• Anonym (R)

    När får killar bli påpassade?

    Tycker du det är något eftersträvansvärt att känna sig som ett offer? För det tycker inte jag, jag hade hellre haft en killes icke-offerstatus...

    Och det är killar som själva måste initiera och stå upp för att de har rätt att inte alltid vara starka, det kan inte tjejer göra åt er. Vi kan däremot stötta er. Jag stöttar dig och alla andra killar som vill visa svaghet (jag kan dock inte stötta att någon, tjej eller kille, ska behöva känna sig som ett offer).

  • Anonym (R)
    Anonym (Killen) skrev 2015-06-25 09:10:16 följande:
    Så det är kvinnor som ska stå upp för och initiera när män behandlar dem illa? 

    Varför tjatas det alltid på att samhället behandlar kvinnor illa, hur samhället och män ska ändra på sig för att vara mer schyssta åt kvinnor?

    Men när samhället vill att män ska vara starka så är det återigen männen som ska göra något åt det. Vart var rättvisan och logiken i det?
    Det gör de ju redan, så jag förstår inte hur du menar? Däremot får ju varje person själv stå för vad den gör, så det är ju självklart de involverade männen som får ta sitt ansvar där precis som de personer, om det nu är män eller kvinnor, som på något sätt behandlar dig illa.

    Kan du ge mer konkreta exempel på kommentarer du fått och av vem? Min uppfattning är att det främst är män som tycker att andra män ska vara starka och som ger nedsättande kommentarer om kvinnor till män som visar sig svaga.
  • Anonym (R)
    Konservativ skrev 2015-06-25 10:36:13 följande:

    Sverige är ett feministiskt land där det är lättare för kvinnor än för män. 
    Men, som sagt, ryck upp dig. Lycka finner du i att tjäna andra. Ställ upp för andra, särskilt din familj. Då kommer andra att ställa upp för dig den dagen du verkligen behöver. Har du aldrig tid att slappa?


    Vad är lättare för kvinnor än för män menar du?
  • Anonym (R)
    Anonym (Killen) skrev 2015-06-27 13:08:33 följande:
    Jodå. Jag jobbar för vad jag tror på. 
    Men det jag reagerar på är när man får skit som man för att kvinnor inte är jämställa och förväntas att fixa det som man åt kvinnor. 

    Men när det blir åt andra hållet då ska man som man också fixa det åt en själv.

    Vill bara se rättvisa. Antingen så hjälper båda könen varandra att nå ett bra samhälle, eller så får vart och ett kön stå för sina egna saker. Inte som det ofta förespråkas att mannen ska fixa både sina egna problem och fixa till så att kvinnorna får det bättre. Det blir inte rättvist. 

    Personligen gillar jag det första alternativet där alla hjälps åt och hjälper båda könen och då på riktigt hjälpa båda könen.
    Vad menar du att männen ska lösa åt kvinnorna och kvinnorna åt männen?
  • Anonym (R)
    Anonym (Killen) skrev 2015-06-29 07:50:22 följande:
    Gör dem?

    Vad har feministerna för agenda för att motverka mäns psykiska ohälsa och höga självmordstal? Blev nyfiken på vad de gör konkret för att jobba med den frågan. 
    Personligen kommer jag bidra till ökad jämställdhet i min framtida professionsutövning som förskollärare bland annat genom att uppmuntra alla barn oavsett kön att följa sina intressen, oberoende av om dessa är normativa eller normöverskridande, samt att respektera varandra och andra oavsett kön.
Svar på tråden När får killar bli påpassade?