• Soe

    Jag är bög. Hur berättar jag?!?

    Min pappa är oxå smyghomofob men det är ju oxå pga att han är gammalmodig och mossig. Jag Misstänker att min 17-åriga lillebror är gay men han skulle heller aldrig våga berätta det i vår mossiga familj. Men jag är däremot säker på att pappa inte skulle rata honom på nåt sätt. Klart att det skulle bli lite awkward att berätta och han skulle kanske inte veta hur han skulle hantera det i början men det är nåt man lär sig. Är nog mest big deal för dig. Din pappa kommer bli mer öppen och accepterande med tiden. Kan du prata med din mamma eller syskon kanske och börja där? Det är alltid skönast att vara ärlig mot sina nära, de förstår oftast mer än man tror och de vill dig ju alltid väl.

    Vad gäller kompisar är det nog tuffare i din ålder. Ungdomar har ofta mkt fördomar och är själva rädda att bli utstötta och mobbade. Risken är ju att din kompis tar avstånd. Då är han ju ingen riktig kompis men men... Att vara ärlig med vem man är är ju alltid bäst men samtidigt måste du vara beredd på att kompisar i skolan o så kommer att prata... Se till att vara trygg i dig själv och att ha familjen bakom dig innan du kommer ut med det. Blir lättare då. Jag tycker absolut man ska våga stå upp för den man är men har oxå förståelse för att det är extra svårt i din ålder.

  • Soe

    Det blir lättare med åren i takt med att du blir tryggare i dig själv. Jag lovar! Kram

  • Soe

    Vad bra då! De verkar förstå även om ni inte pratar öppet om det. Kanske inte behövs mer än så så länge du känner dig bra med det.

    Då är det bara din mossiga pappa du behöver ta itu med mao?

  • Soe

    Du verkar vara en öppen och bra person. Fortsätt med det så blir det bra. Skäms aldrig för den du är. Förresten är det inne att va homosexuell. Kolla bara alla pride-profilbilder folk lagt upp på facebook efter att det i usa blev lagligt med gayäktenskap. :)

Svar på tråden Jag är bög. Hur berättar jag?!?