Inlägg från: Stokke |Visa alla inlägg
  • Stokke

    Änglamammor som vill försöka igen

    sarass skrev 2015-07-19 14:48:38 följande:

    Jag är ledsen att du också varit med om samma grymhet som oss Stokke. Jag kommer som du vara orolig i nästa graviditet MEN jag försöker tänka att det kommer att gå bra nästa gång och det är väldigt ovanligt att man är med om samma sak 2 gånger. Alla jag har läst om (man blir ju helt google tokigt..) som har mist 2 barn efter varandra så har det oftast berott på något, sjukdom hos barnet eller mamman eller liknande. Som sagt, det ä ju väldigt ovanligt men det betyder ju inte att man kommer vara mindre orolig.

    Jag kände på mig från första början att något var fel och dagen då jag skulle in på rutin kontroll hos barnmorskan ringde jag min mamma innan och sa -Vad gör jag om dom inte hittar hjärtljuden denna gång? Jag hade tänkt på just det med hjärtljuden, att dom inte skulle hitta dom. Så blev det också. Jag kom in själv och fick åka in på BB själv. Jag ringde och var helt hysterisk till min man som var nästan 10 mil bort på jobb. Han fick köra väldigt olagligt in till sjukhuset. Jag fick beskedet innan han hade kommit in på rummet. Efter alla provtagningar åkte vi hem och grät hela natten. Morgonen därefter åkte vi in. Jag började få värkar vid klockan 10 utav mig själv och tyckte det gick rätt bra. Jag valde bort bedövning eftersom jag kände att jag kunde klara det. Tillsaken hör att jag hatar sprutor så jag ville helst inte ta något i ryggen även om det hade varit bra. En halvtimma innan hon föddes ångrade jag mig.. Men förlossningen tog 2 & 1/2 timma från första värken så jag tyckte att i det stora hela gick bra.

    Jag jobbar också med mycket återkommande kunder och ska försöka få vara sjukskriven någon vecka till. Jag planerar att gå tillbaka i mitten på augusti men inte på heltid. Då har jag varit hemma i 4 månader ungefär.


    Vi får stötta varandra vid nästa graviditet.
    Jag vill inte framstå som för orolig inför mina vänner och familj. Jag vill framstå som stark och trygg.
    Hur menar du att du kände på dig ifrån första början att något var fel?

    Jag fick ryggbedövning och den hjälpte mig massor. Jag använde även lustgas.

    Jag var på jobbet redan 2 veckor efter förlossningen (hälsade på, fika och åt lunch).
    Det kändes rätt för mig.

    Nu har vi två veckor ledigt kvar (semester blandat med föräldradagar, sorgedagar).
    Sen är det vardag igen.

    Jag längtar ihjäl mig efter att få plussa, början av graviditeten kommer vara jobbig. Jag har bestämt att jag ska inte berätta för någon att jag är gravid. Jaaa min man kommer veta, vi kommer självklart testa tillsammans. Min plan är att inte berätta något förens efter v20 på jobbet (nu sist berättade jag i v18). Jag kommer inte jobba ända fram, jag tänker att jag ska gå hem omkring v34. Sen har jag en egen plan på att få bli igångsatt i v36. Som sagt, jag längtar ihjäl mig och vill detta så mycket. Mina planer eskalerar och jag framstår säkert som galen.
    Hur tänker ni?
  • Stokke
    Thbe07 skrev 2015-07-15 17:31:34 följande:

    Jag har plussat :)) hoppas på er tur snart också :))


    Stort grattis!
    Kram
  • Stokke
    LaCrue skrev 2015-07-20 18:11:54 följande:

    Vilken fin plats ni valt till er lilla, sarass! Appropå det du skrev om att du kände på dig att något var fel, kan jag säga att jag kände precis likadant. Och jag kände mig inte alls förvånad, tyvärr, när de inte hittade några hjärtljud. Låter kanske sjukt - men jag kände liksom "ja då var det som jag trott hela tiden". Jag hoppas ni lyckades pricka in äl!

    Jag planerar precis som du, stokke, kanske allt för mycket med en kommande graviditet nu. Det är på nåt sätt mitt största fokus nu, även om jag försöker ge mig både tid att slappna av och njuta av tillvaron och även tid att sörja och vara ledsen över min lilla dotter. Jag vill som du också bli igångsatt så tidigt jag bara får. Så som du hade din kompis du planerat att vara ledig med så har jag min syster som fick sitt första barn 1,5 månad innan vår dotter föddes. Så jag förstår hur du känner. Vi hade ju också planerat och tänkt på hur våra små kusiner skulle få växa upp tillsammans och min mamma såg fram emot att få sina två första barnbarn i sommar. Så nu känns det väldigt tomt och jag känner mig så utanför i den där härliga bebisbubblan som de befinner sig i med min systerson. Jag tycker dock att det är så härligt att han finns och att jag får krama och pussa på honom nu när jag saknar min egen bebis - saknar ihjäl mig efter honom nu när vi inte setts på några dagar.

    Vi är iväg på semester igen nu, min sambo och jag. Så nu ska vi försöka njuta av god mat och varandra. Äl-stickorna är nerpackade ;)

    Kram på er!


    Låter klokt att ni åker iväg och njuter.

    Men gud stackars dig, stackars din familj. När glädje ska delas med sorgen. En stor kram till dig. Har du bra stöd av din familj?
    Jag är glad att min vän och kollega finns här nära mig. Jag har inga "problem" att gosa och hålla hennes son.

    Även jag kände att något var fel, jag har inte sagt detta till någon. Men jag hade en känsla att det inte skulle gå vägen.
    På vattengympan jag gick på, spelades -Utan dina andetag. Jag grät tyst för mig själv (det var tänkt som avslappning)

    Något helt annat, ni som är sjukskrivna. Är även era respektive sjukskriven?

    Önskar er en fin semester!
  • Stokke

    Visst är det jobbigt med kunder. Jag kommer mina kunder nära eftersom jag jobbar med ekonomi (bank). Jag vet mycket om mina kunder, ibland har jag flera familjemedlemmar i olika generationer. Men ingen vet något om mig. Jag är totala motsatsen till en öppen bok. En del kunder har varit inne och frågat hur det har gått, blev det en kille eller tjej. Mina kollegor visste inte vad de skulle säga.
    Tillslut, bestämde jag att vi säger - livet blir inte alltid som man har tänkt sig.

    Hur gamla är ni? Jag är 30 + och detta var första barnet.

  • Stokke

    Nej nej, jag tror att läkaren säger -vad bra att du har klarat dig utan att ta medicinen.

  • Stokke

    Hur har försäkringskassan varit mot er?
    Min arbetsgivare har strular med min inkomst, de har angivit månadslön och inte årslönen. Men jag tror att det löser sig till nästa månad.

  • Stokke
    sarass skrev 2015-07-21 17:55:24 följande:
    Ja jag hoppas också att han tycker att det är bra. Fick bara en chock när hon blev så otrevlig..
    Försäkringskassan har varit jättebra faktiskt. Jag trodde vi skulle behöva kämpa för att få igenom min sjukskrivning men jag skrev världens längsta brev om varför jag inte klarade av att jobba och det hjälpte. Det har inte blivit något strul med något, men all min inkomst tror jag redan fanns där i och med att jag hade sökt fp redan i februari och gjort klart allt. Jag kommer i alla fall inte ihåg att jag fyllt i något.
    Man behöver ju verkligen inte strul med försäkringskassan när man mitt i en kris.. Me jag tycker det var jättebra att dom har en speciell avdelning som man kan ringa till just när man har förlorat ett barn, att det är speciella personer som jobbar med det. Min kurator fixade i ordning det mesta och skötte telefonsamtal. Pengar måste man ju faktisk ha även om det är det sista man tänker på..

    Hade du någon försäkring? Jag hade en gravidförsäkring via Folksam (en sån som var gratis) där man fick ut 10.000 och min man hade en via facket och fick ut 25.000 tror jag. Vi visste inte om att vi hade det men vår kurator sa att vi skulle kolla upp det. Det kostar ju en hel del kring begravning osv. Som sagt, det kanske inte känns aktuellt med pengar men det kan ju vara värt att kolla upp.
    Hej!
    Jag hade inte skickat in underlag till f kassan innan förlossningen. Jag skulle ta tag i det, veckan efter när jag var hemma.
    Nu har vi fyllt i en massa papper. Men jag hoppas att allt löser sig till omkring den 25/8.
    Skönt att det har fungerat smidigt med sjukskrivningen för er.

    Jag hade en gravidförsäkring plus via LF. Har läst i villkoret att den ska ge ersättning på 30 000kr. Har skickat in papper men inte sett några pengar ännu. Vi makens och mitt fack fanns ingen ersättning. Jag har en försäkring via jobbet som ev. kan ge ersättning. Har inte hört ett ljud där ifrån, fick fylla i en blankett gällande olycksfall. Ringde HR som sa att det var rätt blanketten, även fast jag tror att det är fel blankett. Ett olycksfall?! Det var kränkande att fylla i blanketten kan jag säga.
    Vilket fack är din sambo med i?

    Vi valde kremering och minneslund. Det medförde inga stora kostnader ifrån begravningsbyrån.

    Min familj har stöttat oss på ett jätte fint sätt.
    Tyvärr har makens familj, varit som uppslukade av jorden. Med andra ord frånvarande, inte stöttande, inte engagerade.
    Idag nästan 6 veckor senare så är jag extremt besviken på hela makens familj.
  • Stokke
    sarass skrev 2015-07-22 09:12:05 följande:

    Ja jag gjorde ju som sagt klart allt så tidigt, det var en vän som sa att jag skulle ha allt klart innan jag går på mamma ledighet då hon hade fått sånt stul med utbetalningar osv. Hoppas det löser sig snart. Det är ju inte just något man orkar ta tag i...

    Min man ringde folksam och där var dom väldigt hjälpsam. Han sa precis som det var och det ställdes inga onödiga frågor. Någon dag efteråt hade jag pengar på mitt konto. Hans pengar dröjde någon vecka då han var tvungen att skicka in lite papper men så fort han gjort det så kom dom pengarna in, inget strul.
    Han har är medlem i Seko och fick pengarna från folksam.

    Olycksfall!!! Sjukt. Vi fick en blankett just för "avlidet barn".. Båda försäkringarna gällde från v 22 om jag minns rätt.
    Vi hade inte heller några höga kostnader men jag har förstått att det kan bli väldigt dyrt beroende på vad man väljer såklart.


    Både familj och vänner har stöttas oss otroligt bra. Skulle min mans familj vända oss ryggen under den värsta perioden i våra liv så skulle jag inte tycka att dom förtjänade oss! Kanske hårt men som sagt, ni har en livskris och då behöver man allt stöd man kan få. Även om dom inte vet vad dom ska säga så räcker det ju att lyssna.. Eller bara en kram. Jag förstår att du är besviken.


    Har avslaget börjat ge med sig?


    Japp avslaget är slut, min mens fick jag förra måndagen och den höll i sig i 4-5 dagar. Enligt appen har jag fertila dagar mellan idag den 22:a till den 28:e.

    Gällande makens familj så anser jag att det är viktigt att vara den större människan. Vi har en kris och de har inte förstått vad vi har gått igenom och vad vi går igenom. För mig kommer de fortsättningsvis vara just makens familj. Men inget annat, jag kommer vara artig och trevlig men jag kommer inte vilja ha dem i mitt liv. För makens skull kommer jag hålla god min. Jag kommer inte bråka eller tjafsa. Men jag kommer inte heller göra mig till och bjuda till. Nu är det som det är. Familj och vänner ska finnas där i både stort och smått. När vi blir gravida nästa gång, så kommer de inte att få veta (detta är min lilla djävul som pratar, ängeln som sitter bredvid säger att jag ska skärpa mig). De kommer få vänta med att få veta, de som får veta först är de som fanns där för oss under den jobba tiden.

    Hade ni hunnit få hem barnvagn mm?
    Vi hade målat om ett rum i endast vitt, min tanke var att sätta upp schabloner på väggarna (men jag hade inte hunnit). Maken hade monterat den nya fina stokke sängen. Vagnen var beställd (Bugaboo Buffalo) men inte hämtad. Samma sak med babyskyddet. En del kläder var köpta, men inte tvättade.
    När vi kom hem ifrån sjukhuset på kvällen så plockade jag undan allt, ställde allt i en garderob. Barnvagnen och babyskyddet gick att avboka.
    Sängen monterade maken ner i början av veckan. Det var tungt mentalt men nu känns det bra. Sängen har vi suttit och tittar på vissa kvällar och gråtit tillsammans. Nu är den nedpackad och undanställd i väntan på nästa bebis. För oss känns det bra.

    Ringde gällande min gravidförsäkring, handläggaren var på semester. Fick prata med någon annan. Tydligen behöver de min journal. Vad är problemet? De har fått en dödsattest ifrån begravningsbyrån. Suck, dock skulle den nya handläggaren ringa upp i eftermiddag.

    Nu ska det städas här hemma. För i morgon åker vi en sväng till Malmö. Så skönt att komma hem till ett nystädat hus, rena sängkläder och ingen tvätt.
  • Stokke

    Hej igen!

    En helt annan fråga, hur har ni fått göra med eran semester? Jag fick 30 dagar den 1/1-15. Nu vill min chef att jag tar ut semesterdagarna. Vi får bara spara 5st/ år.
    Inte ens vid speciella tillfällen får man spara flera dagar/ år. Jag har redan 23st sparade sedan innan.
    Min chef förslog i måndags att jag skulle ta hela september. Det vill jag inte.
    Idag var jag inne på jobbet en snabbis. Pratade med chefen, och sa att jag kan ta 1dag / vecka med start till september + innan jul och mellan jul och nyår. Då försvinner ca 22 dagar. Detta gillade han inte.
    Jag ville säga -tror du jag vill vara här? Tror du att jag vill det? Jag vill vara hemma med min son. Men tyvärr går inte det.
    Å är så trött på att behöva känna att jag ställer till problem på jobbet. För hon som vikarierar för mig har en som vikarierar för henne (dominoeffekt).

  • Stokke
    sarass skrev 2015-07-23 08:35:26 följande:

    Kunde såklart inte hålla mig från att testa imore. Inget plus ännu:/ men jag ger inte upp förens mensen kommer och kommer den så har jag i alla fall ett hum om hur lång cykel jag har. "försöker tänka positivt"


    Håller tummarna för er och att mensen inte kommer.
    Positiva tankar är bra tankar.
Svar på tråden Änglamammor som vill försöka igen