• E23

    IVF SAHLGRENSKA HÖSTEN 2015

    Gweny skrev 2015-09-29 07:32:25 följande:

    Är på rd 8 idag.... Dessa dagar går så sakta. Tar lutinus(som jag tycker är jobbigast) kladdigt och bökigt ta om man inte är hemma. Sen östrogentabl.

    Känner inte efter så mycket, då man lärt sig att kroppen kan lura en rejält!


    Håller tummarna!! Tiden som ruvare verkar vara den jobbigaste på hela behandlingen. Lutinus verkar inte kul :(
    När är det du ska testa?
  • E23
    Trollis skrev 2015-09-28 20:38:46 följande:
    Vi har berättat för familjen på resp sida, några nära vänner samt för några kollegor. Jag har även berättat för två chefer så man vet om min frånvaro. Har också bara fått bra respons från typ alla..

    Var det idag du skulle till Sahlgrenska? :)
    Skönt att du fått stöd du med, viktigt att det känns bra när man väljer att dela med sig :)
    Igår var jag och lämnade blodprov. Ska fortsätta med samma dos gonal-f och ultraljud blir det på torsdag. Så spännande!
    Hur går det för dig ?
  • E23
    Sweet Belle skrev 2015-09-28 21:02:12 följande:

    Hej alla som är på G med att göra IVF. Jag såg denna tråd och kände att jag bara var tvungen att också få vara en del av den! :) Jag ska börja imorgon med Gonal, för första gången! och sen UL på söndag 4 oktober. Vi har försökt få barn i 2 år och nu ääääntligen ska vi få komma igång! Vore jätte kul att följas åt vi som försöker samtidigt! Det känns på nåt sätt skönt att man inte är helt ensam i den här Ivf djungeln. Kram till er!!!


    Hej och välkommen, roligt att vi är några st nu! Lycka till med sprutstarten, det går kanon.
    Visst är det underbart att äntligen får komma igång efter att ha försökt lång tid på egen hand (3 år för oss). Jag kör långa protokollet och har ungefär en vecka kvar till äggplock, vår första ivf.
    Håller tummarna för er! Kram
  • E23
    Gweny skrev 2015-10-01 13:00:54 följande:
    Visst stämde det... Bara hoppas det får gå bra nu!!

    Vi plusade oväntat för 1,5 år sen, men blev mf. Så var tufft. Så man är orolig nu. Fattar inte!
    Grattis!!! vad roligt! Håller tummarna att det går bra :):)
  • E23

    Idag har jag varit på UL efter en vecka med Gonal-f. Jag hade 5-6 äggblåsor på varje sida som var ca 12-14mm stora, och även en del minde. Läkaren var dock lite orolig för överstimulering.. så jag fick ta ett blodprov. Sänkte dosen till 100ie. Ska tillbaka igen imorgon för ännu ett blodprov och sen på söndag för ett UL igen. Håll tummarna att det går bra är ni snälla :) Vill ju inte behöva avbryta.
    Tycker det känns bra, de är så professionella och kunniga! :)

    Livetpapaus: Vilken jättebra plan att lägga ner ett halvår, ta en paus och andas emellan, tror jag är jättesunt! Vi har inte bestämt något framåt utan tar allt som det kommer.
    Vad härligt att det är igång nu och det är ju inte långt borta! :) Spännande! Går du direkt på sprutan när du fått din mens?

    Gweny: Grattis igen! :)
    På tal om lutinus och kladd, sa till läkaren idag att jag haft mycket flytningar nu, typ slemmiga som vid ÄL och det var tydligen sprutorna så helt normalt! Skönt det, jag som trodde att nässprayen hade slutat funka.. ;)

     Anonym, hoppfull: välkommen, lycka till med ert andra försök.
    Jag håller på med vårt första. Fråga, är det standard att vänta ett halvår mellan försöken, eller kan man komma igång snabbare igen?

  • E23
    Sweet Belle skrev 2015-10-01 21:10:13 följande:

    Lilla kockan skrev om att starta en FB grupp för oss som försöker! Jag tycker det låter som en jätte trevlig idé! Det är så kul att följa er och höra hur det går i processen för alla! Jag är så nyfiken på alla här som är i samma sits, man hör ju annars inte så mycket, man har bara sina egna tankar och statistiken! Är det fler som tycker att det är en bra ide? Lägg till mig på FB! <3  [email protected]


    Jag är gärna med i FB-grupp om den är hemlig. Jag har bara berättat om detta för de närmsta så vill inte att det ska synas på FB. Startar du en grupp så går jag gärna med! Skrattande
  • E23
    Sweet Belle skrev 2015-10-01 21:17:59 följande:

    E23, vad spännande! Jag hoppas att det går bra och att du slipper bli överstimulerad. Vad spännande! Jag är också lite orolig för just överstimulering. Jag ska dit på söndag! Jag är så spänd på vad de kommer säga. Pratade med dem på tfn och de sa att det kan bli allt från att vi redan på söndag planerar äggutag på torsdag men det kan också bli  3 UL innan. Det är dock sämsta veckan på hela hösten när det kommer till jobbet. Men resterande livet får vänta, inget annat är viktigt just nu!!! <3


    hihi då ses vi kanske i väntrummet på söndag ;) Är det UL du ska göra då också? Tar du gonal-f?
    Även jag har extremt busy dagar på jobbet just nu när jag ränner på Sahlgrenska som mest, men det funkar bra, har en förstående chef som tur är. :)
    Vi får skrivas på söndag och berätta hur det gått! :)
  • E23

    Var och lämnade blodprov imorse igen, de ringde upp mig sen och tydligen hade östrogenvärdet blivit skyhögt sen igår:( så nu får jag sluta med gonal-f och ska tillbaka på söndag, först för blodprov och sen UL. Att sluta med gonal-f är inte bra för behandlingen men de var oroliga för min hälsa. :( hoppet är dock inte helt ute utan det kan hända att de kan plocka och befrukta ägg ändå. Oroligt nu tills på söndag :(

  • E23

    Jag har tagit gonal-f sedan onsdag förra veckan, 125 ie. Jag har ganska många stora äggblåsor men om jag blir överstimulerad så får jag inte ta ägglossningssprutan och då blir det inget äggplock som jag förstår det. Efter söndagens blodprov och UL får jag bog veta hur det går. Tack för dina tummar <3 kram

  • E23

    Livetpapaus,
    Gweny,

    Tack! Jag rapporterar imorgon! Håller mig sysselsatt idag. :) det ska gå bra, vi har ju fler försök på oss. :)

Svar på tråden IVF SAHLGRENSKA HÖSTEN 2015