Inlägg från: Anonym (Emma) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Emma)

    Gravid? Fler som väntar på att ta test?

    Jag har också bim den 6e och har en massa symtom, många liknande dina. Vagt illamående eller typ avsmak, ådernät över bröstkorg och i armhålor, stickande och brännande känsla i brösten och molvärk sen några dagar tillbaka. Jag har också värmevallningar och svettas samt den där sjukdomskänslan som du beskriver. Är inte heller extremt trött med är liksom "sovtrött" i ögonen om du förstår vad jag menar?
    Jag testade imorse och det var minus såklart.. Alldeles för tidigt eftersom jag ska ha mens tidigast måndag. Men jag tänkte testa igen på söndag.

    När ska du testa?

  • Anonym (Emma)

    Å jag har också semester nu, jätteskönt! Hoppas det blir ett plus så en bara kan drömma och njuta över sommaren (om man inte mår illa) och kanske är piggare till hösten sen.
    Ja du kan testa innan men får du minus så kan du fortfarande vara gravid.

    Jag hittade en lista och lite fakta på hur mycket hcg som finns under vilka veckor. 3 veckor efter senaste mens är ju några dagar efter bim beroende på vilken längd på cykeln man har. :)


    1. Tag reda på känsligheten för det test du ska använda. Vanligt är 25-50 mIU/liter hCG, men det finns även extra känsliga tester som reagerar på så låga koncentrationer som 10 mIU/liter. Ju känsligare test, desto större chans att kunna upptäcka en tidig graviditet, men generellt sett också något svårare att läsa av.


    2. För vissa, vars hCG-nivå ökar snabbt, kan en graviditet upptäckas med graviditetstest redan 7-10 dagar efter ägglossning. Ju tidigare desto mindre chans, och hos majoriteten av alla gravida är hCH-nivån ännu för låg.


    3. 11-13 dagar efter ägglossningen är chanserna bättre och mot slutet av perioden stiger andelen som kan få ett positivt test rejält. Här räknar vi med att >>50% av gravida kan testa positivt med ett känsligt test (~10 mIU/L)


    4. Från dagen för beräknad mens så brukar man säga att för 95% av alla gravida så är koncentrationen av hCG i urinen 10 mIU/liter, eller högre.


    5. 4 dagar efter missad menstruation så är hCG-halten >25 mIU/liter för >99% av alla gravida, så här bör i stort sett alla gravida kunna få ett positivt graviditetstest.

  • Anonym (Emma)
    vemvet2015 skrev 2015-07-01 21:24:04 följande:

    Vilken bra lista! Ja då bör man kanske inte hoppas alltför mycket före måndag, men i morgon får det nog ändå bli ett test, sedan väntar jag nog till måndag (om jag kan)!

    Har du kunnat hålla dig?  


    Tror oxå jag testar imorrn, aaah!Tungan ute
  • Anonym (Emma)
    vemvet2015 skrev 2015-07-02 15:10:04 följande:
    Testade i morse och det var negativt. Inte så konstigt kanske man hade varit så skönt att veta! Får bli igen till helgen. Hur gick det för dig?
    Å jag vågade inte ta något.. Jag ska ta ett imorrn tänkte jag. Eller lördag. Vill iaf göra det på lördag så att jag kan springa och köpa ett digitalt innan apoteket stänger (har ju stängt söndagar) så att jag kan bekräfta plusset så att säga :P
    Använder du dig av testlagrets stickor? Hur har du det med symptomen?
  • Anonym (Emma)
    sofffi3 skrev 2015-07-02 15:59:05 följande:

    Hej! Jag och min sambo har inte riktigt planerat att skaffa barn och sagt att händer det så händer det. Nu har vi börjat tänka på att ett barn hade varit mer än välkommet och hoppas nu på plus på söndag. :) Väntar också på BIM, har nu på söndag den 5/7. Har precis som ni fått molvärk, stickningar i magen, ilningar i ljumskarna, trött som stryk, ont i ryggen och nu senaste dagarna illamående. Har inte gjort något test ännu, väntar med spänning :) molvärken har dock avtagit senaste dagarna, men illamåendet känner jag av än och mycket!


    Så spännande! Ska du testa i morgon? :)
  • Anonym (Emma)

    Här blev det ett minus igen idag. Tror jag håller mig till söndag med att testa igen. Bim på måndag! Förresten så kollade jag en annan app och enligt den har jag inte bim förrän fredag nästa vecka... Undra vilken jag ska lita på då. Aja det ända jag kan göra är ju att vänta helt enkelt.

  • Anonym (Emma)

    Jag har testlagrets hemma men googlade såklart runt lite och såg att många fått minus på testlagret men plus på typ cb och rfsu. Känns onödigt att köpa andra när jag redan har så många hemma. Jobbigt när jag är så osäker på när jag har bim.. :/ Har alltid varit säker men tempar ju med Natural Cycles som nu har ändra om min bim och allting. Så allt känns lite huller om buller men pluset kommer väl om det kommer helt enkelt. Jag har aldrig varit duktig på att vänta ;)

    Jag har lite mindre molvärk kanske men fått ännu tydligare ådror på brösten och lite lätt illamående/avsmak ibland. Har också känt av den berömda järnsmaken i munnen och är väldigt hungrig hela tiden. Samt varm men det är väl allihop nu :P Har mycket flytningar förresten och det har jag aldrig! Inte så at det kommer i trosorna. Så det är nog ett bra tecken för annars är man väl torr mellan äl och mens?

  • Anonym (Emma)
    Bärz skrev 2015-07-03 22:22:20 följande:

    Vi hade sex den 18:e och både 18:e och 19:e var det äl+, dock i mina appar så skulle jag ha ägglossning 25:e men men...mens beräknas till söndag, men jag testar nog hellre en vecka senare...inga symptom förutom lite ömmande bröst för några dagar sen, men det kan dom bli av mens också...och imorse fick jag super ont omkring urinblåsan och bäckenet i några sekunder...kollar pappret noga efter toabesök XD så normal man är


    När har du bim då? :)
  • Anonym (Emma)
    Bärz skrev 2015-07-03 22:46:55 följande:
    Enligt en av apparna idag och enligt natural cycles på söndag så omkring nu närmsta dagarna
    Jag har enligt natural cycles inte bim förrän fredag nästa vecka! Men tror inte det stämmer för den flyttade från måndag till fredag helt plöstligt. Min andra app säger fortfarande måndag så jag satsar på det men är förberedd på att det kanske inte blir något eventuellt plus förrän fredag iaf.. 
    Idag blev det minus på testlagret.
  • Anonym (Emma)

    Välkomna alla nya. Jag har bim imorrn men har inte testat idag. Har fått neg hittills med testlagret. Har köpt hem ett från rfsu men har kommit överens med sambo att inte testa förrän mensen är sen dvs tidigast tisdag. :) Anledningen är ju såklart att vi kan få falskt negativt svar och så slösar vi på tester och jag blir stressad. 

  • Anonym (Emma)

    Grattis!! Här har jag inte vågat prova än. Bim idag men ingen mens. Ska testa på onsdag om inte mensen kommit.

  • Anonym (Emma)

    Grattis tvåan!!

    Är på bim+1 och ingen mens ännu. Ska testa tidigast imorrn men helst på fredag.
    Hur går det för er andra?

Svar på tråden Gravid? Fler som väntar på att ta test?