Inlägg från: Anonym (Bra) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Bra)

    (S) vill ha helt delad FP - kommer det genomföras tror ni?

    Så många som blandar ihop rätten att vara hemma  och rätten att få betald ledighet.

    Det ska inte göras några inskränkningar i rätten att vara f-ledig, det som ska ändras är antalet dagar vardera förälder får med betalning.

    Hade folk varit lika noga med att spara pengar till f-ledigheten som de är när de ska köpa hus, så blir det inga problem.

  • Anonym (Bra)
    Seven Costanza skrev 2015-05-31 13:39:43 följande:
    Jag själv har full koll på att det gäller föräldraförsäkringen och tycker ändå att det är dåligt. Vi håller fortfarande på att spara till hus så vi KAN ju ta av de pengarna till föräldraledighet men jag tror faktiskt inte att alla kan det. Alla kan inte spara till hus heller.
    Fast om båda har låga löner, så spelar det ingen roll vem som är hemma.


  • Anonym (Bra)
    elmadumle skrev 2015-05-31 13:48:58 följande:

    Ge föräldrar ett visst antal dagar, vem som tar ut hur många dagar är bara upp till varje föräldrapar, inget som någon regering ska bestämma över.


    Klart att regeringen får bestämma det, precis som de bestämmer regler för sjukskrivning t ex.


  • Anonym (Bra)
    Seven Costanza skrev 2015-05-31 13:51:00 följande:
    Jo, om den ena inte har någon SGI. I min familj kommer det vara det som är problemet. Vi kommer förlora väldigt mycket ekonomiskt om valfriheten blir sämre i uttaget av dagar.
    Då får man ju prioritera. Fast det är kanske inte värt det?

    Om allt hänger på en månad, så måste man ha jävligt dålig ekonomi, och då är det kanske inte läge för att skaffa barn.
  • Anonym (Bra)
    Seven Costanza skrev 2015-05-31 14:08:09 följande:
    Läs TS. Mitt missnöje handlar inte om en extra månad vigd till vardera förälder utan om att S vill dela föräldraförsäkringen helt dvs åtta månader till vardera förälder. Åtta månader är ganska mycket längre för en förälder att endast ha 5000kr per månad i inkomst.
    Fast det kommer ju aldrig att bli så, att det går från dagens system till helt delad.

    Det kommer att bli som innan, att det införs succesivt, så folk hinner vänja sig.
  • Anonym (Bra)
    Anonym (:() skrev 2015-06-03 14:47:53 följande:
    Många har kunnat jobba hemifrån osv :) Klart att pappan kan vara hemma då :) Men det som är viktigt i denna diskussion är allt är inte svart eller vit, vi har olika förutsättningar, olika liv... Varför vill ni ha delat när ni redan kan välja det? Varför ska ni tvinga in familjer i erat fack som ni tycker är rätt? Vad är det som gör att ni känner att ni har mer rätt en vi? Har ni problem att komma överens med er partners, gå på parterapi, lasta inte på det på oss som är nöjda!!!! Det är inge fel att man vill ha det enligt er "onormala" normerna... Män och kvinnor är anurlunda, vi är olika, varför vill ni att vi blir en "hen"??? Kvinnor har modersinstinkten, kropp för att föda och amma, mannen har jagarinstinkten, se till att det bli mat på bordet och styrkan att försvara hemmet... Inte riktigt så då, hahaha ;) Men vi är olika :)

    Låt varje familj få bestämma själv, räcker med alla lagar och skit utanför hemmet!!!
    Det är ingen som tvingar dig att dela lika, du har ju helt missförstått.

    Om två människor skaffar ett barn så är det logiskt att staten ger varje förälder lika många dagar med betald ledighet. Sedan hur var och en gör, det lägger inte staten sig i.
  • Anonym (Bra)
    kenneth768768 skrev 2015-06-03 15:02:45 följande:
    Och det är ännu mer logiskt att en familj ska kunna välja det bästa utifrån sina förutsättningar utan att staten lägger sig i, eftersom allas förutsättningar är olika. Men det är ju bra att vi bara har logiska lösningar att välja bland! Den mest logiska borde vi dock fortsätta med.
    Fast staten lägger sig inte i. De delar ut lika mycket till alla föräldrar, hur kan det bli fel?

    Dina förutsättningar skapar du själv.


  • Anonym (Bra)
    Anonym (e) skrev 2015-06-03 15:29:17 följande:
    Fast staten har visst lagt sig i genom att ändra förutsättningar för hur man kan fördelar.
    Hur man fördelar bestämmer man själv. Däremot kan inte en förälder få alla dagar med betalning.
  • Anonym (Bra)
    Anonym (:() skrev 2015-06-03 15:35:32 följande:
    Har aldrig levt på bidrag??? Jag skrev att jag aldrig tagit bidrag, mer en dagarna... Vem har sakt att vi inte hade jobb? Jag fick min första heltids jobb när jag var 38år :) Jag var 27år och halvtidare när jag blev gravid efter en månad... Har alltid haft egen ekonomi och alltid klarat mig :) Gubben har alltid haft jobb, men det är hans ekonomi!!! Men allt är inte svart eller vit, det är inte bara dom med bra ekonomi som ska få ha barn... Ett liv kan vara år skogen en dag och sen vända, ska dom inte få en chans? För att dom inte varit lika duktig och sparat och planerat som du?
    Anonym (:() skrev 2015-06-03 15:40:26 följande:
    Det är ju precis det dom vill göra nu!!! Vad är det för fel på systemet som är idag? Vill du dela lika gör det, vill du skriva över gör det, som det ska vara!!! Näää då vill staten komma in och styra och ställa, så staten lägger sig inte i???
    Du vet inte vad som är fel med dagens system?

    Du verkar vara en av dom som inte förstått vad som menas. Det är de betalda dagarna de vill ge varje enskild förälder. Rätten att vara hemma kommer att vara samma som innan, ingen kommer att tvinga en kvinna att börja jobba när barnet är 8 månader.

    Varför ska skattebetalarna betala dig för att du har en pappa till era barn som inte vill ta sitt ansvar?


  • Anonym (Bra)
    yodi skrev 2015-06-03 16:29:48 följande:
    ja för alla får vara friska hela graviditeten och föder på bf?

    själv blev jag sjukskriven från v 18 för att förhindra förtidig födsel, lillkillen föddes v 25.
    Och då kan man inte dela dagarna lika?

    Naturligtvis så ser man till att klara av sådant som kan hända, t ex sjukskrivning, att räntor går upp mm. Varför skulle barnafödande och föräldraledighet vara en slags frizon där man inte ska behöva ta eget ekonomiskt ansvar?
Svar på tråden (S) vill ha helt delad FP - kommer det genomföras tror ni?