Inlägg från: Anonym (Johanna) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Johanna)

    (S) vill ha helt delad FP - kommer det genomföras tror ni?

    För vår del hade det inte heller varit bra, då jag inte har något jobb eftersom jag har behövts hemma med första barnet som har en medfödd sjukdom och varvat det med studier. Vi är beroende av min mans inkomst.

    Det är ju ett jättebra förslag i familjer där båda föräldrarna har jobb, som ger SGI, och där båda föräldrarna vill och kommer ta ut sina dagar.

    För övriga familjer, vilket är rätt många, blir det tyvärr inte bra. Jag önskar att vi hade fått bestämma helt och hållet själva över alla våra dagar. Maken är väldigt bra på att vara hemma och umgås med våra döttrar ändå. 

  • Anonym (Johanna)
    Anonym (frödlund) skrev 2015-06-01 06:20:15 följande:

    Konstigt att i ena sekunden så pratas det om jämställdhet och kvinnofällor. Samt en massa om att kvinnor förlorar pension och bla bla. Kvoteringar och kvinnolöner..

    Sen kommer förslaget om 50/50.. Då blir det en massa annat snack.

    Vet ens kvinnor vad de vill egentligen.?

    På tiden att de delar detta 50/50... Ska vi ha jämställdhet eller inte i detta landet. Eller bara när det passar efter en "livmoders" behag och nycker?


    Men.. jämställdhet är väl ändå inte att bara dela saker och ting lika rakt av? Jag anser att valfrihet är lika viktigt som jämställdhet och att föräldrar borde kunna dela upp sin FP enligt vad som passar sin familj bäst. 

    Man resonerar väl olika dock..
Svar på tråden (S) vill ha helt delad FP - kommer det genomföras tror ni?