Forum Barn/funktionshinder - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • ADHD och "skärmtid"

  Tis 6 okt 2015 19:52 Läst 5216 gånger Totalt 14 svar
  Visar endast inlägg av Magdalena03 - Visa alla inlägg
 • Magdal­ena03
  Återställ
  Tis 6 okt 2015 19:52 #2

  Jag tror inte att skärmtid i sig är farlig, men det kan vara negativt om det gör att man inte motionerar. Det är viktigt med motion när man har ADHD. Speciellt kampsport som tex har positiva effekter. Enligt Professor Gillberg i Göteborg så finns det många studier som visar att kampsport som Karate och Aikido har postiva effekter vid ADHD-problematik. Vår son går nu femte terminen på Karate, två gånger i veckan, och han har fått mycket bättre koncentrationsförmåga. I och för sig har han blivit äldre också men det rekommenderar jag verkligen. Plus annan motion, tex ge er ut och spring med honom. En pojke med ADHD behöver 1 h rejäl motion varje dag.

 • Magdal­ena03
  Återställ
  Ons 7 okt 2015 16:24 #4

  Oj det låter inte bra att han inte växer. Äter han dåligt? Har ni varit hos en barnläkare?

 • Magdal­ena03
  Återställ
  Tor 3 dec 2015 19:21 #13

  Rekommenderar boken Datorspelsberoende av Sven Rollenhagen . Många tonåringar är beroende och det är vårt ansvarsområde vuxna att sätta gränser. Man måste då både engagera sig och uppoffra sig en hel del. Tex genom att göra saker med sonen så att han inte kan sitta vid datorn. Det är jättejobbigt, jag vet.

  Min granne är gymnasielärare oc hon säger att nu är det 2-3 barn i varje klass som är så spelberoende att de inte klarar skolan. Vid 13 kan man fortfarande sätta stopp.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll