Inlägg från: Snoofen |Visa alla inlägg
  • Snoofen

    Graviditetsrelaterad hjärtsvikt- Peripartum kardiomyopati

    Jag drabbades av denna hemska sjukdom 2010. Jag gick ett år med denna sjukdom innan läkarna upptäckte det. Så först 2011 sattes jag in på behandling (enbart medicinering). Efter ca 1 år så hade hjärtat återhämtat sig. Men tyvärr har det kommit tillbaka sedan dess. Läkarna vet ej vad detta kan bero på, att man insjuknar helt plötsligt igen. Det är ju extremt jobbigt psykiskt att leva i ovissheten om vad som kommer ske med ens framtid, men jag antar att det har blivit lättare med åren att förstå och acceptera. Panikångestatackerna är nog värst, och all den dödsångest som kryper på en titt som tätt. Vem hade anat att ens liv skulle bli såhär?

  • Snoofen

    Jag har ätit mediciner under hela tiden, inklusive när jag insjunkande igen, dock så har jag märkt att stress påverkar ganska mycket. Alkohol är helt uteslutet, blir helt färdig om jag så bara dricker lite vid enstaka tillfälle. Har någon av er extraslag på hjärtat? Upplever själv en massa extraslag, speciellt i samband med fysisk aktivitet. Bor i Norrbotten, Boden. Vart håller ni till?

    Jag hoppas innerligt att ni tillfrisknar, dom säger ju 50/50 chans att återhämta sig helt.

  • Snoofen

    Jag äter bisoprolol 10mg samt enalapril 20mg. När jag insjunkande igen så har jag ingen förklaring till varför, jag hade haft influensan tidigare och det kanske var en bidragande orsak. Har även problem med att det förvärras kring menstruation av någon anledning. Har varit riktigt dålig nu den senaste tiden men massa olika symptom som liknar hypertyreos, men proverna för sköldkörteln visar normalt konstigt nog. Har ni några andra symptom som inte rör hjärtat? Jag har aldrig velat veta mitt EF så jag har faktiskt ingen aning, men BNP proverna har varit väldigt svängande. Ska in i mitten på april till kardiologen och göra ett nytt ultraljud samt ett holter EKG. Jag har tydligen sjukligt med extraslag, men aldrig fått göra något åt dessa. Hoppas det går bra med ablationen pemberlie och att du blir av med besvären! Mammsen 2012 vad säger dom, ska du börja trappa ned med medicinerna eller ska du få fortsätta med dom?

Svar på tråden Graviditetsrelaterad hjärtsvikt- Peripartum kardiomyopati