• Anonym (CCCP)

    Att ha sex enbart för njutningens skull..

    Kärlek och sex hör ihop. Ingen diskussion om det!

    Men, är kärlek och sex en så stark symbios att allt annat är uteslutet?
    Är det helt otänkbart att ha sex med en annan människa för bådas njutnings skull, helt utan känslor inblandade?
    Vad anser du??

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Att ha sex enbart för njutningens skull..
  • dopingkontroll
    Smecker skrev 2015-08-07 21:04:08 följande:
    Klart det är oväsentligt att person 1 vill ha sex med person 2, om person 2 inte vill ha sex med person 1.
    Nej det är det inte.
    Det ger en indikation på hur selektiva vi är.
  • Smecker
    dopingkontroll skrev 2015-08-07 21:16:34 följande:

    Nej det är det inte.

    Det ger en indikation på hur selektiva vi är.


    Hur såg tankekedjan ut när du kom fram till den slutsatsen?
    Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
  • Anonym (In my dreams)
    Anonym (Visst) skrev 2015-08-07 08:25:45 följande:
    Om jag som oattraktiv tjej skulle gå fram till en lite yngre snygg kille och fråga om han vill följa med mig hem får jag nobben direkt. Han vill hellre ragga upp någon snygg tjej.
    Har du provat? 
    Jag är varken ung eller särskilt attraktiv (fast försöker förstås göra mig lite sexigt tilltalande) men jag har upptäckt att många killar tycker det är lite spännande att knulla en äldre dam för en kväll. Så prova du, du kommer att bli positivt överraskad!
  • Celines Essence
    Smecker skrev 2015-08-07 20:33:10 följande:

    Det märks att inte har läst avhandlingen. Experimentet bestod av tre delar, varav en del gav ungefär lika stor utdelning oavsett kön. Och framför allt, icke att förglömma: 0 av samtliga personer i experimentet hade sex med någon deltagare i experimentet.

    Så om du skulle undersöka vem/vilka som har enklast att bli miljonärer så skulle du gå ut på stan och fråga random människor om de vill ha en miljon? Det enda det skulle visa är vilka som vill ha en miljon, inget annat. Experimentet visar endast att killar i större utsträckning nappar på anonym-sex, men säger inget om vilket kön som har enklast att hitta någon som de vill ha sex med och som vill ha sex med dem.


    Vad gäller forskning och studier som man verkligen kan utgå från ställs höga krav på urval, plats och metod. Jag har inte läst avhandlingen, men undrar om detta har granskats.

    Jag förstår precis vad du menar.

    Man skulle snarare kunna se testet som en studie i hur män och kvinnor vill /inte vill ha sex presenterat och inlett.

    I studien presenteras sex på ett sätt som antagligen ofta upplevs skrämmande och pressande för kvinnor. Testet presenterar sex på ett ogenomtänkt, dåligt "manligt" sätt (obs många män är bra på att möta kvinnor)

    Låt säga att man hade bytt ut tillvägagångssättet så att kontakten hade inletts med att visa intresse för personen och att sexuella anspelningar hade kommit lite senare, samt att "försökspersonerna" hade känt att det hade varit öppet att ha sex. En möjlighet men inte ett krav. Då hade antagligen männen hade haft betydligt lättare att få sex. Varför detta värde i att "få sex" när man visar noll intresse för individen? (inte menat till dig då)
    Var dig själv. Det finns redan så många andra.
  • Anonym (Visst)
    dopingkontroll skrev 2015-08-07 12:04:34 följande:
    Jag såg en studie där en attraktiv tjej frågade killar i samma ålder ålder om de ville följa med och ha sex (jag tror det var i en skåpbil i närheten). Frågan gavs mitt på dagen på en gata i en stad. Ca 60% av killarna nappade.
    Studie upprepades med en attraktiv kille som på samma sätt frågade tjejer motsvarande fråga. Inte någon nappade.
    Undrar vad resultatet varit om det varit en oattraktiv tjej som frågat.

    Jag hade aldrig nappat. Jag hade varit rädd för att killen var en sexgalning eller våldtäktsman. Gud vet vad som finns i den bilen, hade jag tänkt. Tänk om han har massa tortyrredskap och piskor där eller om han filmar akten. Detta är en STOR anledning till att tjejer säger nej. En annan anledning är att tjejer som har sex med många och/eller (i killars ögon) lättvindigt får slamstämpel direkt.

    Om det var lika OK för tjejer att ha sex med den man vill ha sex med och om tjejer inte behövde vara rädda för att bli våldtagna hade resultatet blivit HELT annorlunda!
  • Anonym (Visst)
    Anonym (Gärna) skrev 2015-08-07 15:12:25 följande:
    Självklart ska det tas med en rejäl nypa salt. Skrev som sagt att vad som är attraktivt är högst personligt, men ändock är ett resultat 0% mot 60% väldigt talande i en debatt där ett sådant utfall inte känns särkilt konstigt. Snarare tvärt om.

    Vad jag anser vara stört i det hela är att killar alltid ligger i underläge vad det gäller lite sex och närhet. Oavsett om man lutar sig mot ett sånthär test fullt ut eller bara ser det som ett faktum utan procentsatser.
    Å ena sidan tycker killar att tjejer som lever ut sin sexualitet och ligger med många är slampor och icke-flickvänsmaterial, å andra sidan klagar de på att tjejer säger nej till sex. Undrar VARFÖR tjejer säger nej till sex. Hmmmm... kan det vara för att de vill vara gångbara på flickvänsmarknaden tro?
  • Anonym (Visst)
    Anonym (Gärna) skrev 2015-08-07 17:47:52 följande:
    Nu är du ute och cyklar lilla vän. 
    Personerna som var socialt handikappade var både män och kvinnor. Precis lika social handikappade, oavsett kön, exakt samma förutsättningar. Testet var ju precis likadant för båda könen. 
    I 6 fall av 10 fick kvinnorna napp.
    I 0 fall av 10 fick männen napp. 
    Oavsett hur jävla social handikappad man är. 

    Ditt "test" på krogen säger naturligtvis ingenting om du inte kan presentera några siffror kring det. 
    Hur ska vi bygga ett resonemang kring det hade du tänkt?
    Risken är större för tjejer. Killarna riskerar att det är en prostituerad och att de får betala. Tjejer riskerar att bli misshandlade, tvingade till en sorts sex de inte vill ha, bli filmade och uthängda på nätet. Om killar slutar med detta blir det bättre för alla!
  • Anonym (Visst)
    Smecker skrev 2015-08-07 18:36:07 följande:
    Du sammanfattar det oerhört fint i ditt andra stycke.

    Vad 60% av killarna ville är helt oväsentligt eftersom tjejen som frågade dem ändå inte ville ha sex med dem. Vad tror du utfallet hade blivit om tjejen hade fått i uppdrag att hitta 100 killar som hon verkligen ville ha sex med, och fråga dem om de ville ha sex med henne?
    Precis!

    Killen som raggar på 100 tjejer raggar bara på tjejer han är attraherad av. Tjejen som får sexerbjudanden från 100 killar får det till största del från killar hon inte alls är attraherad av. Om killarna frågade 100 tjejer som de inte är attraherad av skulle utfallet för deras del bli bättre.
  • PrimitivMan

    Ingen aning om hur det där experimentet gick till. Men resultatet är inte speciellt förvånande. Kvinnor får redan massa förslag om att ha sex vare sig de vill eller inte av män som inte är socialt kompetenta. Får en kvinna en fråga om hon vill ha sex i ett sådant experiment så tänker hon väl snarast "jaha nu igen". Det är rätt ovanligt att kvinnor har en sådan direkt approach att det känns som något vågat och kanske intressant. Själv skulle jag iaf vilja veta mer om kvinnan som kommer med förslaget att jag hade nog spontant sagt ja.Sen om det verkligen skulle bli ligga av är ju inte säkert. 

    Sen tror jag det beror på vem personen är. Om det är en väldigt snygg man så tror jag att han kanske inte hade fått ja men iaf lite intresse. En icke-hunk skulle nog oftare ses som äcklig typ.  


    Is sex dirty? Only if it's done right
Svar på tråden Att ha sex enbart för njutningens skull..