Inlägg från: Unaangelita |Visa alla inlägg
  • Unaangelita

    Är detta möjligt (fetmakirurgi)

    Anonym (oxå hungrig) skrev 2015-07-28 15:38:21 följande:
    Jag är inte opererad ännu, men ska opereras under hösten. Mitt eget önskemål är en sleeve men det får man inte i mitt landsting utan särskilda skäl (sägs det, jag ska ändå försöka...). Jag är också hungrig eller framför allt aldrig mätt. Det är en av anledningarna till att jag vill göra op, för att slippa vilja äta hela tiden. Ditt inlägg här oroar mig. Är det hungerhormonet du pratar om? Jag har pcos och "fel" på könshormonerna. Det bidrar till mitt fetmaproblem men är väl inte ensamt ansvarigt.

    Jag har också pcos och har gjort en GBP för snart 4 år sen. Gick ner 80% av min övervikt så har alltså 10 kg kvar till normalvikt men är nöjd ändå så klart! Hade svårt att känna mättnad innan open, kunde äta o äta o äta. Har fortfarande svårt att känna mig mätt ibland och det händer att jag överäter lite och dumpar. Men det är det helt klart värt! Har med tiden lärt mig att min kropp signalerar hunger och törst med samma känsla så ofta räcker det att dricka ett glas vatten. Det positiva nu är att jag faktiskt inte kan äta så mycket! Jag följde rådet med att sluta dricka till maten helt ( man får i sig väldigt mycket mer mat när man lär tarmen ta emot vätska i samband med mat) så jag äter fortfarande ganska små portioner, en halv "vanlig" portion får jag i mig typ. Operationen är det bästa jag gjort! För att vara tjock är inte kul! Nu känner jag mig friare, finare och hälsan är på topp!
  • Unaangelita

    Oj, jag dumpar ofta. Inte på något speciellt så det är alltid svårt att lista ut i förväg. Men jag dumpar ordentligt ( hjärtklappning, svettningar, trötthet, illamående osv) 3 ggr i veckan. Ja har gick ner 53 kg på 1,5 år, har gått upp 4 kg och hållit mig där. Väger nu 75 kg men "borde" väga 65, men är nöjd ändå då jag ser rätt liten ut. Har inte du behållit din viktminskning? Hur mycket har du gått ner? Jag dricker vatten först o främst, ibland ett glas mjölk om jag känner att jag orkar det då jag blir mätt och illamående av mjölk. Är jag fortfarande hungrig tar jag 1 knäckemacka med smör och skinka. Sen är jag mätt. Frukt ger knappt några mättnadskänslor men är rätt safe att äta för mig för det mår jag inte dåligt av.. Hur gör du när du är hungrig? Hur mycket kan du äta? Dricker du samtidigt?

  • Unaangelita

    Ja jag kan äta 1,5 knäcke med pålägg sen tar det stopp. Dricker kaffe till frukosten men bara till det dricker jag. Kan ju ta någon klunk vatten till maten ibland om jag känner att jag behöver det men har vant mig av vid att dricka till maten. Men du, 32 kg på 6 månader är ju en jättebra minskning!!! Jag rasade första året men sista halvåret gick det saaaaakta sakta. Och hekton räknas ej, det kan ju bero på om man vart på toa eller inte bara. Är lite nyfiken på när du säger att du aldrig dumpar. Du skriver att du aldrig äter mer än 2 dl mat, det är ju väldigt lite så det är ju klart att du inte dumpar av den mängden!! Har du provat typ äta kexchoklad? Jag tok-dumpar av mer än en halva haha. Tänkte om du dumpar av sött/fett. Jag dumpar som sagt av allt möjligt förutom frukt o grönt. Är lite olika beroende på dag för mig. Sen tycker jag INTE du ska följa rådet att äta dig mätt!! Det är INTE farligt att känna hungerkänslor. Det har människan gjort i flera tusen år så farligt är det absolut inte! Det är däremot farligt att äta och äta för fetma kan man dö av. Sa de inte på sjukhuset att det tar upp till 12 månader för kroppen att vänja sig? Egentligen bör du äta efter vad de har sagt, står det 2,5 dl så öka till det. Jag äter lätt 3-4 dl nu efter snart 4 år. När jag väger över 75 kg så äter jag efter klockan, jag bantar lite genom att vara hungrig. Jag vänjer mig vid hungern och äter bara när jag ska och inget annat, för jag vill inte väga mer än 75 kg igen.

  • Unaangelita

    Man vänjer hjärnan vid hunger. Jag äter efter klockan, var tredje timme, varken mer eller mindre när jag "bantar". Småäter inte och dricker bara vatten emellan, så går jag ner några kg när det spänner i byxorna. Hunger är ju inget farligt, bara jobbigt och speciellt för mig som i hela mitt liv stoppat något i munnen när jag känt hunger, men jag står emot och biter ihop helt enkelt. Sista halvåret gick jag ner totalt 10 kg, vet inte hur mycket per vecka dock. Så jag gick ner över 40 kg på ett år och de sista på ett halvår. Men det är helt normalt då det kan ta upp till 12 månader för kroppen att vänja sig ens vid det nya livet. Jag är nöjd med min operation och pratar bara gott om den, trots att jag inte är trådsmal. Att du inte har dumpat beror nog på att du äter så lite mängd, fortsätt följa kostråden Du fick från ditt sjukhus så kommer det lösa sig! Drick massa vatten, minst 1,5 liter om dagen, helst två! Bara ha en flaska med dig hela tiden, bra för kroppen och hyn har jag märkt. Jobbigt att hälla i sig vatten men det är också en vanesak, man vänjer sig efter ett tag. Och du, man får äta isglass, dricka saft, äta snacks o godis ibland! Liten mängd och sällan så är det ingen fara :)

  • Unaangelita
    Anonym (ts) skrev 2015-07-28 17:55:38 följande:
    Jag har aldrig , under hela mitt liv, vant mig vid hungern. Får migrän när jag är hungrig. 

    Nej jag förstår att du inte vant dig eftersom du är Gbg-opererad. Jag vande mig inte innan heller, men nu har jag gett mig fan på det och det funkar för mig. Skallebank, matthet, yrsel och sånt får man räkna med, men det går över det också och inget man dör av.
    Iblnad gäller det att stå ut och må lite dåligt för att få ett bra resultat :)
Svar på tråden Är detta möjligt (fetmakirurgi)