Inlägg från: Diabetikern Jojo |Visa alla inlägg
  • Diabetikern Jojo

    första barnet blev barnen

    Corvan: Vi fick veta att vi skulle få tvillingar vid RUL i v19 - vilket var en total chock och inget ärftligt! I januari 2013 föddes våra enäggstjejer och precis 37+0 veckor gångna! Ena tjejen var lite liten men allt har gått bra och idag är de två busiga 2,5-åringar! Våra delade moderkaka men hade en tunn skiljevägg! Det var massvis med kontroller - hade CTG varje vecka och tillväxt-UL varannan! När man väntar tvillingar blir man i regel helt sjukskriven någongång mellan v20-30 och resten av graviditeten för att undvika för tidig börd!

    Mitt bästa tips är att vara föräldralediga tillsammans iaf de första 4 månaderna (man får 4 pappaveckor efter födseln istället för 2 som är vid enlingsförlossning) om man kan! Jag tyckte det var jättetufft att få tvillingar som första barn och var slutkörd för det mesta - underlättade fantastiskt mycket när sambon också var hemma! Vi hade själva ignorerat rådet att vara hemma tillsammans längre i början så jag var hemma i två månader själv innan min sambo kunde få föräldraledigt igen! Det var tufft!

    Första året var klart jobbigast - att komma in i rollen som förälder och samtidigt ha två spädbarn som är helt beroende av en! Men det blir bara bättre och bättre! Våra tjejer leker fint med varandra och hade säkert lite säkerhet av att skolas in tillsammans på förskolan! Men de är inte totalt beroende av varandra utan leker oftast med olika barn när vi hämtar dem och är ena sjuk så går ändå den andra på förskolan och det funkar bra!

    Lilla barnkammarboken har en orange bok med blå rygg som innehåller en DVD där både vuxna och barn sjunger visor och gör alla rörelser! Den har varit räddaren i nöden många gånger så jag ger den också som tips! ;)

Svar på tråden första barnet blev barnen