• Apotekare

    Hjälp av soc med mediciner

    Hej, det stämmer att vissa storlekar och styrkor av lergigan inte ingår i högkostnadsskyddet. Ofta beror det på styrka och även vissa storlekar kan vara utan förmån. Har dock haft kunder som hämtat ut det på rekvisition från soc :) De andra medicinerna du nämnde ingår i förmånen och det räcker att soc skriver en rekvisition på läkemedel som du tar med till oss på apoteket, då slipper du ligga ute med pengar. Om du vill se efter vad det kostar hemifrån innan besöket och om de ingår i hk-skyddet kan du gå in på Fass för vårdpersonal. Längst ned i varje produkts text finns förpackningsinfo och pris (dock ej i FASS för allmänheten man måste välja vårdpersonal)

  • Apotekare

    Och sextiotalist, läkaren hade förmodligen skrivit originalpreparatets namn på antibiotikan du fick utskriven. De är oftast dyrare och uteslutna ur HK. Men det är vår uppgift på Apoteket att upplysa om att det finns billigare alternativ och alla mina kunder får erbjudande om billigare sort som ingår i hk-skyddet. All antibiotika (med få mkt ovanliga undantag) ingår i skyddet om man väljer det billigaste alternativet :)

  • Apotekare

    TS säg bara som det är att du inte har pengar att lägga ut, det borde de kunna lösa :) Om det är nåt annat om du vill veta så passa på att fråga apotekaren ;)

  • Apotekare

    Jag inser också att man inte bara ger ut rekvisitioner men kvittona kan man ju få in i efterhand. Har man inga pengar så kan man ju inte lägga ut. Det är så synd att all byråkrati gör att så många får vänta på medicinering eller tvingas till uppehåll i sin behandling

Svar på tråden Hjälp av soc med mediciner