• mammalovis

    För tidigt efter separation?

    Nu hade ju min nuvarande sambo varit separerad i flera år när vi träffades. Jag tyckte inte att det var så bråttom att träffa hans dotter, men hon blev väldigt nyfiken så det var hon som tyckte att vi skulle ses, så det blev tidigt i relationen ca 1 månad efter vi först träffades. Då skulle hon fylla 8 år. Sedan blev det mer och mer att de bodde hos oss vh och hon hade min tös att leka med på helgerna. Det var hon som frågade om de skulle åka hit. Nu har de bott här permanent sedan drygt 2 år.

    Så har man en öppen dialog med barnen och det är en mycket seriös relation så ser jag ingen fara med att involvera den nya, så länge barnen tycker de får tillräckligt med tid med bara föräldern också.

    Vad det gäller ditt ex skulle jag mer gissa på att hon är svartsjuk och missunnsam.

    Sedan visst har jag väl haft en annan åsikt om min dotters pappas relationer, men då vet jag att hans flickvänner mer har kommit och gått då hans son var liten, så det är väl mer att barnen inte ska bli engagerad i någon som sedan plötsligt försvinner. Dessutom har barnet bortprioriterats när en ny flickvän kommit in i bilden. Sedan är det ju lite skillnad kan jag tycka när barnen är äldre som dina, förstår mer och man kan föra en diskussion med dem.

Svar på tråden För tidigt efter separation?