• grind

    Varför är kvinnor inte intresserade av programmering?

    Programmering är logik. Något som passar den kvinnliga hjärnan dåligt få de inte kan låta känslorna styra som o de är lärare, sjukvårdspersonal eller genusvetare .

  • grind
    Kereza skrev 2015-06-29 22:43:59 följande:

    Fast det där är ju skitsnack - nu pratar du snarare T vs F, i till exempel MBTI-systemet. 

    De gör för övrigt en riktigt intressant undersökning på Personalitycafe just nu, där det visat sig att människor - av bägge könen - som har F snarare än T har fler stereotypt "kvinnliga" drag än de med T, och vice versa. 

    (Där T står för Thinking, och F för Feeling) 

    Alla kvinnor är inte känslostyrda, och alla män är inte matematiska och logiska - men det visste du redan, eller hur?


    MBTI är underhållning men att du nämner den seriöst visar på ditt kvinnliga känslodrivna kynne. Att det må finnas någon procent logiska kvinnor är inte vidare intressant när den stora majoriteten kvinnor inte är det.
  • grind

    @Kereza

    Annars är det bara att titta över statistik över andelen kvinnliga proggramerare för att inse at du är ute och cyklar.

  • grind
    suziz skrev 2015-06-29 23:31:24 följande:

    Men de biologiska skillnaderna är inte så stora som du verkar vilja tro att de är: www.apa.org/research/action/difference.aspx 

    Upprepar detta igen: De skillnader som gick att hitta mellan män och kvinnor var att män kastar längre, män är mer aggressiva, män onanerar mer och är mer positiv till tillfälliga sexuella förbindelser än kvinnor. Detta enligt en ledande forskare i ämnet, Janet Shibley Hyde, psykologiprofessor vid University of Wisconsin-Madison i USA. 

    Dessa få punkter gör väl inte kvinnor till sämre programmerare, eller hur? 


    Som man frågar får man svar. Sociologen och feministen du hänvisar till överdriver de sociala faktorerna. Ta till dig även biologisk forskning och du kommer få en mer nyanserad bild.

    Nej, vilket också visar på den ensidiga forskningen hon bedrivit. T.e.x. är kvinnor mer känslodrivna än män vilket är ett hinder som programmerare.
  • grind
    suziz skrev 2015-06-29 23:54:26 följande:

    Och om kvinnor nu är mer känslodrivna än män, på vilket sätt är det ett hinder som programmerare?


    T.e.x. vill du då arbeta mer med människor. Det är ingen slump att män "tar hand om" maskinerna och datorerna i samhället medan kvinnorna tar hand om människorna,
  • grind
    suziz skrev 2015-06-30 08:10:10 följande:

    Men det betyder alltså inte att kvinnor per automatik är sämre på att programmera än män utan då är det ju intresse som styr vad man väljer att göra? 

    Och jag kan hålla med om att kvinnor är mer omhändertagande än män biologiskt eftersom det var de som historiskt sett tog hand om barnen och hemmet medan männen jagade. 

    Programmering är som sagt inte svårare för kvinnor än män, och programmering innebär normalt även kontakt med kunder och man jobbar ofta i team så man sitter inte på sin kammare och kodar idag. Det finns inget som hindrar kvinnor att ta plats inom programmering, annat än de fördomar som finns. 


    Fast det som jag just påtalade är et hinder. Utan intresse är det svårt att bli bra på något. Även om bekantskapskretsen inte ska ses som fakta så är det intressant att notera att även kvinnorna som valt tekniska utbildningar söker sig till yrken med människor och "meningsfulla arbeten" där de kan "rädda världen". Programmering är knappast något som lockar den normala kvinnan.
  • grind

    Feminism är oförenligt med jämstlldhet. De vill ju ha fler rättigheter för kvinnor än män. All kvotering v kvinnor är ett br exempel men det omvända i kvinnligt dominerade branscher vill de inte ha.

Svar på tråden Varför är kvinnor inte intresserade av programmering?