" glasögon. Vi tänker att ingen skulle börja tigga om den inte var desperat och svalt, typ.

    Men det är etnocentriskt att tänka så. Andra kulturer har inte nödvändigtvis samma syn på tiggeri. För vissa är det uppenbart en helt acceptabel livsstil, även om ingen skulle sätta sig på gatan och tigga om den var rik. Men det finns grader i helvetet som man brukar säga.

    Vi får tänka på att tiggarna:

    1) Har råd att ta sig hit, alltså är de inte helt utblottade.
    2) Svenska pengar är betydligt mer värda i deras hemländer än här.

    Dvs så länge tillräckligt många ger, lönar det sig att tigga här. Det betyder inte att de är rika, och det är inte lönsamt med våra mått mätt. Det handlar inte om mycket pengar som en del tror. Men för dessa människor lönar det sig, än så länge i alla fall.
    Om du alltid är seriös, lever du bara ditt liv till hälften.
  • seriösanvändare
    Anonym (Tom Peng) skrev 2015-05-25 22:40:28 följande:
    Det ligger mycket i vad du säger. Särskilt tycker jag att det är märkligt att så många vill tvinga in tiggarna i vår svenska föreställningsram hur man lever ett gott liv, vilka drivkrafter som får människor att tigga osv. Det är väldigt sällan jag hör något om vad tiggarna själva har för syn och livsmål etc.
    De flesta vill inte tigga. Men det behöver inte vara ett desperat sistahandsval så som vi föreställer oss det. Inte med tanke på vad man - trots allt, än så länge - kan tjäna på tiggeri här, jämfört med en lägstalön i hemlandet.

    Det är inte mycket pengar för oss eller för en rik person, men det är mycket pengar för dem.
    Om du alltid är seriös, lever du bara ditt liv till hälften.
Svar på tråden Tiggare/EU Migrant bar runt på platt tv