• Emmispemmis

    Hade ni förlåtit detta?!?

    Fast nu hade ju inte TS och maken grälat. Jag ser ingen som helst anledning till att han skulle dra för att rensa skallen. Tråkigt att han inte kan trösta, men rent av sårande att han bara går.

    ja, det var dumt att du inte släppte in honom, men det är inte bara du som har nåt att be om ursäkt för! Tro bara inte att det bara är du som gjort fel. Han började!

    Ni reder säkert ut det imorgon. Be gärna om ursäkt,men låt honom inte köra över dig!

  • Emmispemmis
    Anonym (-) skrev 2015-06-04 00:06:21 följande:

    Det kan vara oerhört svårt att hantera när någon man älskar sitter och gråter. Han visste helt enkelt inte hur han skulle bete sig.

    Man kommer ingen vart genom att säga saker som "men du började", "det var inte bara jag som gjorde fel", "jag gjorde som jag gjorde för att du var dum"...

    Det är inte konstruktivt, och det rimliga är att ta ansvar för sin egen del i "grälet". Be om ursäkt för vad man själv gjort, och försöka förklara hur man kände inför vad den andra gjorde. Inte skylla på, skälla på, eller skuldbelägga.


    Absolut, det håller jag med om. Men ibland blir det så att bara den ena ber om ursäkt och börjar tro att den bär hela skulden. Jag tycker också att ts inte ska skylla och skälla, men inte heller låta maken påstå att hon är den enda som felat.

    Att man inte vet hur man ska bete sig när ens partner gråter är ingen ursäkt. Min man är jättedålig i såna situationer. Tröst kan man bara drömma om. Men skulle han dra utan att säga nåt skulle jag bli oerhört stött. Han kan istället säga tex: "jag vet inte vad jag ska säga" eller "det känns jobbigt när du gråter." Inte så kul det heller, men det känns ändå att han är vuxen och stannar trots sitt obehag.
  • Emmispemmis
    j a d e d skrev 2015-06-04 00:21:22 följande:

    Jag hade nog inte förlåtit d i g nej, TS.


    Ni menar det? Det är många i tråden som verkar tycka så. Jag tycker det absolut är maken som borde be om ursäkt.
  • Emmispemmis
    Sheldore skrev 2015-06-04 00:26:02 följande:

    Absolut inte. Varför skulle han göra det, han kom hem efter att gått ut o lugna ner sig men blir då inte insläppt. Om någon skall be om ursäkt är det TS


    De hade inte bråkat. Ts grät över något annat. Vad hade maken att lugna ner sig över?
    Anonym (A) skrev 2015-06-04 00:30:59 följande:

    Hennes man blev ju inte insläppt i sitt hem.

    Varför ska han be om ursäkt?


    Att han gick hemifrån utan ett ord när hans fru var ledsen och grät. Han lämnade henne i sticket.
  • Emmispemmis
    Sheldore skrev 2015-06-04 00:40:10 följande:

    Tycker du det låter särskilt troligt ??


    Jag utgår från trådstarten. Vad annat kan jag göra?
    Anonym (-) skrev 2015-06-04 00:40:50 följande:

    Vi vet inget om hur ofta TS gråter, varför hon började gråta, vad det brukar handla om, vad som hänt vid tidigare tillfällen eller hur deras förhållande i övrigt ser ut mm. Det kan finnas en mängd skäl till att han inte klarar att bemöta henne när hon gråter utan att först få lugna ner sig.


    Jag tycker det minsta man kan begära är att maken skulle meddelat att han går ut.

    Men där ser man hur olika folk är. Jag hade blivit oerhört sårad om min man gått ut utan ett ord. Om han däremot skulle hållit i dörren en stund och vögrat släppa in mig, hade jag blivit på sin höjd lite irriterad och gastat till att han ska sluta löjla sig. Sen hade jag börjat tänka till, och funderat på varför han var så sårad att han inte vlii släppa in mig.
  • Emmispemmis
    Sheldore skrev 2015-06-04 00:46:48 följande:

    Ja vi ser alla lite olika på detta, o inget konstigt med det. Men en ska är säker, den dagen jag inte blir insläppt i mitt eget hem, då kommer jag inte försöka en gång till


    Oj, så olika det är. Ett av de stora skälen varför det tog slut mellan mig och mitt ex var att han gick om vi bråkade. Jag upplevde det som oerhört sårande.

    Men det är ju så, man måste hitta nån vars sätt att lösa konflikter passar en själv. Nån skriker, en annan surar, några få klarar av att prata konstruktivt. Jobbar på det sistnämnda själv.
  • Emmispemmis
    Tow2Mater skrev 2015-06-04 00:53:17 följande:

    Jo: "Men vi bråkade ju inte från början, jag mådde bara dåligt!" Detta är före han kom  hem och inte blev insläppt.


    Hur menar du nu? Det är väl det jag sa? De bråkade inte, hon grät och han gick.
  • Emmispemmis
    Sheldore skrev 2015-06-04 00:56:49 följande:

    Själv så behövde jag få ta en promenad o lugna ner mig o tänka igenom det som hänt/sagts.


    Rent teoretiskt kan jag väl förstå det, men fungerar själv oerhört dåligt ihop med folk som reagerar så. Det ligger så långt från mitt sätt. Att nån däremot skulle hålla emot en dörr lite skulle jag inte reagera nämnvärt på.

    Jag ska faktiskt tänka på den här diskussionen nästa gång jag och maken bråkar. Vi har varit ihop i många år, men det kan ju hända att nån sak som jag upplever är superliten låter stor i hans öron och vice versa.
  • Emmispemmis
    Tow2Mater skrev 2015-06-04 01:01:34 följande:

    Jag tolkar det som de bråkade innan han gick. Mellan att gråten startade och han gick.

    Eller anses att han går iväg (under tiden hon gråter) och hon sen blir arg for det och skickar ett argt sms som "att bråka"? (Inte i min värld)


    Näää! Det står ju att hon grät och han "passar på att dra utan att säga nåt." Jag kan inte på nåt sätt läsa in det att de bråkat innan han gick. Bråket startade genom sms då ts upptäckt att maken gått iväg i smyg.
  • Emmispemmis
    Anonym (Jobbig) skrev 2015-06-04 08:41:16 följande:

    Det är jätte jobbigt att leva med en person som är deprimerad och till slut orkar man inte bry sig för det verkar aldrig bli bättre.

    Du säger att det har hållt i sig det senaste året och det är en lång tid för tillslut tröttnar din partner å ditt gnäll och att det alltid är dig det är synd om.

    Jag levde med en man som det alltid var synd om och om jag mådde dålig så var det alltid värre för han. Tillslut struntade jag i honom och han fick tycka synd om sig själv och jag åkte hem till min mamma med barnen tills hans "tycka synd om sig själv" hade lugnat ner sig.


    Jag vet att det är jobbigt, jag har levt med en deprimerad man själv, men du har en väldigt osympatisk attityd. Att kalla en depression för gnäll och att det är att tycka synd om sig själv är hårt. Depression är en sjukdom, och ofta väldigt svår att ta sig ur. Man kan inte bara rycka upp sig. Jag var ofta trött och frustrarad på mitt ex, och visst tedde sig hans humör ofta oresonlig, men det var ju inte han som talade, det var depressioiinen. Han mådde verkligen skit.

    Till TS: all sympati från mig. Din man är enligt mig oresonlig. Det är han som gjort det största misstaget här. Kanske skäms han och försöker därför lassa över skulden på dig.
  • Emmispemmis
    Drottningen70 skrev 2015-06-04 21:33:05 följande:

    Värst var väl inte att han stack från dig utan att han lvergav sin unge som sökte hans stöd och var orolig då du mådde dåligt... Hur kan man göra så liksom..


    Exakt.

    Ts, knepig situation. Din make verkar både empatilös och obalanserad. Familjerådgivning hade ni gått på eller?
Svar på tråden Hade ni förlåtit detta?!?