Inlägg från: Anonym (Hmm) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Hmm)

    Argument emot att skaffa barn som 17 åring?

    TS, hur ser din relation ut till dina föräldrar? Har du en eller två närvarande föräldrar? Har du syskon? 

    Om jag får gissa så skulle jag säga att det är något som inte stämmer i din familj. Någon relation har brustit, du känner dig ensam, och du är i desperat behov av att bygga dig en egen familj. Du skriver att du vill gifta dig, jag tror du söker efter trygghet. Du skriver att du vill bli hemmafru, du vill bli en närvarande förälder för ditt barn. Har du själv blivit sedd som barn?

    Såg att du vill ha sex barn. Är du enda barnet? Jag har upptäckt ett mönster, och ensambarn, som varit ensamma ofta som barn, vill ofta ha flera barn själva. 

    Ser även att du inte vill resa själv, utan du vill resa med din familj. Jag tror du är rädd för att vara ensam. Du vill starta en egen familj för du klarar inte av att vara ensam, eller? 

  • Anonym (Hmm)

    Jag tror även du saknar något i dig själv. Det du saknar är något som du tror ett barn kommer att fylla. Ungefär som att fylla ett tomt hål i hjärtat. 

  • Anonym (Hmm)
    17ochNaiv skrev 2015-07-31 02:09:11 följande:
    Känns inte som om det har så mycket med saken att göra, men kan svara ändå ifall det skulle hjälpa. 

    Har två skilda föräldrar, bor med mamma. Pappa har jag kontakt med då jag är hemma hos honom då och då, vi brukar inte prata så mycket "känslor" dock.
    Har två äldre syskon, en som är 10 år äldre och en som är 8 år äldre. Både lever med sina egna familjer och båda har två barn.
    Har även två småsyskon på pappas sida. 
    Så jag är inget ensambarn.

    Ensam annars är jag väl, och vill skaffa en stor familj där vi alltid är tillsammans - men att jag vill skaffa barn för att fylla något jag saknar och tror att bebisen ska vara lösningen för mina "problem" är inte sant. Jag vill helt enkelt skaffa familj nu, är ingen karriärmänniska som behöver vänta tills det är för sent för barn för att sedan inse att "Oj, jag kanske borde skaffa barn nu" och vara 50 år när barnet är 10..

    Att jag vill vara hemmafru har att göra med att jag gillar de typiska könsrollerna, sedan att det innebär att jag är mer närvarande för barnen är bara ett plus. 
    Och ja, jag har blivit sedd som barn. 

    Det sista har du dock rätt i, men det handlar inte endast om det, utan att jag inte finner något speciellt i att resa ensam. Vad ska jag göra ensam? Istället kan jag och min familj i framtiden resa tillsammans och upptäcka intressanta platser tillsammans. Kan däremot tycka att det är lika kul att resa ensam med pojkvännen ifall man inte har barn, men att resa helt ensam? Nej tack, vad tråkigt. 
    Jag ser ändå en tydlig ensamhet. Och du nämnde det själv också. Man behöver inte resa helt ensam. Man kan resa med en kompis, partner...
    Men du verkar se dig själv som ensam om du inte får barn. 

    Du låter oerhört stressad. Du skriver att du inte vill vänta för du vill inte vara en gammal mamma, och dessutom vill du hinna med att få flera barn. 

    Du nämner inte någon gång att du är rädd för att vara infertil. Om du inte har de problemen så kan du vara helt lugn. Du kan skaffa första barnet efter du fyllt 20 år, och sedan hinna med fem graviditeter till. 
Svar på tråden Argument emot att skaffa barn som 17 åring?