• Anonym (M)

    Vad skriver ni i aktivitetsrapporen i juli?

    Fjärilslarv skrev 2015-07-31 11:20:03 följande:

    då ska vi se vad jag hittade i östergötlands län idag som inte kräver akademikerjobb:

    diskare,

    städare,

    flertalet försäljning,

    städare igen,

    lagerarbetare,

    medarbetare till max,

    hemtjänst.

    där har du alltså minst 7 jobb......


    TS säger att hon bara varit arbetslös i några månader. Vore jag i samma situation skulle jag inte börja söka jobb på hamburgerrestauranger så länge jag fortfarande har a-kassa. Jobben du radar upp är sådant jag skulle söka först när jag är helt desperat och pengarna börjar ta slut. Nu vet jag inte hur TS ekonomiska situation ser ut men efter alla år jag betalat in till a-kassa och inkomstförsäkring så tänker jag inte börja som städare eller lagerarbetare bara för att. Jag tänker utnyttja den försäkring jag faktiskt betalt in till och bara söka tjänster jag vill ha under första året.
  • Anonym (M)
    smulpaj01 skrev 2015-07-31 11:31:14 följande:

    "Bara några månader" ???

    Är inte några månader som arbetslös ganska länge?


    Jag tycker inte det. Min a-kassa, akademikernas, betalar ut a-kassa i 300 dagar, dvs ca 14 månader (utbetalning fem dagar i veckan). A-kassan är en omställningsförsäkring, den är till för att man inte ska behöva ta första bästa arbete bara för att försörja sig. Den ger möjlighet att se till att man hittar ett likvärdig arbete inom rimlig tid. Så att gå arbetslös i några månader tycker jag inte är långt om man blivit uppsagd från ett kvalificerat arbete och tänker stanna i sin bransch.
  • Anonym (M)
    Fjärilslarv skrev 2015-07-31 11:51:26 följande:

    okej själv så har jag jobbat med allt möjligt för att ha en inkomst....


    Du gör som du vill så klart men jag planerar att använda den försäkring jag har betalat in till så att jag inte behöver slita på ett okvalificerat jobb. Om jag fortfarande skulle vara arbetslös när min försäkring går ut, då tänker jag söka vad som helst bara för att få en inkomst.
  • Anonym (M)
    Fjärilslarv skrev 2015-07-31 12:53:49 följande:

    fast du vet att du är skyldig att söka de jobb som du är kvalificerad och överkvalificerad för, för att få a-kassa va? samt att du ska söka i hela landet så länge du inte är förhindrad på något vis, vilket då ska styrkas med t ex läkarintyg.


    Som personen ovan sa, detaljerna står i handlingsplanen man gör upp med handläggaren. Och jag vet inte hur du väljer att läsa mina inlägg men jag har inte sagt något om att inte söka de jobb man är kvalificerad för. Jag är key account manager på ett internationellt företag och det är sådana tjänster jag tänker söka första året som arbetslös. Inte jobbet som lagerarbetare någonstans i Östergötland. Som sagt, jag har betalat in till både a-kassa och inkomstförsäkring i måna år, blir jag arbetslös tänker jag utnyttja försäkringen till fullo.
  • Anonym (M)
    Fjärilslarv skrev 2015-07-31 13:13:25 följande:

    nu var det så att ts själv skrev att han/hon bor i norrköping vilket tillhör östergötlands län, därav tittade jag på jobb i östergötland..... (trodde det var självklart men ok).

    visst står detaljerna i handlingsplanen, men det betyder ju inte att man ska sitta på arslet tills ett sådant arbete dyker upp. för mig är det sjävklart att man även söker andra arbeten, arbeten som man kanske inte vill ha för att ha en inkomst. trodde detta var självklart...


    Östergötland var bara ett exempel.

    För att svara dig en sista gång (för nu orkar jag inte med dig längre) nej jag tänker inte ta vilket arbete som helst bara för att få en inkomst under det första året som arbetslös för jag har redan en inkomst, a-kassa. Och jag har definitivt inte sagt något om att "sitta på arslet". Jag tänker, om jag blir arbetslös, söka jobb jag är kvalificerad för.

    I fortsättningen rekommendera jag dig att läsa inläggen ordagrant, inte lägga in massa egna tolkningar. Läs vad jag skriver, inte vad du tror jag skriver.
  • Anonym (M)
    Jemp skrev 2015-07-31 19:14:30 följande:

    Tja, då har du ju inte rätt till a-kassa å andra sidan... 

    Jag köper absolut att man söker det man vill jobba med/är kvalificerad för etc först, det gör jag också, men får man inte jobb där på flera månader och det dessutom inte finns några jobb att söka. Ja då söker man även de mindre lockande. 


    Det hänger helt på den individuella handlingsplanen.
  • Anonym (M)
    Kaktus233 skrev 2015-08-01 07:38:33 följande:

    Det verkar råda en viss förvirring i tråden gällande a-kassan. Detta riktar sig till den som skrev att a-kassan.är en omställningsförsäkring som syftar till att försörja dig tills du hittat jobbet du vill ha.

    Arbetsförmedlingen och a-kassans grundtanke är "snabbaste vägen till jobb" inte "lev på skattepengar tills du känner dig redo". Du skall söka och tacka ja till alls jobb du kan få. Även om du har en hög utbildning med spetskompetens kan du även vända burgare på Max. Alltså ska du söka jobb även på Max.


    Så en högutbildad akademiker med spetskompetensen tvingas söka jobb på Max från dag 1? Knappast...snacka om att det vore slöseri med samhällets resurser som lagts ner på personens utbildning. Dag 350 typ, ja kanske, men det beror på den individuella handlingsplan man ha med sin handläggare.
Svar på tråden Vad skriver ni i aktivitetsrapporen i juli?