Inlägg från: Anonym (...) |Visa alla inlägg
  • Anonym (...)

    Duger jag?

    Duger? Du är skitduktig!

    Du måste dra ner på tempot! Behöver 7-åringen verkligen så mycket aktiviteter? Kan du lägga om kosten så att du äter bättre och få mer ork? Har du någon avlastning?

    Är själv sjukskriven pga stress. Ensamstående. Höll på och gå in i väggen. Man måste lyssna på kroppen annars orkar man inte. Ska precis börja i samtal och tränar och går promenader och försöker lära mig att säga nej och be om hjälp ibland :) Släpper alla duktig krav som jag har och gör det bästa av det istället.

  • Anonym (...)
    flickan85 skrev 2015-05-27 13:11:41 följande:
    Hur gör man för att dra ned på tempot??

    Jag hinner ju inte med allt jag ska som läget är idag ens..

    7 åringen har 1 aktivitet; men massa träningar, matcher o annat (tipspromenader o sånt).

    Avlastning är varannan helg, och någon enstaka vardagseftermiddag på sin höjd.
    Hur mycket träningar och matcher och annat har hon på en vecka? Kan du och pappan dela upp det? Eller någon kompis som går på samma aktivitet, dela upp det med föräldrarna? Stannar du kvar medan hon har aktiviteten eller kan du uträtta saker under tiden? Tex handla? Jag brukar försöka göra storkok på helgerna och frysa in mat så att det inte blir så stressigt på vardagarna med matlagningen. Jag arbetar heltid och är hemma 16.45 på eftermiddagen och det underlättar massor att slippa laga mat då :) Sen har jag försökt att prioritera någon form av träning för mig själv, mår mycket bättre, sover bättre och blir piggare av det!

    Det låter som du borde ringa vårdcentralen och få prata med någon i alla fall innan du går in i väggen! Det är ingen som tackar än för att man nöter på och arbetar för att sedan stupa. Speciellt när man är ensamstående måste man i första hand tänka på sig själv och barnen. Tog ett tag för mig att komma dit men idag önskar jag att jag hade lyssnat på kroppen mycket tidigare. Ring vårdcentralen och kanske ställ dig i kö för samtal på en gång då det är långa väntetider. Kram på dig!
Svar på tråden Duger jag?