• Anonym (B)

    Förlovning

    Anonym (D) skrev 2015-07-08 01:42:12 följande:

    Vad är en kompromiss?

    Haha klart jag väntar, kommer verkligen inte försöka pressa honom, tvärt om, då skulle det ju inte kännas äkta.

    Jag är ju inte så missnöjd att jag gråter mig till sömns direkt, jag undrade mest med denna tråden hur andra skulle förklara vad meningen med förlovning är med deras ord så att jag kan få ihop ett klokt svar tills nästa gång den allmänna diskussionen kommer upp.

    Jag måste inte påskynda det men det men man blir ju såklart sugen på att få frågan när han ofta pratar om oss som gifta och att jag kommer byta efternamn snart mm, men att han fortfarande egentligen inte har frågat mig, alltså "Vill du gifta dig med mig" på ett fint sätt, alltså friat. Utan mer "vill du bli en *efternamn*" *skulle du vilja vara gift med mig" "När vi är gifta så ...." "vill du att vi gifter oss i kyrkan eller borgligt" mm när vi har pratat allmänt om saker. När han pratar om det hela tiden blir jag ju såklart sugen på att förlova oss, på riktigt. Och det hade känts bättre om hans familj och vänner visste att vi faktiskt vill gifta oss så skulle de kanske sluta tjata om det och jag skulle slippa vilja sjunka genom golvet och känna mig ledsen och oönskad i de situationerna. Känns ju såklart inte bra när det då ser ut som att han inte vill.

    Men denna tråden handlar inte om att jag skulle vara superstressad eller vill skynda på allt, fokuset skulle inte ligga på vad jag vill utan detta handlar om att han inte förstår varför man är förlovad, med förlovningsringar, och varför man inte bara gifter sig på en gång och vad jag ska svara på det. För när han frågade mig visste jag inte riktigt vad jag skulle säga, jag vill kunna ha ett "neutralt" svar och inte mina känslor för jag vill inte råka ge nån press för när han frågar vill jag att det ska vara helt pga av att han vill och tycker att det är rätt tidpunkt.


    Du verkar vara för på honom, vilket kan leda till att ni aldrig förlovar er.
Svar på tråden Förlovning