Inlägg från: sportpappa |Visa alla inlägg
  • sportpappa

    Dagis kräver oss på pengar

    En rimlig deal kan ju vara att ni arbetar endast 1 dag eftersom ditt barn slutar till sommaren. Halva tiden => halva arbetsinsatsen eller halva kostnaden om ni väljer att betala.
    Om ni inte kan den dag som är bestämd så får ni begära att göra den en annan dag.

  • sportpappa
    hhh03 skrev 2015-06-01 18:52:23 följande:

    Av trådens info följer ju att alla barnen kommer att sluta i sommar. Förskolan ska ju läggas ned.
    Varför skulle då barnets ålder ha betydelse i sammanhanget?


    Är det någon som har pratat om att barnets ålder skulle påverka?
  • sportpappa
    emliz skrev 2015-06-02 09:45:47 följande:
    Alla säger att det är jag som är medlem och ägare för dagiset, hur kommer det sej då att vi inte kunnat bestämma/föreslå något? När vi pratade om inskolning frågade vi om dom kunde öppna 30 min tidigare o dom sa att det var ok, det skulle gå att lösa. Men när hon väl började kunde dom inte alls öppna tidigare, dom hade inte ens tagit upp det med styrelsen. Då känner man sej inte alls delaktig. Sen har vi förlorat 6 arbetstimmar pga att dom har försovit sej, o detta på ett halv år. Det är inget vi får kompensation för men nu ska dom kräva oss på ytterligare 1000 kr?

    Jag har inte valt någon styrelse då mitt barn inte ens gått där ett år ännu.

    DONUM: alla möten dom har hållt har alltid varit lagda under arbetstid så vi har inte kunnat medverka. Vi har bett dom skjuta möten till ex. Helger så vi kunnat vara med men utan framgång. Vi har heller inte fått någon skriftlig info om vad som beslutats på mötena. Då har ju inte informationen kommit fram ordentligt. Men jag ska vara ärlig jag är inte intresserad av att jobba gratis vid sidan av mitt jobb utan lön för nåt som andra får betalt för. Jag är redan hemifrån 12h per dag.
    Du får fråga dig själv varför du inte kunnat vara med och bestämma eller föreslå något. Det är ju inget som kommer per automatik utan du får ta ett eget ansvar.
    Om du inte kan deltaga på ett möte så kan du ändå lämna in förslag som det sedan tas beslut om.
    Om du vill få till en ändring så kan du prata med övriga föräldrar för att få med dem på en förändring. Vanligtvis så har varje medlem en röst. Kolla upp i stadgarna hur beslut tas och vilka vägar som finns för att driva igenom förslag.

    Om du inte får gehör från personalen så vänd dig till styrelsen.

    Om du inte får något protokoll från de möten som hålls så prata med styrelsen och be att få ut mötesprotokollen.

    Det står i kontraktet att ni ska arbeta 2 dagar/år. Står det även vad som gäller kring vad ni ska göra de dagarna och hur dagarna ska förläggas?

    Det är mycket eget ansvar i ett föräldrakooperativ. Om du vill ha minimalt ansvar så välj en kommunal förskola.
  • sportpappa
    emliz skrev 2015-06-02 10:32:53 följande:
    @sportpappa vi har ju försökt med bland annat tidigare öppettider samt lägga om mötena till senare/helger. Sen var det någon som skrev att dom aldrig hört något dagis tidigare lägga möten på helger, nej jag har heller aldrig hört nåt dagis lägga två fulla arbetsdagar under semestern heller. O eftersom dom stänger verksamheten from. V27 så borde vi medlemmar/ägare inte längre vara med från den veckan. Dom vill att vi ska jobba långt in i juli.
    Om ni har sagt upp er plats så att ni inte längre har den från och med v.27 och lämnat kooperativet så har de svårt att begära att ni ska vara behjälpliga efter det datumet. Ni har ju redan gjort era arbetsdagar.

    Så länge ni är medlemmar i kooperativet så har ni ett ansvar för den. Tillsammans med övriga medlemmar så klart.
Svar på tråden Dagis kräver oss på pengar