Inlägg från: Anonym (anonym) |Visa alla inlägg
  • Anonym (anonym)

    Vad skriver ni i aktivitetsrapporen i juli?

    Man skriver in valfritt bemanningsföretag de annonserar ju hela tiden ut jobb som inte finns för att fylla sin databas så har jag gjort när det inte finns några jobb att söka som passar med den typ av anställning jag har möjlighet att ta med mina begränsningar.

  • Anonym (anonym)

    Det är inte mängden sökta jobb som ger resultat utan att man söker rätt jobb, en stor del av de jobb som bemanningsföretagen annonserar ut finns inte ens och de är Af fullt medvetna om.

  • Anonym (anonym)
    Fjärilslarv skrev 2015-07-31 11:20:03 följande:
    då ska vi se vad jag hittade i östergötlands län idag som inte kräver akademikerjobb:
    diskare,
    städare,
    flertalet försäljning,
    städare igen,
    lagerarbetare,
    medarbetare till max,
    hemtjänst.

    där har du alltså minst 7 jobb......
    Och det är heltidsjobb för är man arbetslös och har A-kassa kan man inte ta ett deltidsjobb eftersom man inte får stämpla upp till heltid mer än 75 dagar och kan då inte försörja sig man ska söka jobb utifrån sin handlingsplan och inte söka jobb som man inte kan ta.
  • Anonym (anonym)
    Megalodont skrev 2015-07-31 11:35:11 följande:
    Om du inte visste TS så har du till den 14e varje månad att lämna in rapporten, så du kan vänta hela 2v på att det kommer in fler och passande jobb att söka.

    Nu i sommartid så är ju även arbetsförmedlarna på semester, Min senaste rapport (för Juni) hade jag 3 sökta jobb, jag fick ingen kritik för det bara ett standard svar att 'din rapport har mottagits bla bla bla'.

    Det är kvalitén på ansökningarna inte kvantitet
    Det som rapporteras in mellan den 1-14 Augusti är jobb man sökt under Juli så arbeten som kommer in efter den 31 Juli tas med i Septemberrapporten.
  • Anonym (anonym)
    Megalodont skrev 2015-07-31 11:52:27 följande:
    Jag tror du har fått det om bakfoten. Det spelar ingen roll när man sökt jobbet. TS kan söka 10 jobb imorgon och ta med dom i aktrapporten för 1-14 Aug
    Jo det spelar roll när man sökt jobbet om det skulle bli en kontroll man kan inte söka jobb som annonseras ut efter 31 Juli och ta med den i rapporten som gäller Juli-månad eftersom man lämnar rapport över aktiviteter man gjort under Juli.
  • Anonym (anonym)
    Anonym (Anonym4567) skrev 2015-07-31 12:03:42 följande:
    Fungerar utmärkt. jag har rapporterat sen det kom och har alltid sökt och lämnat in rapporten den 13-14 varje månad och har inte hört ett ord om rätt eller fel
    Reglerna är att man rapporterar aktiviteter för Juli i Augusti skulle det göras en kontroll så riskerar man sanktioner, nu verkar det ju inte som om dessa rapporter granskas eftersom det sällan blir någon återkoppling.
  • Anonym (anonym)
    Fjärilslarv skrev 2015-07-31 12:53:49 följande:
    fast du vet att du är skyldig att söka de jobb som du är kvalificerad och överkvalificerad för, för att få a-kassa va? samt att du ska söka i hela landet så länge du inte är förhindrad på något vis, vilket då ska styrkas med t ex läkarintyg.
    Man ska söka arbeten enligt vad som står i ens individuella handlingsplan där framkommer det inom vilka yrken och inom vilket geografiskt område man ska söka, så man är alltså inte tvingad att söka arbete i hela landet om det inte gäller något något yrke där man har spetskompetens och där arbetstillfällena är få. Man behöver alltså inte söka jobb på äldreboende i Kiruna om man bor i Luleå oavsett om man jobbat inom äldreomsorgen i 15 år.
  • Anonym (anonym)
    Fjärilslarv skrev 2015-07-31 13:13:25 följande:
    nu var det så att ts själv skrev att han/hon bor i norrköping vilket tillhör östergötlands län, därav tittade jag på jobb i östergötland..... (trodde det var självklart men ok).

    visst står detaljerna i handlingsplanen, men det betyder ju inte att man ska sitta på arslet tills ett sådant arbete dyker upp. för mig är det sjävklart att man även söker andra arbeten, arbeten som man kanske inte vill ha för att ha en inkomst. trodde detta var självklart...
    Det är alls inte självklart att man ska söka vilket enkelt jobb som helst för att ha något att göra tills man hittar ett arbete som passar ens yrkesprofil. Det är negativt att ta ett lagerjobb om man har utbildning och arbetat inom det område man har utbildning för. dessutom är arbetsgivare inte intresserade av att anställa överkvalificerade om det inte rör sig om ett extrajobb.
  • Anonym (anonym)
    Fjärilslarv skrev 2015-07-31 13:20:00 följande:
    "Du ska vara beredd att ta alla slags arbeten som du kan göra. Om du inte har några hinder måste du vara beredd att söka lämpliga arbeten på arbetsmarknaden i hela Sverige."

    sid 10 i nedanstående källa.

    "Om du har hinder för att du ska kunna söka vissa arbeten, ska det stå i handlingsplanen. Det ska också stå vad du ska göra för att få bort hindren."

    sid 8 i nedanstående källa.

    www.arbetsformedlingen.se/download/18.4c507a4...
    Ja och var och ens lämpliga arbeten står i den individuella handlingsplanen. Det är alltså inte så att du behöver söka jobb som cafébiträde, lagerarbetare, kassapersonal,eller  undersköterska över hela landet däremot behöver du söka jobb som agronom över hela landet.
  • Anonym (anonym)
    Fjärilslarv skrev 2015-07-31 13:34:21 följande:
    okej du får gärna tro det, jag har gjort mina tillämpade studier på AF.
    Du inbillar dig att en arbetslös person med man och barn förlorar sin A-kassa om den inte söker ett jobb som undersköterska 40 mil från orten där hen bor, du tror på fullt allvar att AF betalar dubbelt boende för någon som får ett jobb på ett äldreboende långt från den ort där resten av familjen bor kvar?
Svar på tråden Vad skriver ni i aktivitetsrapporen i juli?