• Fjärilslarv

    Vad skriver ni i aktivitetsrapporen i juli?

    till ts:
    Jag hittar jobb varje dag i platsbanken är uppe i ca 20 jobb tror jag, en ganska slö månad för mig med andra ord. 
    Du får söka dig ut i landet.

  • Fjärilslarv
    Anonym (Arbetslös) skrev 2015-07-31 11:08:33 följande:
    Så bra!

    Jag har tidigare jobbat inom kultursektorn (som skribent, informationsassistent, på bibliotek och museum), men jag har också haft mer okvalificerade jobb som intervjuare på Sifo, 10 år inom äldreomsorgen och lite annat.
    10 år inom äldreomsorgen och du är arbetslös... vart letar du jobb?
  • Fjärilslarv
    Anonym (Arbetslös) skrev 2015-07-31 11:11:23 följande:
    Det var ju bra! Här söker de bara en massa försäljare och akademikerjobb som jag inte ens med skohorn och vaselin kan få det till att jag passar till.
    konstigt jag söker jobb i hela östergötlands län och söker inga försäljningsjobb alls på grund av psykiska skäl och har ändå fått ihop ca 20 jobb som sagt. Eftersom jag har en kandidatexamen så söker jag givetvis nästan endast akademikerjobb, men även andra jobb så som inom äldreomsorg eller som PA.
  • Fjärilslarv

    då ska vi se vad jag hittade i östergötlands län idag som inte kräver akademikerjobb:
    diskare,
    städare,
    flertalet försäljning,
    städare igen,
    lagerarbetare,
    medarbetare till max,
    hemtjänst.

    där har du alltså minst 7 jobb......

  • Fjärilslarv
    Anonym (anonym) skrev 2015-07-31 11:35:27 följande:
    Och det är heltidsjobb för är man arbetslös och har A-kassa kan man inte ta ett deltidsjobb eftersom man inte får stämpla upp till heltid mer än 75 dagar och kan då inte försörja sig man ska söka jobb utifrån sin handlingsplan och inte söka jobb som man inte kan ta.
    tack jag känner till a-kassans regler mer än väl.
    Jag har inte undersökt annonserna, eftersom jag inte tänker söka dem själv, men två deltid (50%) blir en heltid osv.
  • Fjärilslarv
    Anonym (M) skrev 2015-07-31 11:44:59 följande:
    Jag tycker inte det. Min a-kassa, akademikernas, betalar ut a-kassa i 300 dagar, dvs ca 14 månader (utbetalning fem dagar i veckan). A-kassan är en omställningsförsäkring, den är till för att man inte ska behöva ta första bästa arbete bara för att försörja sig. Den ger möjlighet att se till att man hittar ett likvärdig arbete inom rimlig tid. Så att gå arbetslös i några månader tycker jag inte är långt om man blivit uppsagd från ett kvalificerat arbete och tänker stanna i sin bransch.
    okej själv så har jag jobbat med allt möjligt för att ha en inkomst....
  • Fjärilslarv
    Anonym (M) skrev 2015-07-31 12:28:19 följande:
    Du gör som du vill så klart men jag planerar att använda den försäkring jag har betalat in till så att jag inte behöver slita på ett okvalificerat jobb. Om jag fortfarande skulle vara arbetslös när min försäkring går ut, då tänker jag söka vad som helst bara för att få en inkomst.
    fast du vet att du är skyldig att söka de jobb som du är kvalificerad och överkvalificerad för, för att få a-kassa va? samt att du ska söka i hela landet så länge du inte är förhindrad på något vis, vilket då ska styrkas med t ex läkarintyg.
  • Fjärilslarv
    Anonym (M) skrev 2015-07-31 13:08:21 följande:
    Som personen ovan sa, detaljerna står i handlingsplanen man gör upp med handläggaren. Och jag vet inte hur du väljer att läsa mina inlägg men jag har inte sagt något om att inte söka de jobb man är kvalificerad för. Jag är key account manager på ett internationellt företag och det är sådana tjänster jag tänker söka första året som arbetslös. Inte jobbet som lagerarbetare någonstans i Östergötland. Som sagt, jag har betalat in till både a-kassa och inkomstförsäkring i måna år, blir jag arbetslös tänker jag utnyttja försäkringen till fullo.
    nu var det så att ts själv skrev att han/hon bor i norrköping vilket tillhör östergötlands län, därav tittade jag på jobb i östergötland..... (trodde det var självklart men ok).

    visst står detaljerna i handlingsplanen, men det betyder ju inte att man ska sitta på arslet tills ett sådant arbete dyker upp. för mig är det sjävklart att man även söker andra arbeten, arbeten som man kanske inte vill ha för att ha en inkomst. trodde detta var självklart...
  • Fjärilslarv
    Anonym (anonym) skrev 2015-07-31 13:02:27 följande:
    Man ska söka arbeten enligt vad som står i ens individuella handlingsplan där framkommer det inom vilka yrken och inom vilket geografiskt område man ska söka, så man är alltså inte tvingad att söka arbete i hela landet om det inte gäller något något yrke där man har spetskompetens och där arbetstillfällena är få. Man behöver alltså inte söka jobb på äldreboende i Kiruna om man bor i Luleå oavsett om man jobbat inom äldreomsorgen i 15 år.
    "Du ska vara beredd att ta alla slags arbeten som du kan göra. Om du inte har några hinder måste du vara beredd att söka lämpliga arbeten på arbetsmarknaden i hela Sverige."

    sid 10 i nedanstående källa.

    "Om du har hinder för att du ska kunna söka vissa arbeten, ska det stå i handlingsplanen. Det ska också stå vad du ska göra för att få bort hindren."

    sid 8 i nedanstående källa.

    www.arbetsformedlingen.se/download/18.4c507a4c135613b5bc180005679/1401114616383/Arbetsl%C3%B6shetsers%C3%A4ttning+l%C3%A4ttl%C3%A4st.pdf
  • Fjärilslarv
    Anonym (anonym) skrev 2015-07-31 13:22:46 följande:
    Det är alls inte självklart att man ska söka vilket enkelt jobb som helst för att ha något att göra tills man hittar ett arbete som passar ens yrkesprofil. Det är negativt att ta ett lagerjobb om man har utbildning och arbetat inom det område man har utbildning för. dessutom är arbetsgivare inte intresserade av att anställa överkvalificerade om det inte rör sig om ett extrajobb.
    negativt att ha ett arbete... jo tjena!
  • Fjärilslarv
    Anonym (M) skrev 2015-07-31 13:29:24 följande:
    Östergötland var bara ett exempel.

    För att svara dig en sista gång (för nu orkar jag inte med dig längre) nej jag tänker inte ta vilket arbete som helst bara för att få en inkomst under det första året som arbetslös för jag har redan en inkomst, a-kassa. Och jag har definitivt inte sagt något om att "sitta på arslet". Jag tänker, om jag blir arbetslös, söka jobb jag är kvalificerad för.

    I fortsättningen rekommendera jag dig att läsa inläggen ordagrant, inte lägga in massa egna tolkningar. Läs vad jag skriver, inte vad du tror jag skriver.
    åh nej du orkar inte med mig....
  • Fjärilslarv
    Anonym (anonym) skrev 2015-07-31 13:30:05 följande:
    Ja och var och ens lämpliga arbeten står i den individuella handlingsplanen. Det är alltså inte så att du behöver söka jobb som cafébiträde, lagerarbetare, kassapersonal,eller  undersköterska över hela landet däremot behöver du söka jobb som agronom över hela landet.
    okej du får gärna tro det, jag har gjort mina tillämpade studier på AF.
  • Fjärilslarv
    Anonym (anonym) skrev 2015-07-31 13:38:59 följande:
    Du inbillar dig att en arbetslös person med man och barn förlorar sin A-kassa om den inte söker ett jobb som undersköterska 40 mil från orten där hen bor, du tror på fullt allvar att AF betalar dubbelt boende för någon som får ett jobb på ett äldreboende långt från den ort där resten av familjen bor kvar?
    hör talas om familjeskäl?

    "Familjeskäl Du ska kunna söka arbeten på andra platser än där du bor. Om du har familjeskäl kan du slippa söka arbeten på andra platser under en begränsad period. Det gäller under den tid som det tar att ordna att familjeskälen inte är ett hinder. Om ett barn eller någon annan person i ditt hushåll behöver dig varje dag och ni inte kan flytta, kan du tillfälligt slippa söka arbeten på andra platser. 14 Om du är ensamstående förälder och du själv behöver stöd av någon där du bor för att kunna klara ett arbete kan du tillfälligt slippa söka arbeten på andra platser. Om du är sambo med någon som har ett arbete som gör att han eller hon inte kan sköta hushållet ensam och inte kan flytta, kan du också tillfälligt slippa söka arbeten på andra platser."

    www.arbetsformedlingen.se/download/18.4c507a4c135613b5bc180005679/1401114616383/Arbetsl%C3%B6shetsers%C3%A4ttning+l%C3%A4ttl%C3%A4st.pdf

    sid  13-14
    "Ny bostad Om du kan få en bostad nära den nya arbetsplatsen när ditt arbete börjar är arbetet lämpligt. Om arbetet gör att din familj måste flytta med, är arbetet lämpligt om det går att få en bostad för familjen nära arbetet."

    www.arbetsformedlingen.se/download/18.4c507a4c135613b5bc180005679/1401114616383/Arbetsl%C3%B6shetsers%C3%A4ttning+l%C3%A4ttl%C3%A4st.pdf

    sid 15
  • Fjärilslarv
    Anonym (anonym) skrev 2015-07-31 15:53:05 följande:
    Och  i verkliga livet blir det så att man inte tvingar en arbetslös söka jobb långt från den bostadsort den bor tillsammans med sin familj eftersom den begränsade tiden kan bli tills en förälder inte längre har ansvar över sina barn.
    www.svt.se/nyheter/regionalt/smaland/tvingades-flytta-160-mil-for-jobb

    www.vf.se/nyheter/torsby/blir-arbetslos-%E2%80%93-tvingas-flytta

    www.publikt.se/artikel/arbetslosa-kan-tvingas-flytta-direkt-7429
  • Fjärilslarv
    Anonym (anonym) skrev 2015-07-31 17:31:20 följande:
    Den sista artikeln är oerhört gammal och där står det endast att arbetslösa kan komma att tvingas flytta när de blir arbetslösa den första artikeln handlar om någon som frivilligt flyttat 160 mil för att hon inte lyckades hitta arbete inom det yrke hon var utbildad inom där hon bodde.

    Af kommer aldrig att tvinga någon att flytta iväg för att ta ett jobb inom områden där det inte krävs utbildning Af kommer aldrig att betala dubbelbosättning för någon som hittar ett jobb på en affär 40-50 mil från sin bostadsort när make/maka har ett jobb på hemorten.
    och då får make/maka flytta med eller så får man veckopendla. nej af betalar inte dubbla bosättningar, självklart inte, det får du stå för själv. 

    du skrev att det inte händer i "verkligheten" och jag visade dig exempel på att det visst gör det.

    nåväl du verkar inte förstå hur mycket jag än visar för dig att detta händer, det är synd, men man kan ju hoppas att du någon gång förstår.
  • Fjärilslarv
    Anonym (anonym) skrev 2015-07-31 18:38:19 följande:
    Du menar på fullt allvar att make/maka ska säga upp sig och flytta iväg 40-50 mil om, de arbetslösa partnern lyckas få ett okvalificerat arbete eller att den ena föräldern ska leva som ensamstående förälder och den andra föräldern ska hitta ett boende samt pendla hem några gånger i månaden? Ingen har råd med med två bostäder och resor några gånger i månaden på en medellön AF har aldrig och kommer aldrig att kräva detta.
    ja så ser de nya reglerna ut. visste du inte det?
  • Fjärilslarv
    Anonym (anonym) skrev 2015-07-31 19:25:34 följande:
    Nej så ser de nya reglerna alls inte ut eftersom alla arbetslösas handlingsplaner är individuella och står det att man ska söka inom vissa yrkesområden i en viss region så är det detta som gäller det där sökande inom hela landet gäller inte inom enkla yrken där det inte krävs utbildning eller erfarenhet som exempelvis kundtjänst, kassabiträde, cafébiträde, butikspersonal mm. är du däremot kantor så är sökområdet hela landet.
    alla blir saliga på sin tro.
    vi kommer visst inte mkt längre tyvärr.
  • Fjärilslarv
    Anonym (Arbetslös) skrev 2015-07-31 20:21:39 följande:
    Jag hade tänkt hålla mig utanför ert käbbel, men nu börjar jag tröttna. Fjärilslarv har rätt och du har fel.

    Självklart är det inte olika regler på AF för olika yrkesgrupper. Det är samma regler för alla och från första arbetslösa dagen ska man söka i hela landet med de nya reglerna.
    ignorera anonym helt enkelt.
    försök att få ihop 10 jobb i alla fall.
  • Fjärilslarv
    Anonym (Arbetslös) skrev 2015-07-31 21:23:34 följande:
    TIO!?

    Jag sliter mitt hår och är på väg att börja tjuta här, men hittar inget. . . Gråter
    www.arbetsformedlingen.se/For-arbetssokande/Lediga-jobb.html%2FNy%2FPlatsannonser%2FVisaPlatsannonser.aspx%3Fids%3D10364515&sv.url=12.237ec53d11d47b612d78000171

    www.arbetsformedlingen.se/For-arbetssokande/Lediga-jobb.html%2FNy%2FPlatsannonser%2FVisaPlatsannonser.aspx%3Fids%3D10364528&sv.url=12.237ec53d11d47b612d78000171

    www.arbetsformedlingen.se/For-arbetssokande/Lediga-jobb.html%2FNy%2FPlatsannonser%2FVisaPlatsannonser.aspx%3Fids%3D10363392&sv.url=12.237ec53d11d47b612d78000171
  • Fjärilslarv
    Anonym (Arbetslös) skrev 2015-07-31 21:54:03 följande:
    Så snäll du är som hjälper mig, men tyvärr fungerar inte länkarna. Det står bara att "ett fel har inträffat".
    det var dumma länkar!
    jag gick in på AF, lediga jobb, jobb utan yrkeserfarenhet och så östergötlands län.
Svar på tråden Vad skriver ni i aktivitetsrapporen i juli?