Inlägg från: Anonym (Stella) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Stella)

    Förlovning

    Jag förstår inte riktigt hur man kan gifta sig utan att vara förlovad först. Man är väl förlovad när man kommit överens om att gifta sig? Sen är det olika mellan olika par om man vill offentliggöra sin förlovning med t.ex. ringar eller inte.

    Ni verkar överens om att gifta er i alla fall så det är ju bra. Skillnaden verkar vara att du vill ha en offentlig förlovning för att visa världen att ni är seriösa medan han vill att det ska stanna mellan er, visst? Jag kan förstå din känsla men har inget annat tips än att du ska försöka förmedla det du känner som det du skrivit här. Vill han ändå inte kan du ju inte tvinga honom.

    Inga roliga kommentarer ni fått. Såvida han inte tände på dig redan när du var 12 förstår jag inte hur nån kan få det till pedofili.

  • Anonym (Stella)
    Anonym (!) skrev 2015-07-04 14:19:24 följande:

    EN förlovning ger ju ingen trygghet i sig. Vill han inte så vill han inte. Svårt ändra på. Varför känner du dig inte trygg i ert förhållande?


    Säg inte det, själv upplevde jag det som en trygghet när vi bestämt att gifta oss. Och det kändes mer verkligt när vi började berätta för familj och vänner. Så det där är individuellt.
  • Anonym (Stella)
    Anonym (Gift) skrev 2015-07-04 14:21:41 följande:

    Förlovad är man när man börjar planera bröllopet. Oavsett om man har en ring på fingret eller inte. Om man har en ring på fingret men inte planerar bröllop så är har man bara en ring på fingret. Det ger varken trygghet eller berättigande till ett förhållande.

    Att förlova sig utan att planera ett närstående äktenskap är otroligt populärt bland högstadieungdomar. Därför ser iallafall jag en låtsasförlovning (utan planerat bröllop) som något ganska löjligt och meningslöst.

    Om något vuxet par i min närhet skulle förlova sig utan att planera datum för äktenskapet så skulle jag nog tänka lite så här:

    Jag skulle nog tro att paret har problem i relationen som dom försöker bota med en ring, att det är en kompromiss då bara den ena vill gifta sig eller att paret behöver nån symbol inför andra för att deras kärlek inte är bevis nog.

    Att däremot gifta sig innan man får barn ihop ger flera fördelar! Bland annat så räknas pappan direkt som pappa vid födseln, om något skulle hända dig vid förlossningen så slipper barnet fara runt medan faderskap fastställs. Pappan har även laglig rätt att ta medicinska beslut om något skulle hända.

    Dessutom har vi alla andra juridiska och ekonomiska fördelar som är bra att ha när man har barn ihop.

    Så skit i en fjantig låtsasförlovning ( det blir bara pinsamt) och gift er istället!


    Låter lite väl hårt. Själv har jag två par i vänkretsen som förlovade sig när de var omkring 19 och gifte sig i 25års-åldern när de fixat gemensam bostad, utbildning och jobb. Såg dem inte som mindre förlovade för det.
  • Anonym (Stella)
    Anonym (D) skrev 2015-07-08 01:42:12 följande:
    Jag måste inte påskynda det men det men man blir ju såklart sugen på att få frågan när han ofta pratar om oss som gifta och att jag kommer byta efternamn snart mm, men att han fortfarande egentligen inte har frågat mig, alltså "Vill du gifta dig med mig" på ett fint sätt, alltså friat. Utan mer "vill du bli en *efternamn*" *skulle du vilja vara gift med mig" "När vi är gifta så ...." "vill du att vi gifter oss i kyrkan eller borgligt" mm när vi har pratat allmänt om saker. När han pratar om det hela tiden blir jag ju såklart sugen på att förlova oss, på riktigt. Och det hade känts bättre om hans familj och vänner visste att vi faktiskt vill gifta oss så skulle de kanske sluta tjata om det och jag skulle slippa vilja sjunka genom golvet och känna mig ledsen och oönskad i de situationerna. Känns ju såklart inte bra när det då ser ut som att han inte vill.
    Men om han tar upp det själv kan du ju kontra med "Varför undrar du det?", "Är det något som kan bli aktuellt närmaste tiden?" eller rentav "Friar du?"

    Ni kanske även kan diskutera vad ni ska svara era familjer när de lägger näsan i blöt. Om ni ska vara öppna och säga som det är eller kanske "Vi lovar att ta upp det själva med er ifall det blir aktuellt."
Svar på tråden Förlovning