• Una Flux

    Son med adhd, tips och råd

    Menar du att det blir rekyleffekt när medicinen går ur? Med medicin i kroppen och fler utbrott låter konstigt. Det kanske blir oreda och stimmigt med de små barnen?

  • Una Flux

    Då är det rekyleffekt. Han kan ev ta en medicin på eftermiddagen. Detta får ni diskutera med läkare. Det beror ju bla på om han äter som han ska och om det i huvud taget går med den medicinen han äter. Min son äter Equazym och kan få en tablett Medikinet någon eftermiddag i bland. Har förstått att just vid läxläsning inte är ovanligt att man kan behöva medicinera på eftermiddagen.

  • Una Flux

    Han kanske behöver en lugn vrå att gå till. Min son går till sitt rum och pular med sina saker. Han varvar ned då. Sitta med hörselkåpor? Kanske inte göra uppehåll med medicineringen under sommaren? Vi gör inte det.

  • Una Flux

    Visst vill man ha en psykolog i fickan att plocka fram lite då och då? Vi gick föräldrautbildning på Adhd centrum. Den var jätte bra. Den psykologen ville jag gärna ha i min ficka. Det var så självklart och "ja visst, så är det" när hon berättade.

Svar på tråden Son med adhd, tips och råd