• IlNostro

    4-åring med akut ITP

    För 10 dagar sedan upptäckte vi en massa små röda prickar på hela kroppen på vår 4-åriga son. Förutom prickarna och ovanligt många blåmärken märkte vi ingen skillnad på pojken. Efter samtal med sjukvårdsrådgivningen fick vi en tid hos barnakuten och där visade blodprovet att trombocytvärdet låg på 5 och pojken fick diagnosen Akut ITP. Vi fick åka hem men och var hemma en dag tills pojken fick näsblod som inte slutade blöda. Vi åkte in till barnakuten igen och efter två timmar stannade näsblödningen, trombocyterna var då nere på 3. Vi blev inlagda och pojken fick trombocyter via dropp. Dock fick han feber och spydde upp en massa blod. Därav går vi nu endast på kortison och efter 5 dagar med kortison ligger värdet nu på 7.

    Någon som har erfarenhet av ITP? Hur lång tid kan det ta innan behandlingen hjälper?

    Någon som har haft Akut ITP utan att det har kommit tillbaka?

  • Svar på tråden 4-åring med akut ITP
  • IlNostro

    Tack ändå! Skönt att ni slapp blödningar.

    Ja, bara trombocyterna som ligger lågt så leukemi, lymfom etc är uteslutet.

  • IlNostro

    Efter en vecka till med kortison så har det gått upp till 37. Vi är besvikna, hade hoppats på ett högre värde. Vi vet att vi måste ha tålamod men det tar på krafterna att underhålla en i övrigt pigg 4-åring som inte får gå på dagis och som dessutom är speedad av kortisonet. Att vara gravid gör inte heller situationen lättare. Förlåt för att jag gnäller, vet att han kommer att bli frisk men just nu lever man nästan för provresultaten varje vecka.

  • IlNostro

    Vi är hemma. Var bara inlagda de första dagarna. Dock får han inte vara på dagis så nu är vi inne på tredje veckan med vab. Skönt att vädret blivit bättre så man kan vara ute. Han saknar dagis dock, men vi hälsar på lite då och då så han får träffa sina kompisar.
    Avbokade sommarsemestern igår. Känns tråkigt att missa den, men väldigt skönt att ha tagit beslutet. Det viktigaste är att Lilleman blir frisk igen, helst gärna innan nästa bebis kommer dock. 
    Var ni inlagda länge med er lilla?

  • IlNostro

    Idag ligger värdet på 81! Känns fantastiskt bra, det har gått upp från 37 till 81 på 8 dagar. De två senaste dagarna helt utan kortison.

Svar på tråden 4-åring med akut ITP