Inlägg från: Anonym (Ledsen) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ledsen)

    Hur lämnar man sin kille?

    Min kille slår mig inte ofta. Men han är ofta elak och kränkande.

    Han missbrukar alkohol och droger i perioder och det är egentligen på alkohol som han misshandlar mig. En gång 2013, första gången han skadade mig fysiskt, så knuffade han in mig stenhårt i väggen och kastade ner mig på golvet. Sen ställde han sig över mig och sa att han skulle slå sönder mig.

    Han var påverkad av droger och jag förlät honom om han slutade med drogerna och sökte hjälp för sina problem. Men bara någon vecka senare så klämde han min hand i en dörr med flit och nån vecka efter det så tog han mig runt halsen och knuffade iväg mig...

    Han sökte hjälp och det blev bättre. Nu fick bara lägenheten stryk men han var egentligen mer elak och skrek på mig mer. Han hotar mig ofta när han är full eller påverkad av annat.

    Han rörde mig inte igen förrän i år. Men då var det värst hittills.. Han var jättefull och tyckte jag sagt något fel och kastade en vas mot mig som gick sönder och jag skar mig på foten. Jag gick där ifrån barfota och gick en sväng. Kom hem efter bara ca 15 minuter och satte mig i sovrummet. Då slänger han upp dörren och säger att om jag ringer polisen eller någon annan så dödar han mig. Jag säger att jag inte tänkt göra det. Han går runt och svär i lägenheten och senare på kvällen så börjar vi bråka om nått igen och han säger till mig att lämna lägenheten men jag säger att han får gå för det är han som beter sig illa. Då tar han tag i mig och kastar in mig i dörrkarmen och jag fick fruktansvärt ont i armen... Den blev blå några dagar senare..

    Som ni förstår är det svårt att lämna någon som bara är elak och som inte slåss så ofta. Men jag vill lämna nu. Jag har bestämt mig. Men jag har inte råd att betala hyra och räkningar själv. Skulle behöva 3000kr, extra varje månad för att kunna klara mig.. soc är inget alternativ för jag ligger långt över existensminimum.

    Hur gör man? Snälla hjälp...

  • Svar på tråden Hur lämnar man sin kille?
  • Anonym (Ledsen)
    Anonym (Tänk lite själv gumman) skrev 2015-07-27 20:16:04 följande:

    Jobba mer eller minska utgifterna. Så gör man. Det är väl inte alltför svårt att begripa.


    Jag jobbar redan mer än 100% och alla utgifter är bundna i abonnemang och liknande.. hyran är jättehög och det tar tid att hitta lägenhet.
  • Anonym (Ledsen)
    puss skrev 2015-07-27 20:21:46 följande:

    Klart inte alla utgifter är bundna. Rensa upp i ekonomin så reder du dig nog.


    Jag har rensat i omgångar det som går. Det finns inget mer att ta bort. Alla räkningar står i mitt namn för han har betalningsanmärkningar. Så lämnar jag honom så kommer han inte stå för sin del ...
  • Anonym (Ledsen)
    Anonym (Gbg84) skrev 2015-07-27 20:24:51 följande:

    Ja men tjeeena, solskenet där! >( Bry dig inte om hen.

    Hör av dig till en kvinnojour. Det är något kommuner ofta har och om inte annat så kanske dom har kontaktuppgifter att ge dig.

    Du kan inte lotsa dig ur ett liv med en sån partner. Jag tror på att packa ditt och dra. Kära du... försök att prioritera dig själv. Hade jag haft hus och rum för dig så hade jag erbjudit dig plats här så länge. 

    Hör med soc om de kan hjälpa dig. Försök fokusera på hälsa och överlevnad och fokusera på pengar sen. Allt löser sig bara du bestämmer dig. 

    Stanna INTE kvar, om du orkar bryta dig loss. 

    Familj, släkt, vänner? NÅN som kan hjälpa dig?


    Jag har ingen familj som kan hjälpa mig i detta. Vad ska soc göra. Jag ligger över existensminimum... jag har även husdjur så det är svårt att dra på en dag...
  • Anonym (Ledsen)
    Drottningen70 skrev 2015-07-27 20:34:11 följande:

    Så till och med din kille fattade att du borde ha ringt polisen..... Men inte du... För att han inte slår dig så ofta...

    Vad gjorde dina föräldrar med dig egentligen för att du skulle få så låg självkänsla?

    Skulle du stanna på ditt jobb om din chef bara slog dig ibland? Skulle du låta dina barn gå kvar i en skola där lärarna bara tog struptag då och då?


    Klart jag fattade att jag borde... Men han skulle även slagit ihjäl mig den kvällen om jag ringt.
  • Anonym (Ledsen)
    puss skrev 2015-07-27 20:35:11 följande:

    Sammanfattningsvis alltså:

    - Jag vill göra slut men det går inte.

    - Jo det går.

    - Nä det går inte.

    - Jo det går.

    - Nä det går inte.

    - Jo det går.

    Nä jo nä jo nä jo nä jo nä jo nä jo nä, okej liksom, orka. Det går väl inte då.


    Hur ska jag kunna få en annan lägenhet om jag får betalningsanmärkningar? Enda alternativet är väl att sluta betal vissa räkningarna?
  • Anonym (Ledsen)
    Anonym (Jaså?) skrev 2015-07-27 20:40:54 följande:

    Jag får inte ihop din ekonomi. Klart man kan bo själv om man anpassar boende och utgifter efter den inkomst  man har. Jag klarade mig på 7000:- i inkomst plus 3000 i bidrag,men så klart nåt lyxliv blir det ju inte. Husdjur går sälja eller skänka bort. Det plus rökning är ingalunda nåt man kan klaga över om man har taskig ekonomi för det är inga behov. Nästan allt går om man bara vill! 


    Ja men när bara hyran ligger på 9000kr så blir det rätt snabbt höga summor.. jag/vi söker billigare lägenhet hela tiden men det är skitsvårt.
  • Anonym (Ledsen)
    puss skrev 2015-07-27 20:46:41 följande:

    Och sen alla abonnemang på det.

    Usch va tråkigt. Det går bara inte.


    Hur menar du att jag ska göra ? Ska jag strunta i räkningarna?
  • Anonym (Ledsen)
    Anonym (skit i) skrev 2015-07-27 20:49:52 följande:

    Skit i spydiga kommentarer. Börja med att dokumentera allt som inte är okej som han gör, datum osv, foto (ifall du skulle vilja polisanmäla honom i framtiden). 

    Börja göra upp en plan, börja med små steg. Ett kan vara att ringa kvinnojour för att på telefon prata om hur du skulle kunna göra. Se till att han inte vet detta, och när du till sist drar så är det viktigt att du kan göra det snabbt och utan att hamna ensam med honom. 

    Har du anhöriga, vänner?

    (vi är i liknande situationer, fast jag har kommit lite längre.)


    Har bilder från sista gången. Jag har haft kontakt med kvinnojour och de säger att jag ska kontakta soc. Jag har inha vänner och ingen familj direkt.
  • Anonym (Ledsen)
    Anonym (Jaså?) skrev 2015-07-27 20:52:07 följande:

    Då får man kanske leta nån annanstans. Byta ort,byta jobb,bo i andrahand,inneboende,kollektiv,kvinnojoursboende. Det finns alternativ om man är flexibel. Allt är ju bättre än att bo kvar med idioten som misshandlar dig!


    Jag söker både jobb och boende i hela länet. Jag gör så gott jag kan men det ger inte.mycket. det är inte så att jag vill bo i denna dyra lägenhet men vi behövde bostad och det blev denna. Hellre det än gatan tänkte vi..

    Ibland vill jag att han ska slå mig så att jag får blåmärken Igen så jag kan ringa polisen direkt så kanske de kan ta med honom direkt.. För då blir det som det blir liksom ..
Svar på tråden Hur lämnar man sin kille?