Inlägg från: Anonym (...) |Visa alla inlägg
  • Anonym (...)

    "Alternativa medier" = Bra eller dåligt för Sverige?

    Anonym (G.) skrev 2015-07-05 14:56:32 följande:
    Det hade de inte fått om trad media varit mer objektiva tror jag.På samma sätt som jag tror SD rusar för att inget annat parti törs vara kritiska i invandringsrelaterade frågor.

    Den här villfarelsen att media ska vara objektiv måste uppföra. Att vara fullständigt objektiv är för det första helt omöjligt. Sedan är frågan om man verkligen ska försöka vara så objektiv som möjligt? Om en tidning rapporterar om IS, måste de använda neutrala adjektiv och försöka spegla båda sidor lika mycket? Knappast. 


    Avpixlat och FT är lustiga sidor. Klagar på en saknad objektivitet bland mainstream media, men sedan så är själva de så vinklade de bara kan vara.

  • Anonym (...)
    Gert skrev 2015-07-05 14:42:55 följande:

    Vad det beror på?

    Jo, det beror på att under många år fanns en outtalad överenskommelse mellan journalister, politiker och tyckare att inte säga sanningen om det framväxande mångkulturella samhället, enligt Birger Schlaug.

    - Vi satt i teve och förnekade att det vid sidan av det positiva och nödvändiga också fanns svårigheter och problem. Människor utanför den lilla svenska tyckareliten kände naturligtvis inte igen sig. Politiker ansågs leva långt borta från verkligheten. - Birger Schlaug

    Den här outtalade överenskommelsen har sedan fortsatt ända fram till idag. När det råder en sådan politisk korrekthet och smala åsiktskorridorer i traditionell media så växer alternativa medier upp som belyser problemen som finns i samhället och som många känner igen sig i.


    "sanningen om det mångkulturella samhället"? Den "sanning" du pratar om är en jag inte känner igen mig i. Sverige är på många sätt ett underbart land. Visst finns det problem, men vilket samhälle har inte problem? 


    Jag antar att det funnits en rädsla för att folk ska dra snabba slutsatser. Det blir enkelt så, även om det är felaktigt. Skriver man "Man, 29, anhållen för mord" så tänker folk "vad fruktansvärt". Skriver man, t.ex., "Somalier, 29, anhållen för mord" så tänker folk "jävla somalier, ska alltid mörda". Individperspektivet försvinner helt trots att det faktiskt handlar om en individ som begått ett brott - inte en nationalitet eller en hudfärg.

  • Anonym (...)
    Gert skrev 2015-07-05 21:40:10 följande:
    Apropå Flashback.

    www.flashback.org/t2430251

    Granskning Sverige är ett skämt. Du talar om objektiv media. Granskning Sverige är mycket "Redaktören på SVT vill inte svara på frågan om han sympatiserar med kommunism eller inte. Av detta kan vi dra slutsatsen att han är grovt stalinistisk och att mördarkommunism genomsyrar SVT, med uppdraget att hjärntvätta den svenska befolkningen".


     


    Avpixlat ser fan ut som världens skarpaste granskare och journalister i jämförelse med Granskning Sverige.

  • Anonym (...)
    Rataxes skrev 2015-07-06 10:36:24 följande:
    Det var det socialdemokratiska kvinnoförbundet med MajBritt Theorin i spetsen som ville förbjuda parabolantenner för privat bruk, ungefär som att radiomottagare som kunde ta in utländsk radio var förbjudet i deras socialistvänners länder bakom järnridån.
    Alltså ett FÖRSLAG av en partibunden (men ej i riksdagen?) person. Lite samma sak som att säga att SD vill lagföra om alla grejer Thoralf och gänger slänger ur sig.
  • Anonym (...)
    Gert skrev 2015-07-06 21:23:37 följande:
    Många invandrare använder paraboler idag för att få in sina hemkanaler. Det finns många paraboler i Tensta, Rinkeby och liknande segregerade områden i Sverige.
    Visst. Men jag förstår inte, är det något negativt? Har själv jobbat utomlands, och då gillade jag att kolla på svensk tv då och då.
  • Anonym (...)
    euro7 skrev 2015-07-07 12:29:27 följande:
    Tre fjärdedelar av det som skrivs/publiceras med OLIKA åsikter skrivs väl av personer som INTE har journalistutbildning. Jag tycker det liknar vissa länders "väggtidningar" mest, och man får ta det onda med det goda, och det ställer större krav på läsaren att undersöka innehållet.

    Men, i valet mellan *censur* och ett *fritt ord* så vill JAG välja och vraka själv i informationen. Och, hur många kallar sig för "journalist" utan att vara det? Även på våra dagstidningar?

    Journalist kan man vara utan journalistutbildning.


    Jag tycker att människor generellt sett inte är källkritiska alls. Artiklar är ofta undermåliga hos både mainstream-media och alternativa medier. Bara för, t.ex. aftonbladet håller dålig standard så blir inte medieklimatet bättre av en nya media, som t.ex. avpixlat, som också håller dålig standard.


     


    Tur nog är detta inte ett tvåvägsval mellan censur och fritt ord. Personligen tycker jag att det ska finnas krav på nivå i medier, gamla som nya.

  • Anonym (...)
    EnAnonumius skrev 2015-07-08 12:01:00 följande:
    Och man kan ju säga så här..
    Traditionella media som  Publikservice, Aftonbladet, Expressen etc är faktiskt starkt vänstervinklade.

    Det är FÅ media som är politiskt oberonde..

    Bara för att de är någon media profilerar sig som "antirasister" så måste det inte betyda att de är mer sakliga för den saken skull än vad "rasistisk media" är. 

    Aftonbladet och Expressen dra ju sig inte för att samarbeta med Researchergruppen, för den som gapar om källkritik kankse skall kolla upp Researchergruppen som består vänsterextrminister och vänsteraktivister bland sina "frilands journalister". 
    Vad ligger objektiviteten i det att samarbeta med exminister?

    Du kan ju ta dig en funderare också på varför exempelvis Aftonbladet och Expressen hänger ut högerextremister med namn och bild men inte gör det samma med vänsterextremister.   

    Det är också löjligt befängt av dig att du inte ger exempel på "objektiv" media.
    Att sitta och försöka peka med handen göra påhopp på folk om att de inte är källkritiska och sväljer "rasistiska lögner med hull och hår", och sedan skiter i att lägga med exemple på objektiv media signalera tydligt att du inte är så värst saklig med din kritik heller alternativt är att du inte kan ge förslag på objektiv media.

    ALL media, och jag menar bokstavligen ALL media skall granska med samma kritiska källkritik, och INTE bara högerextremistisk media. 

    Utan även all den vänstervridna median som SVT, Aftonbladet, Expressen, GT, Expo, etc etc skall man granska källkritiskt med. 

    Även det DU hävdar att det skulle finnas s.k "objektiv media" så skall dessa också granska källkritiskt på samma villkor som DU sitter anser att man skall granska "högerextremistisk media".

    Allt medan Avpixlat konstant hänger ut folk, väldigt ofta oskyldiga personer, ibland barn. 


    Media ska granskas, ja! Men två ont gör inte ett rätt. Bara för att Aftonbladet och Expressen faller i sin nyhetsrapportering ibland blir det inte automatiskt rätt att Avpixlat och Fria Tider konstant faller i sin! 


    Tyvärr låter det på dig att du ursäktar eller försvarar Avpixlat och Fria Tiders ytterst bristfälliga "nyhetsrapportering" med att säga att alla är lika goda kålsupare. 

  • Anonym (...)
    EnAnonumius skrev 2015-07-09 11:35:35 följande:
    Ja, och det är inget jag har förnekat.
    Frånvaro av bevis är inget "motbevis".
    Anonym (...) skrev 2015-07-08 22:52:08 följande:

    Media ska granskas, ja! Men två ont gör inte ett rätt. Bara för att Aftonbladet och Expressen faller i sin nyhetsrapportering ibland blir det inte automatiskt rätt att Avpixlat och Fria Tider konstant faller i sin! 


    Märkligt jag har aldrig hävdat att "två ont" gör ett rätt.  Vad bygger du det falska påståendet på?

    Det jag har hävdat (upprepat) är att ALL media skall källkritiskt granskas oavsett om det är "objektiv media"  "vänstermedia" eller "högermedia".Tyvärr så har du fel. Bara för att jag inte valde att skönmåla vänstermedia så betyder det knappast att jag försvara högermedia. Du lägger ord i min mun och tillskriver mig  åsikter som jag inte har.

    Hur faskien kan du få det till att jag försvara AvPixlat och FriaTider när jag säger uttryckligen och i klartext att ALL media skall källkritiskt granskas?

    Vilka tankevurpor använde du dig av för att dra den slutsatsen av att jag skönmålar FriaTider och AvPixlat bara för att man anser att ALL media skall källkritisk granskas?
     
    Är det mer falska påståenden du skall komma om mig som knappast stämmer med vad jag skriver eller tycker?

    Ditt inlägg svarade på en kommentar om att Fria Tider och Avpixlat inte är objektiva och är väldigt rasistiska. Ditt svar handlade bara om hur dåliga Aftonbladet med flera är, och inte något om Fria Tider eller Avpixlat. Därför verkade det som ditt inlägg var ett försvar av dessa sidor. Ungefär såhär "Han: Bla Bla är sämst! Du: Ja men kolla på Bla Bla, dom är ännu värre". Det kan tolkas som ett försvara av sidor. Om det inte var det så ber jag om ursäkt, men hoppas du förstår hur det kan tolkas så.


     


     

  • Anonym (...)
    Nenne666 skrev 2015-07-10 01:31:48 följande:
    Det va inte ett dugg svårt att läsa vad som stod. Att du tolkade in en massa handlar enbart om din livliga fantasi, vilket du inte är ensam om-tyvärr.

    Jag skrev att det _lät_ som om du försvarade Avpixlat och Fria Tider. När du skrev tillbaka och sa att så inte var fallet då förklarade varför jag fick det intrycket, sedan bad jag om ursäkt.


    Men, om jag får fråga - vilket tråden också handlar om - vad anser du om Fria Tider och Avpixlat?

  • Anonym (...)
    Flash Gordon skrev 2015-07-10 14:14:34 följande:
    Tja, både Avpixlat och FT har ju utgivningsbevis och är de facto vanliga tidningar, om än de distribueras via nätet. Samma gäller för Dispatch International. Så jag vet inte om man kan kala dem "alternativa" direkt.

    De kanske tar fram alternativa nyheter, sådana som inte får plats i Aftonbladet SVT och DN men det är väl positivt att det finns formell och ansvarig media för alla smaker och inriktningar? Från Norrskensflamman till Avpixlat.

    NÄTET har förändrat massor. Media har förlorat sitt informationsmonopol. Nu kan vi själva läsa om vad som händer i Malaysia, Kapstaden och Montana direkt, utan mellanled i form av journalister på Expressen och Sveriges Radio. DET påverkar Sverige och svenskarna. Precis som det påverkar resten av den uppkopplade världen.

    Axpixlat och FT är inget unikt i sig. de är bara en del av denna utveckling.

    Jag tycker den utvecklingen, den där vi kan informera oss själva utan filter, är bra.

    Men informerar vi verkligen oss själva? Jag tror att det ger större möjlighet för folk att knyta an till andra medier än de brukade, men när de väl knytit an så stannar de där generellt sett. 


    I klartext, en läsare som ofta besöker avpixlat (t.ex.) besöker inte många olika medier av olika slag. De besöker avpixlat och kanske några andra högerextreme medier, och så räcker det där. Så det finns ett personligt filter. Man ser knappast en läsare som besöker, t.ex. både dagens etc och fria tider dagligen.

  • Anonym (...)
    Flash Gordon skrev 2015-07-10 14:54:22 följande:
    Tja, det är väl bara ett år sedan Miljöpartiet och Åsa Romson gick ut med att de ville förbjuda anonymitet på bloggar på nätet.

    Så tankarna om censurens förträfflighet finns kvar i Sverige. På högsta politiska nivå.

    källa på det? 


    sedan är yttrandefriheten inte absolut i något land. alla länder har någon form av censur. 

  • Anonym (...)
    KillBill skrev 2015-07-11 13:28:31 följande:

    Varför sitter du och hittar på saker? Var har jag påstått att Expressen skulle vara STARKT liberal? Jag hävdar att Expressen är en liberal tidning och ingenting annat.

    Att jag spekulerar om var du befinner dig politiskt beror på att bara den som själv står långt ut till höger på den politiska skalan skulle komma på idén att kalla Expressen för  STARKT vänstervinklad. 


    Jag vill klargöra att bara det faktum att en liberal tidning inhämtat uppgifter från någon som politiskt står till vänster inte gör tidningen till vänstervriden. Därför skulle det vara intressant om du vill delge oss i tråden vad det är som gör Expressen till STARKT vänstervinklad.
     
    Om vi ska prata om lågvattenmärke så hamnar du själv i skottgluggen eftersom du sitter och hittar på vad folk har skrivit (vilket i och för sig är ett märkligt agerande eftersom det är så enkelt att kontrollera och konstatera att du faktiskt sitter och hittar på).


    Håller med, Expressen är knappast "starkt vänstervriden". Skulle inte ens påstå att Aftonbladet (som är socialdemokratisk) är "starkt vänstervriden".


    Flash Gordon skrev 2015-07-12 12:20:14 följande:
    Men som helhet tycker jag att mångfalden i media är bra för samhället och jag gillar tanken på att ha möjligheten själv kunna kontrollera en nyhet på Svt om något som exempelvis hänt i USA eller Indien - givetvis med det filter som de journalisterna lagt på.


    Håller till viss del med. Mångfald i media är bra, så länge den mångfalden håller en viss kvalite. Jag ser t.ex. inget positivt med nazistiska sidor som Nordfront eller liknande. Jag ser heller inte något positivt med Avpixlat och Fria Tider. Alla sidor bedriver agenadriven journalistik, men Avpixlat och Fria Tider faller så lågt så man inte ens kan kalla det journalistik.

  • Anonym (...)
    Flash Gordon skrev 2015-07-15 07:57:47 följande:

    Jag följer inte vare sig Avpixlat eller FT egentligen men när jag tittar på FT hemsida lite snabbt nu så verkar ju deras artiklar vara lika riktiga som artiklar i andra tidningar. De ringer och intervjuar exempelvis chefen på rättspsyk i Sundsvall angående rymningen nu senast. De skriver bara inte ut namnet på den som skrivit artikeln.

    Men visst kan jag förstå att man kan ha något känslomässigt emot en sida som FT som offentligt stödjer SD eftersom SD väcker många olika slags känslor.

    Intressant faktiskt, eftersom flera i SD-toppen har tagit avstånd från Fria Tider och kallat sidan identär och nyfascistisk (om jag minns rätt).


    Låt oss säga såhär, Fria Tider är mer polerad än Avpixlat. De vinklar inte artiklarna lika hårt. Men i grunden är det ingen stor skillnad. Krönikörerna är alla nära SD eller SDU. Artiklarna handlar i den stora majoriteten om ämnen som de vet kommer uppskattas av läsarna och höja stödet för SD. Visst finns det några artiklar som inte handlar om dessa ämnen, men de är mer där för att Fria Tider ska framstå som mer rumsren och "normal".


    De bakom Fria Tider har förstått att om du har en artikel om t.ex. massiv ökad invandring till Sverige, då behöver de inte (likt Avpixlat) verkligen skriva ut att de tycker det kommer bli destruktivt och förstöra Sverige. De vet att läsarna tycker så ändå, de vet att det är precis det läsarna kommer ta från artikeln, så då framstår de hellre "objektiva" än att vinkla artiklar som egentligen inte behövs vinklas.


     


    Slutsats: Fria Tider och Avpixlat är av samma skrot och korn, den stora skillnaden är att Fria Tider är mer intelligenta i sin "journalistik".


     

  • Anonym (...)
    Flash Gordon skrev 2015-07-19 13:45:06 följande:
    Jag anser det rimligt att media skriver mer om ekonomin i Kina (förmodligen världens viktigaste ekonomiska händselse för tillfället) och om terrorattentatet i Tennessee än om Bill Cosbys sexliv och gamla foton på engelska drottningen som barn.

    Kommersiella eller inte så väljer folk i media att prioriera den ena nyheten före den andra.

    *Och jag har läst pappersversionerna de senaste veckorna*

    Deras val av vilka utrikesnyheter de vill förmedla till svenskarna är under rättmätig kritik. Åtminstone om man önskar en seriös media.

    Å andra sidan har det uppstått "alternativ" media. Det har tydligen funnits ett behov.

    Tyvärr handlar ju media mycket om "supply and demand". I slutändan säljer de en tjänst (sina texter) och säljer de inte så går de under.


    Utöver det så håller jag med, önskar flera seriösa artiklar i medierna. "Alternativ media" fyller däremot ingen positiv funktion enligt mig. Popularitet är inte nödvändigtvis ett tecken på att ett behov funnits. Medier kan enkelt skapa behov. Hursomhelst så behöver behov sällan vara positiva. Bara för att NSDAP blev populära i tyska valet i början av trettiotalet betyder det inte att de fyllde ett behov av antisemitism och krig.

Svar på tråden "Alternativa medier" = Bra eller dåligt för Sverige?