Inlägg från: Virriga Vera |Visa alla inlägg
  • Virriga Vera

    Frugal/Thrifty/Tightwad/återbruk/offgrid/Lifehacks

    Vi har sagt upp alla tidningsprenumerationer, jag ger bort lakan och handukar till hemlösas hus. Jag har alldeles för mycket av det efter att barnen flyttat hemifrån. Kläder skänker jag bort och rensar med jämna mellanrum ur bland böcker, porslin, gardiner och annat. Köper sällan nytt men har fortfarande för mycket.


  • Virriga Vera
    Tacksamt skrev 2015-05-31 17:00:59 följande:

    Ta bara detta med recept,finns ju massor,hittade detta:
    Shamrock shake
    2cups vanilla icecream
    1 1/4 cup milk
    1/4tsk mint extrakt
    food colour green.
    Tydligen ska detta vara en variant utav nåt Mc Donalds har....
    Men har inte varit på "donken" på länge så vet inte.
    Gott låter det iallfall.


    Det är en milkshake som man serverar i USA när det är S:t Patricks Day.

  • Virriga Vera
    Tacksamt skrev 2015-06-03 17:55:37 följande:
    Jo;och jag har svårt att tro att det enda pappret en affär har kvar är 6pack för 32kr..då hade jag gått nånannanstans och köpt toapapper.
    Jag köper ofta 4 pack för strax under 30 kronor och det blir mycket billigare per rulle än en hel bal för runt 100:-
  • Virriga Vera
    Aniiee skrev 2015-06-04 17:52:22 följande:
    Jag brukar kolla meterpriset =P De billiga dasspappren är ofta apdyra per meter. Som serlas extra länga, 100m/rulle, sex rullar, 36 kr. Copp extras, typ 20 meter per rulle, 6 rullar, 15 kr....

    Vilket är EGENTLIGEN billigast?
    Exakt, jag kollar också per meter.
  • Virriga Vera

    Jag måste nog erkänna att jag inte tycker att du riktigt lever upp till vad du egentligen vill med din rubrik.

    Du handlar handdukar, tvålar, tidningar, choklad samtidigt som du i din rubrik använder ord som frugal, thrifty och tightwad?


  • Virriga Vera
    Tacksamt skrev 2015-06-06 11:17:46 följande:
    tack vare detta inlägg blir dagens bloggtips "break the twitch"
    läs detta inlägg från den bloggen så kanske du får lite mera hum om att alla gör och tänker olika,det finns ingen "mall" inom detta.

    här är artikeln: http://breakthetwitch.com/real-minimalist/
    Jag vill nog hellere att du med egna ord berättar vad du vill med denna tråd, vad orden frugal, thrifty, thightwad, offgrid och lifehack betyder för dig. Inget klipp och klistra, inga länkar utan dina egna ord.
     
  • Virriga Vera

    Jag är lite splittrad vad det gäller matkassarna, de finns ju enbart till familjer och är man bara 2 vuxna varav 1 äter IBS anpassad mat så är det uteslutet för oss. annars så är det utmärkt om man har svårt att få ihop en veckomeny.

    Däremot så tycker jag att beställa mat på nätet och få det hemlevererat från t.ex mathem.se är så suveränt för de som inte kan/vill komma iväg och handla av olika anledningar. Om jag jämför deras priser så är det inte så mycket dyrare än vår lokala handlare i byn, och mathem har ju ett större utbud än vad den lokala handlaren håller, grönsaker och frukt är även fräschare  vid hemleverans än från lokala handlaren.

    Nu har jag stora matkedjor inom 2 km omkrets från min arbetsplats, så jag handlar själv vad jag behöver. Men ibland så vill man bara vara lat och klicka hem allt.


  • Virriga Vera
    Tacksamt skrev 2015-06-06 18:09:51 följande:
    och då undrar jag,utan att vara otrevlig,om du kan läsa överhuvudtaget?
    det handlar om att skaffa sig ett liv man själv mår bra utav och uppskattar,att hitta sig själv för att beskriva det enkelt.
    du orkar alltså inte sätta dig in i vad det innebär? vad gör du i tråden då??
    energitjuvar nej tack.
    Men jag vill ju veta vad DU som TS vill med denna tråd, det om något är väl att sätta sig in i vad DU vill. Jag vet vad dessa ord innebär för mig, men vi har ju tydligen inte samma innebörd. Borde inte du som TS då vara intresserad av att förklara istället för att kalla mig energitjuv, och ja det är otrevligt att skriva som du gjorde.
  • Virriga Vera
    Aniiee skrev 2015-06-06 18:29:07 följande:
    Ok, lets break this down:

    Frugal = att ha dåligt med pengar, mat och/eller andra resurser 

    Thrifty = göra det bästa av det man har, trots att man har det just "frugal" (det är det här jag tror att DU är ute efter)

    Tightwad = att vara snål trots att man har pengar att röra sig med (vilket du framställer dig själv som, men jag tvivlar på att du är ute efter det i tråden)

    Återbruk = att använda saker som annars skulle ha åkt i soporna, kanske genom att göra om det till något närliggande (göra om en byrå till ett hallbord, tex), eller bara renovera eller fräscha upp saken (slipa av byrån, fixa gnisslet i mittenlådan och lacka om den) (Det här har du inte uppvisat några som helst tendenser till att vilja prata om i tråden)

    Offgrid = Att leva utanför samhället (Vilket du ABSOLUT inte tagit upp eller visat tendenser till)

    Lifehacks = Knep för att göra livet enklare, använda saker till sånt man inte tänkt på eller använda "upp" saker (Till exempel (enkelt matlagnings"hack") att knäcka ägg man ska dela på i en tratt) (har du inte heller direkt visat några tendenser till, förutom dammstrumpan, vilket hamnar här)

    Du har alltså åtminståne 2 ord för mycket i din titel, men jag vill nog säga att du bara har en och en halv som di faktiskt har koll på, willingly or unwilingly.
    Thrift är väl också en form av återbruk, Thrift shop är ju samma som second hand/andrahandsaffär.
  • Virriga Vera

    Vad det gäller återbruk så tar jag linne och t-shirts som inte används och syr om till barnkläder. Även gamla påslakan kan man sy om till kläder. Tyget är så underbart mjukt och är ofta av kanonkvalite med underbara retrotryck.

    Nedan foto är 2 linne som jag inte använder längre som jag sytt om till babykläder i strl 62. Klänning och ankstjärtsbyxor.


  • Virriga Vera
    Virriga Vera skrev 2015-06-06 19:22:57 följande:

    Vad det gäller återbruk så tar jag linne och t-shirts som inte används och syr om till barnkläder. Även gamla påslakan kan man sy om till kläder. Tyget är så underbart mjukt och är ofta av kanonkvalite med underbara retrotryck.

    Nedan foto är 2 linne som jag inte använder längre som jag sytt om till babykläder i strl 62. Klänning och ankstjärtsbyxor.


    Och foto kom inte med......


  • Virriga Vera
    Aniiee skrev 2015-06-06 20:07:44 följande:
    Coolt! JAg är inte så bra på att sy. Försöker, men trots att jag ärvde min morfars ögon, näsa, hårfärg och -kvalitet, musikalitet, matlagningsintresse och språkkänsla så ärvde jag INTE hans modetalanger (han var skräddare..... =P)
    Virriga Vera skrev 2015-06-06 19:24:22 följande:
    Och foto kom inte med......
    Äsch, då.....
  • Virriga Vera
    Tacksamt skrev 2015-06-07 10:37:55 följande:
    här flödar fördomarna hör jag.
    nä,man behöver inte ha ont om pengar för att ägna sig åt detta.
    det handlar om att få ut mesta möjliga utav de resurser man har och göra de val och prioriteringar man vill göra.
    nå¨gon kanske väljer att spara ihop 100.000kr för ett takbyte istället för att låna utav banken,och då drar de ner på annat.

    Nu förklarade Aniiee vad orden har för betydelse, det var inte hennes personliga tolkning.
  • Virriga Vera
    Tacksamt skrev 2015-06-07 21:46:09 följande:
    hur är det själv med läsförståelsen när jag uttryckligen skrivit FLERA GÅNGER i tråden vad det handlar om?
    Om många inte förstår vad du menar så kan det ju faktiskt vara så att du inte förklarar det speciellt bra.
  • Virriga Vera
    Aniiee skrev 2015-06-15 18:33:04 följande:
    Jag älskar rester. Restfest har vi några gånger i månaden.

    Selleri kan man bara hiva ned i salladen (skär tunt med en potatisskalare eller osthyvel), smoothies, köttfärsen (funkar både i köttfärssåsen och i hamburgarna)....
    Det är suveränt gott tunnt skivat i potatissallad. Förr kunde man köpa sellerisalt i Sverige, jag har inte hittat det på flera år så jag brukar köpa på mig ett stort lager när vi är i USA. Otroligt god att ha i dressingar, potatis sallad och olika grönsaksrätter.
Svar på tråden Frugal/Thrifty/Tightwad/återbruk/offgrid/Lifehacks