• Pommac1

    När andra i släkten blir gravida.

    Hej! Jag och min man har försökt att skaffa barn i över tre år nu. Vi har gjort tre ivf försök (första gången lyckades vi få ägg befruktade) men efter att ha bytt medicin har äggen inte blivit befruktade de andra gångerna. Nu ska vi gå tillbaka till den gamla medicinen och göra ännu ett försök i höst. Nu till saken! Jag har inte haft några problem med att kompisar blivit gravida och fått barn (utan har mer tyckt att det har varit roligt) idag kom min svägerska och hennes man förbi oss och de berättade att de är gravida. Min värld rasade samman! De är även yngre än oss. Jag har lust att bara fly! Jag är så fruktansvärt ledsen och inte ett dugg glad för deras skull. Det känns som att hela min semester är förstörd! Jag vet inte hur jag ska kunna träffa min mans släkt utan att börja gråta.

  • Svar på tråden När andra i släkten blir gravida.
  • Pommac1

    Tusen tack för ditt svar! Vad skönt att läsa att du tycker att jag får ta avstånd från hans sida av släkten. Det är självklart en kris att ta sig igenom och min man ska berätta för hans föräldrar om läget. Mina föräldrar vet redan om att vi kämpar. Vi har dock velat hålla det så hemligt som möjligt. Vi får nog ta det eftersom. Vill fortfarande inte att hela världen ska veta om det. Det känns fortfarande som att jag vill fly. Jag vill flytta ifrån problemen. Flytta till en annan stad. Min klinik ligger i en annan Stad men det finns ju självklart ett sjukhus närmare där jag borde kunna få hjälp. Just nu känns det jobbigast att vi ska åka på semester och det känns svårt att kunna koppla bort detta. Jag har aldrig varit så ledsen som jag är idag.

  • Pommac1

    Jag har massa hemska tankar just nu. Känns inte alls bra att ha dem men vad gör man. Jag är även arg på henne då hon alltid sagt att de inte ska några barn! Varför säger man en sån sak? För att rädda en själv om man inte skulle kunna få några kanske? Jag tror dock inte att de haft det problemet då denna graviditet kommer året efter de gift sig. Men vad vet jag. De kanske haft samma problem som vi?! Jag vet inte ens idag om vi någonsin kommer att sägs nåt till dem. Vi får se. Fast å andra sidan kommer de nog undra om man undviker dem. Ja det blir skönt att komma bort från eländet. Men det känns tufft också då gråtattackerna kommer lite då och då. Kommer bli mycket restid att döda med tankar. Hur lever du idag? Har du fått några barn?

  • Pommac1

    Jag vi får väl se hur det utvecklar sig. Jag ska verkligen försöka fokusera på annat en vecka nu. Tack för att du har orkat skriva! Å vad underbart att du äntligen fått bli gravid. Jag lever på hoppet om att också bli gravid då läkarna inte hittat något fel på oss. Hoppas att gonal-f och korta protokollet ska fungera denna gång. Menopur och långa har gett oss jättefina ägg men inga befruktade.


    Cyanea skrev 2015-07-05 11:28:27 följande:

    Det är jättehemskt att man ska behöva ha dåligt samvete över sina egna, privata tankar. Men bara så du vet, hur hemska de än är så gör det dig absolut inte till en dålig människa. 

    Det är så himla svårt att veta hur folk har det på barnfronten tills man öppet pratar om det, och knappt ens då. Har stött på väldigt mycket olika reaktioner, en del som jag inte gillat alls. Nu för tiden har jag lärt mig att uttrycka hur barnlösheten får mig att må och att jag absolut inte vill få ett endaste tips utan bara förståelse för att jag mår väldigt dåligt och kanske drar mig undan i vissa sammanhang. 

    Som sagt är jag och kusinen väldigt nära varandra. Hon fick missfall med det barnet som den här konflikten uppstod med, och även med nästa försök. Nu är hon istället en av de människor som förstår min situation bäst, för hon har också ont. Känner inte din svägerska alls, men ibland har livet en förmåga att svänga runt när man minst anar det. Ibland hjälper det jättemycket att vara öppen, ibland gör det en bara mer sårbar. 

    Kanske kan din sambo/man prata med sin familj? Jag stenvägrade prata med dem, men samtidigt behövde de veta när vi inte ville umgås med dem under IVF-behandlingarna. Kanske kan han framföra vad du/ni behöver från hans familj för att en dag kunna gå vidare? Det kanske tar pressen från dig att du inte vet om ni någonsin kommer kunna träffas igen. En bra reaktion så kanske ni kan det redan nästa vecka. En dålig så kommer du kanske inte känna minsta lilla dåligt samvete över att ni inte träffas mer igen. 

    Jag lever med en fot på varje sida, känns det som. Vi gjorde vårt sista frysförsök i maj med blastocyst, och det var en tålig liten rackare. Jag är gravid i v. 11 (10+1), men är livrädd för missfall, så jag tar ingenting för givet än så länge. Men jag har sett hjärtat två gånger, senast i veckan som gått, och även en massa sprattel. Så förhoppningsvis är det vår tur den här gången. 

    Tycker att det låter bra att komma bort, även om du kommer börja gråta när som helst. När det är som värst i det här tycker jag att varje liten sekund man blir distraherad är underbar. Hemma är det svårt att tänka på annat, men på resan kanske du kan få små stunder av vila i alla fall. 


  • Pommac1
    Cyanea skrev 2015-07-05 15:06:27 följande:

    Inga problem, hör av dig om det är något. 

    Gonal-f tyckte jag funkade jättebra - det körde jag på! Och ICSI (mikroinjektion). Kanske vore det något om äggen inte befruktas? Tvinga dem att bli det? Förlåt, inte min sak att lägga mig i. 

    Håller alla tummar för dig! 


    Vi körde ICSI långa protokollet med menopur + suprecur och ut fem fina ägg men inget befruktades ändå. Första gången med samma medicin fick vi ut nio fina ägg och inget befruktades då heller (då körde vi inte ICSI). Allra första gången vi gjorde ivf var det korta protokollet med gonal-f och då befruktades äggen sig själva. Vi fick tillbaka ett men inget klarade sig till frysen. Läkarna är häpna över hur det har blivit. De hade inte hänt förr tydligen här i Norrland där vi bor.
  • Pommac1
    Cyanea skrev 2015-07-05 19:25:25 följande:

    Det låter verkligen som höjden av otur för er :( Jag är verkligen jätteledsen för att det krånglar så fasligt för er. Som att det inte är illa nog att behöva få hjälp att bli med barn, det ska dessutom krångla. Jättetufft. Desto viktigare att du tar dig själv på allvar. När du inte mår bra, försök inte få andra att tro att du gör det. Våga säga ifrån till folk. <3


    Ja, det är verkligen krångligt och väldigt mycket otur för oss. Ja i i sommar tänker jag nog försöka undvika min mans släkt så man slipper höra om det. Det känns som att det kommer bli mycket bebissnack. Jag tror dock att min mans föräldrar kommer att känna för oss när han berättar. De är omtänksamma. Vi tar det lugnt nu och vilar från dem. Det känns dock som att det kommer bli tufft den dagen man måste träffa dem om man väntar för länge. Jag måste nog kontakta någon att prata med när jag kommer hem. Vet ju inte hur de är bemannat nu på sommaren bara.
  • Pommac1
    cutepoison skrev 2015-07-06 16:07:47 följande:

    Jag kan absolut förstår hur du reagerar. Vi har försökt i 4 år och alla runt omkring oss blir gravida. Jag reagerar tyvärr även på att mina vänner blir det. Blir jätte ledsen. En av mina närmsta vänner har nyligen fått barn och det blev lite bättre när jag fått träffa honom, hålla honom. Det var hemskt när hon berättade, jag kunde inte träffa henne på 2-3 månader utan undvek henne. Jag hatar ju inte dem. De förtjänar det absolut men varje gång någon berättar blir jag väldigt ledsen för att jag inte kan få barn. I förrgår skrev en vän till mig på facebook, hon skrev att det var väldigt tidigt men att hon ville berätta för någon hon brydde sig om. Jag svarade inte. Hon skrev tillbaka och frågade om hon hade sårat mig på något sätt.... Vad ska man säga? Hon förtjänar ju det så väldigt mycket. Det är bara det att jag också vill. 


    Tack för att du skrev om dina erfarenheter. Alltid skönt läsa om andra som har samma problem. Jag vill innerst inne inte undvika dem men jag vet faktiskt inte om jag kommer orka annat just nu. Jag är väldigt besviken på henne också då hon tjatat om att hon inte ska ha barn och hon sa till och med en gång att hon funderade på att donera sina ägg. Ja vad säger man? Hade man varit lite mer förberedd på att hon ville ha barn så kanske det sett annorlunda ut.
  • Pommac1
    Cyanea skrev 2015-07-06 16:22:29 följande:

    Det låter som att du har en bra plan utstakad för dig :) Ta all hjälp du kan få tills världen blir hanterbar igen. Du kräver inte alls mycket, det här är det minsta du kan begära tycker jag. Jag tror att föräldrar kan ha lättare att förstå, eftersom de också förlorar något när man inte kan få barn. De måste acceptera att de kanske inte får de barnbarn de hoppats på, eller att vägen dit åtminstone blir jobbig. 

    Klart det kommer bli tufft att träffa dem, men livet kan också se annorlunda ut då. Just nu orkar du inte. Just nu finns inte kraften. Därför fungerar det inte just nu. Om två månader kanske du är gravid. Eller är inne i en period då du accepterat din situation bättre, eller bara inte orkar bry dig längre. Så hjälp dig själv genom att inte tvinga dig till saker du inte mäktar med just nu. Det blir bättre någon gång <3 


    Tack! Ja, jag får köra på det jag orkar. Det jobbiga är just att min svärföräldrar får ju barnbarn nu av min mans lillasyster. Det hade varit enklare om det inte fanns syskon eller äldre syskon som redan har barn. Jag vet inte varför men det är väl för att jag tycker att det ska vara så. Att allt ska gå i turordning. Men så är det ju inte och det vet jag ju. Men hade vi inte haft det här problemet så hade det ju inte heller varit ett problem.
  • Pommac1
    FideIi skrev 2015-07-07 11:09:04 följande:

    Jag känner så starkt med dig ts! Min bästa vän har precis fått sitt andra barn, under samma resa sedan hon fick sitt första så har vi önskat oss barn. Min hjälp har varit att prata med henne och berätta om mina känslor. Och att anpassa våra träffar till att jag är stark nog att möta henne som gravid. Det går ju upp och ner, vissa dagar har jag orkat, andra inte. Sen har vi båda nog bara fått acceptera att vi är i så olika skeden i våra liv just nu att vi inte kan vara där vi var förr. Förhoppningsvis kan vi mötas igen, på ett annat ställe, men där är vi inte nu.

    Tillåt dig själv vara arg, bitter, och behöver du avstånd ett tag så ta ut det tills du är starkare igen och orkar. Låt dig känna alla känslor du gör utan att fördöma dig själv. Och sök dig till vänner där du mår bra och som förstår dig.

    För mig har det varit så att det har känts bättre efter ett tag, efter graviditetsbeskedet. Mina känslor har lagt sig lite när jag har vant mig vid tanken. Och det har också känts bättre när bebisen har kommit, och den blir en egen individ. Och min vän liksom har gått tillbaka till att vara en egen person, så att säga.

    Du är inte ensam! Och förhoppningsvis är det snart din tur!

    Slutligen vill jag rikta en kommentar till gahadas. Du förstår uppenbart inte alls, så typiskt klassiska familjelivsanvändaren som skriver fördomsfulla och onyanserade inlägg. Som verkar tro att världen och känslor är enkla. Som att ditt inlägg skulle få ts att inse att hon "känner fel" och ändra sina känslor och plötsligt bli överlycklig. Eller att detta är något som går att debattera. Så fantastiskt dumt. Det finns andra trådar där du kan bråka med likasinnade och försöka trigga folk, men inte här, tack.


    Tack för att du skrev! Det börjar kännas bättre nu för mig. Nu tänker jag inte på det jämt. Men det kommer upp en tanke då och då. Jag har fortfarande ingen lust att träffa min mans släkt än. Jag vill helst inte träffa någon alls på flera år. Jag tänker att det blir värre när det blir en bebis. Då ska alla gulla och hålla på! Såklart är jag glad för deras skull men inte för min egen. :/
  • Pommac1
    Cyanea skrev 2015-07-09 08:53:22 följande:

    Det kanske inte kommer vara så för dig, men i mitt fall blev det tvärtom. Jag trodde att det skulle vara fruktansvärt, men är bebisen inte helt färsk utan några månader gammal har det känts jättebra. Då är det en liten person istället för resultatet av en graviditet. Så ta inte ut det i förskott, det kan gå bättre än du tror :) Skönt att det känns bättre exakt just nu i alla fall, det är en bra början :) 


    Ja vi får väl se. Just nu känns det bara jobbigt när det blir en bebis för då blir det så verkligt tänker jag. jag tycker det är jobbigt med barn som är på släktträffar (kalas) redan nu.
Svar på tråden När andra i släkten blir gravida.