• Anonym (H)

    Jag funderar på att märka blöjorna till förskolan

    Jag är förskollärarstudent och jag kan säga att jag hade tagit mycket mer illa upp om ett barns blöjor helt plötsligt var märkta utan att föräldern hade tagit upp sina funderingar med mig/arbetslaget först. Om du tycker det är pinsamt att prata med dem om det är det förmodligen inget mot hur pinsam stämning det kommer bli om du märker blöjorna i smyg. De kommer att märka det liksom.

    På de förskolor jag varit på gör man som så att om ett barns blöjor tar helt slut innan föräldrarna hunnit fylla på så tar man antingen ifrån ett reservlager om förskolan har det eller från ett barn som har samma sort/storlek och har många. Sedan när föräldrarna fyllt på lagret så lämnar man tillbaka de blöjor som barnet hunnit låna till den hög man tagit ifrån. Jag har hittills inte varit med om att det barn man lånat från hunnit få slut på blöjor pga det innan lånet lämnats tillbaka så att säga.

    Hur många blöjor brukar gå åt på en dag? 3 eller fler är inte ovanligt många.

  • Anonym (H)
    Anonym (skäms) skrev 2015-05-29 14:47:11 följande:
    Du hade inte skämts för att ni tog ett barns blöjor och gav till ett annat barn utan att ta upp det med föräldern som köper blöjorna? Det hade jag gjort snarare än att ta illa upp. 
    Som sagt, jag har endast varit praktikant och vikarie så jag har inte uppfunnit rutinerna. Jag vet inte om de berättar för föräldrarna i förväg hur rutinerna ser ut om ett barn får slut på blöjor, men det hade ju inte varit så schysst mot barnet ifråga att låta det gå utan blöja bara för att föräldrarna varit slarviga och missat att fylla på blöjförrådet i tid, tycker du inte det?

    Personligen tycker jag dock att det bästa hade varit om varje avdelning hade köpt in ett blöjpaket i varje storlek så att man hade kunnat låna från det istället.
Svar på tråden Jag funderar på att märka blöjorna till förskolan